...

Canon vinner fem TIPA-priser 2023

Stockholm, Sverige, 20 april 2023. Canon har meddelat att företaget har vunnit fem utmärkelser från Photographic Magazine Publishers Association TIPA , en av världens ledande sammanslutningar för yrkesverksamma inom fotografi och fotojournalistik. TIPA-utmärkelser för de mest framstående bildbehandlingsprodukterna som introducerats under de senaste 12 månaderna. Under 2023 har Canon återigen fått erkännande för sina tekniska innovationer inom alla produktområden, från kompakta amatörmodeller för nybörjare till professionella digitalkameror och fotoskrivare.

Kompaktkameror

Canon vinner fem TIPA-priser 2023

Canon-produkter har vunnit följande utmärkelser.

  • Bästa professionella kamera med hög upplösning – EOS 5DS EOS 5DS R
  • Bästa professionella stillbilds- och videokamera: EOS-1D X Mark II
  • Bästa kompaktkamera för enkel fotografering: IXUS 285 HS
  • Bästa kompaktkamera med expertkvalitet: PowerShot G5 X
  • Bästa fotoskrivare: image PROGRAF PRO-1000

”Vi är mycket stolta över att återigen ha fått mycket beröm av TIPA-domarna. Dessa utmärkelser visar att Canons engagemang för att ligga i framkant i branschen genom att skapa produkter av högsta kvalitet har gett resultat”, kommenterar Steven Marshall, direktör för marknadsföring av Consumer Imaging-produkter på Canon Europe. – Fotoindustrin blomstrar och vi är glada över att våra produkter sätter standarder för alla aspekter av branschen – särskilt när det gäller att hjälpa människor att se världen ur nya perspektiv och njuta av fotografering. Vi är mycket glada över att TIPA-juryn uppskattade våra insatser på så många fronter, med priser till alla typer av produkter, från konsument- och entusiastmodeller till professionella kameraserier.

TIPA-juryn består av redaktörer från 27 av världens ledande tidskrifter för fotografi och bildbehandling, som representerar 15 länder på fem kontinenter. En jury träffas varje år för att diskutera nya produkter och tekniker och utvärdera dem enligt en rad kriterier, från innovation till design och övergripande kvalitet, och väljer sedan ut och firar de bästa. När TIPA-juryn tilldelade Canon-produkterna beskrev den dem på följande sätt.

Kompaktkameror

Spegelreflexkameror

Bästa professionella digitalkamera:

EOS 5DS

EOS 5DS R

Canons EOS 5DS och EOS 5DS R har en 50,6 megapixel CMOS-sensor i fullformat med teknik för att avbryta lågpassfiltrets effekt som ger upplösningar som är minst lika stora som i digitala kameror i mellanformat, och de nya modellerna kan ta upp till 5 bilder per sekund i stillbilder och Full HD 1080p-filmer med 30 bilder per sekund. Utrustad med två DIGIC 6 bildprocessorer och Canons senaste Mirror Vibration Control System. Med hjälp av en miniatyrmotor och kammar i stället för traditionella fjädrar väljer systemet slutarfördröjning, vilket ytterligare minskar kameraskakningar. Värt att nämna är också dess 3,2-tums Clear View II LCD-skärm med 1,04 miljoner punkters upplösning och nära 100 % täckning, samt dess 150 000-pixlar RGB-IR-exponeringsmätningssensor. Autofokus förbättras av en 61-punkts sensor med hög täthet och Canon iTR, ett intelligent AF-system för spårning och igenkänning.

Spegelreflexkameror

Bästa professionella kamera/videokamera:

EOS-1D X Mark II

EOS-1D X Mark II är utrustad med en ny 35 mm CMOS-sensor med 20,2 megapix i fullformat och erbjuder kontinuerlig fotografering med upp till 14 bilder per sekund och 16 bilder per sekund i Live View-läget. Dubbla DIGIC 6+ bildprocessorer möjliggör höghastighetsinspelning av upp till 170 RAW-bilder och ett obegränsat antal JPEG-bilder i en enda serie. Kameran tar också videor i 4K 60p och Full HD 120p och drar nytta av Dual Pixel CMOS AF. Den valfria trådlösa sändaren har stöd för den nya IEEE 802-standarden för höghastighetsanslutningar.11ac. Förbättra snabbhet och fokuseringsprecision med ett förbättrat 61-punkts autofokussystem i sökaren och en omkonstruerad AI Servo II-algoritm med förutsägande funktion+.

Kompaktkameror

Den ultimata kompaktkameran för enkel fotografering:

IXUS 285 HS

Trots sin storlek i fickformat har Canons kompaktkameror traditionellt sett erbjudit alla vanliga foto- och videofunktioner, samtidigt som de har fler funktioner och bättre bildkvalitet än mobilkameror. IXUS 285 HS har en 3-tums LCD-skärm och ett objektiv med 12x optisk zoom med inbyggd optisk bildstabilisator. Med en dedikerad Wi-Fi-knapp och NFC-stöd kan fotograferna enkelt ansluta till internet eller andra enheter. CMOS-sensor med 20,2 megapixlar och DIGIC 4+ bildprocessor för överlägsen bildkvalitet, även i svagt ljus. 1080p Full HD-filmtagning och granskningsläge för bästa bilden.

DSLR-apparater

Den ultimata kompakta kameran på expertnivå:

PowerShot G5 X

G5 X har en 20,2-mixer kamera med en högkänslig typ 1 CMOS-sensor.0 och en DIGIC 6-processor som stöder fotografering med cirka 6 bilder per sekund och Full HD-video. Det inbyggda objektivet 24-100 mm 35 mm motsvarande har en maximal bländaröppning på f/1.8, som sjunker till endast f/2.8. Objektivet har en 9-bladig bländare och stöder ett minsta fokusavstånd på cirka 5 cm. Kamerans elektroniska sökare med 2,36 miljoner punkter ger 100 % fullbildstäckning med upp till 120 bilder per sekund. Inbyggd ögonrörelsesensor växlar snabbt den 3-tums lcd-skärm som kan vinklas och justeras från elektronisk sökarläge till pekplatteläge. Kamerans snabbsko är kompatibel med alla EOS Speedlite-blixtar.

Videokameror

Bästa fotoskrivare: image PROGRAF PRO-1000

PRO-1000 har många av samma funktioner som Canons dyrare professionella skrivare – men har inga problem med att ansluta till en vanlig dator. Skriver ut på breda ark på upp till 43 cm och använder LUCIA PRO 11-färgsbläck och Chroma Optimizer-teknik. FINE-skrivarhuvudet med tubbläckleveranssystem ger högre utskriftshastigheter och jämn hög kvalitet. Skrivaren använder en ny formulering av Photo Black-bläck, där Photo Black- och Matte Black-bläck matas via separata kanaler så att du inte behöver byta bläck när du byter papper. Vakuumpappersmatningssystemet trycker på media under utskrift, vilket garanterar en mycket noggrann bild- eller textåtergivning oavsett pappersvikt eller papperstyp.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Joel Isaksson

    Vilka specifika TIPA-priser vann Canon år 2023 och vad var det som gjorde dem förtjänta av att vinna?

    Svara
Lägg till kommentarer