...

Canon har vunnit sex TIPA-utmärkelser för 2012

Fotoutrustning

Stockholm, Sverige, 17 april 2012. – Canon har idag meddelat att företaget har vunnit sex utmärkelser från Photographic Industry Publishers Association TIPA , Europas ledande organisation för yrkesverksamma fotografer. TIPA Awards uppmärksammar den bästa produktlanseringen under föregående år. Dessa anses vara de mest prestigefyllda utmärkelserna inom den globala bildbehandlingsbranschen. 2012 års utmärkelser belyser återigen den höga kvaliteten på alla Canons produkter, inklusive det revolutionerande nya Cinema EOS-sortimentet.

TIPA, en expertpanel bestående av redaktörer från Europas ledande fotoblad, överväger varje år de senaste produkterna och lägger alltid stor vikt vid innovativitet, design och övergripande produktkvalitet. Priserna erkänner och belönar de bästa bildbehandlingsprodukterna under de senaste 12 månaderna. Årets hedersomnämnande går till följande Canon-produkter:

Canon

  • Nominering för bästa professionella digitala spegelreflexkamera: Canon EOS-1D X

  • Nominering för bästa kompakta kamera med expertkvalitet: Canon PowerShot G1 X

  • I kategorin Bästa objektiv för professionella digitala SLR-kameror: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

  • Nominering för bästa multifunktionsskrivare: Canon PIXMA MG8240

  • Nominerad för bästa digitala DSLR-kamera med videoinspelning: Canon EOS 5D Mark III

  • Canon EOS C300 digital filmkamera för bästa professionella kamera

”Vi är mycket hedrade över att få sex TIPA-priser. Förra året var ett särskilt år för Canon med en rad innovativa produkter, bland annat den revolutionerande EOS C300 och den mycket efterlängtade EOS 5D Mark III”, säger Kieran Magee, Director Professional Product Marketing, Canon Europe. – TIPA-juryns höga beröm för vårt arbete understryker Canons fortsatta engagemang för bildkvalitet och utveckling av enastående produkter för konsumenter och professionella användare.

Efter Canons produktutmärkelser presenterade TIPA:s jury följande skäl för sitt val:

Canon

Nominering för bästa professionella DSLR: Canon EOS-1D X

Canons nya avancerade professionella DSLR kombinerar en fullstor bildsensor med den hastighet och känslighet som behövs för nyhets-, sport- och djurfotografer.

CMOS-bildsensor med 18 megapixlar och dubbla DIGIC 5+-processorer gör att EOS-1D X kan hitta en fin balans mellan bildkvalitet och fotograferingshastigheter på upp till 14 bilder per sekund. Standard ISO-området är 100-51 200, kan utökas till 50 och 204 800.

Ett nytt 61-punkts autofokussystem med 41 sensorer med centralt hårkors – det snabbaste och mest exakta i sitt slag. Det gör det möjligt för kameran att upptäcka och spåra snabbt rörliga motiv, även i svagt ljus. Full-HD-videoinspelning och en inbyggd Ethernet-port kompletterar utbudet för denna professionella modell.

Canon

Nominering för bästa kompakta kamera på expertnivå: Canon PowerShot G1 X

Bildkvalitet förknippas ofta med utbytbara objektiv, men i verkligheten är de två inte nödvändigtvis kopplade till varandra.

Canon vet att många fotografer drömmer om lika bra bilder som en DSLR, men vill ha det i en kompakt och elegant kamera med ett bra fast zoomobjektiv.

PowerShot G1 X har en stor 14,3 megapixel 4:3 CMOS-sensor 18,7 mm x 14 mm – liknande storlek som APS-C-sensorer som används i Canons EOS DSLR-serie. Resultatet är en kompaktkamera som ger en strålande bildkvalitet även i svagt ljus.

Canon

Bästa objektivet för professionella DSLR-kameror: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

Fisheye-objektivet gör det möjligt för fotografer att ta imponerande bilder från extrema vinklar . Canon EF 8-15mm monterad på kamerans fullformatssensor 24 mm x 36 mm ger både fullformat- och fiskögonbilder.

Mindre sensorstorlek möjliggör full ramtäckning. Ett 180-graders synfält ger exceptionella kreativa fotograferingsmöjligheter. Canons världsklassobjektiv i L-serien har exceptionell optisk teknik, kvalitet och tillförlitlighet.

Den patenterade SWC-behandlingen Subwavelength Structure Coating eliminerar bländning och ströreflektioner, medan en fluorfinish som tillval säkerställer enkel rengöring av det stora frontelementet.

Fotoutrustning

Canon PIXMA MG8240 nominerad till bästa multifunktionsskrivare

Med sin eleganta design och avancerade anslutningsmöjligheter – inklusive tillgång till nya PIXMA Cloud Link och trådlös utskrift från mobila enheter – levererar Canon PIXMA MG8240 fotografier av laboratoriekvalitet med imponerande hastighet.

Ett skrivarhuvud på 1 picoliter ger en upplösning på upp till 9600 dpi. 6-färgssystem innehåller pigmenterat svart, svart, magenta, blått, gult och grått bläck ger jämna, korniga 10 x 15 cm-utskrifter på mindre än 20 sekunder.

Har även en skanner med 4800 x 9600 dpi med CCD-bildsensor, inklusive skanning av 35 mm-film. Det gör den till en eftertraktad skrivare som alla amatörfotografer vill ha.

Fotoutrustning

Nominerad för bästa digitala spegelreflexkamera med videoinspelning: Canon EOS 5D Mark II

Canon EOS 5D Mark II omdefinierar digital fotografering. Du behöver inte två separata kameror för att ta digitala stillbilder och filmer. Användarna kan nu bestämma på plats om de vill ta stillbilder eller filmer eller båda med bara en kamera.

EOS 5D Mark II har också en ny 61-punkts autofokus och 63-zoners mätning samt en ny 22 MP-sensor med en otroligt hög ISO-nivå.

Ytterligare funktioner inkluderar manuell exponeringskontroll och ett utökat utbud av videokomprimeringsalternativ med hög bitrate både inter-frame ALL-I och inter-frame IPB komprimeringsmetoder stöds .

Nominering för bästa professionella videokamera: Canon EOS C300 digital filmkamera

Canon har tagit hjälp av utvecklingen från olika områden, inklusive bildsensorer, bildprocessorer och optisk teknik, för att skapa den revolutionerande C300.

Resultatet är en revolutionerande digital filmkamerateknik som finns i två versioner: EOS C300 med utbytbart EF-objektiv och EOS C300 PL med utbytbart PL-objektiv.

En högupplöst Super-35 CMOS-bildsensor 8,3 MP är specialutformad för systemet. Båda modellerna skiljer sig åt genom sin modulära arkitektur. Dessa kompletteras av ett nytt utbud av biografobjektiv.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Anders

    Hur har Canon lyckats vinna sex TIPA-utmärkelser för 2012 och vad var det som gjorde deras produkter så framstående jämfört med konkurrenterna?

    Svara
  2. Hanna Qvist

    Kan du berätta vilka produkter Canon vann TIPA-utmärkelser för år 2012 och vad som gör dem så speciella?

    Svara
Lägg till kommentarer