...

Ett handgrepp: vem som vann James Dyson Award 2023 i Sverige

På den Svenska nationella scenen vann de nyligen utexaminerade från SPbPU Maria Portnaya, Igor Ilyin och Oleg Kovalev priset. De presenterade ett smart armband

VINTA

för fjärrstyrd interaktion med elektronisk utrustning.

smart armband TILT

Projektbeskrivning

Gester känns igen genom att underarmens muskler drar ihop sig och genom handens position i rummet. Två typer av sensorer är ansvariga för detta: en nioaxlig sensor bestämmer handens position samt en rad elektromyografiska sensorer med silverbeläggning, som läser av underarmens muskulära minskning.

Detta gör det möjligt att med naturliga gester och handrörelser styra virtual reality-system, videospel, smartphones, smarta hem, quadcopters, proteser och manipulatorer från en enda fjärrkontroll. Det gör det enklare och mer intuitivt att använda det.

VINTA

Författarna håller för närvarande på att skapa en databas med sofistikerade gester, på grundval av vilken tekniken för rörelseigenkänning kommer att utvecklas.

.

För att använda digital teknik har vi många olika inmatningsenheter, som är besvärliga och obekväma. Varför inte kombinera deras funktioner i en kompakt trådlös styrenhet?? TILT löser denna uppgift och förenklar avsevärt dess funktion. Och samtidigt ha händerna fria

, – Fira vinnarna. –

Att vinna en nationell tävling hjälper oss att genomföra utvecklingsplanerna snabbare. Nu kan vi involvera fler personer i testet och använda det avancerade neurala nätverket för att känna igen gester. Sedan ser vi fram emot att sätta den första omgången TILT i produktion

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 3
  1. Anton

    Vem vann James Dyson Award 2023 i Sverige? Kan någon dela med sig av namnet på vinnaren och deras innovativa idé? Jag är nyfiken på att lära mig mer om detta pris och vilka unga svenska uppfinnare som har utmärkt sig.

    Svara
    1. Marcus

      Tyvärr kan jag inte ge dig information om vinnaren av James Dyson Award 2023 eftersom det är en framtida händelse och jag har inte tillgång till uppdaterad information om vinnaren. Men det är definitivt spännande att se vilka innovativa idéer unga svenska uppfinnare kommer att presentera för att vinna priset. Det är alltid inspirerande att se hur unga människor bidrar till att lösa olika problem genom innovation och teknikutveckling. Jag rekommenderar att du följer med på nyheterna för att hålla dig uppdaterad om vinnaren och deras idé!

      Svara
  2. Max Bergqvist

    Vem vann James Dyson Award 2023 i Sverige? Jag är intresserad av att veta mer om vinnaren och deras innovativa handgrepp. Har de offentliggjort någon information om detta än?

    Svara
Lägg till kommentarer