...

Hushållsapparater Stockholm. Design och teknik 2015

Från 9 till 12 april i Stockholm höll Crocus Expo en utställning av hushållsapparater Home Appliances. Design och teknik 2015. Utställningen är belägen på platsen för ett internationellt projekt inom konsumentelektronik Consumer Electronics & Photo Expo. Mer än 21 000 yrkesverksamma och slutkonsumenter kom för att bekanta sig med det förnyade konceptet för evenemanget.

Ljudutrustning

Utställning om hushållsapparater. Design och teknik 2015

Utställningen innehöll nya apparater från Gorenje, Hotpoint-Ariston, Smeg, Zigmund & Shtain, Candy, Dyson, Gefest, Termikel, Redmond, Artel, Kumtel, Sunner, Sds-Group, Fiesta, De Luxe, Kuvings, Motorfan, Solgas, Yujin Robot, Borner Ist och andra varumärken.

En premiär för utställningen var installationsprojektet Smart Home – på utställningen byggdes en studio med en mängd smarta produkter: från hushållsapparater till belysning. Den viktigaste funktionen hos projektets nyheter är naturligtvis fjärrstyrning via Wi-Fi från vilken praktisk pryl som helst – smartphone eller surfplatta. Produkterna för smarta hem omfattade ABB-free@home®-husledningssystemet, som är så enkelt som möjligt att installera, stora hushållsapparater i Candy SimplyFi-serien, små hushållsapparater i Redmond Sky Kitchen- och Sky Home-serierna, luftkonditioneringsapparater från Haier, inbyggda TV-apparater med spegel från AGATH, Hi-Fi-system från REVOX, gardinstänger och persienner från Decolux samt ”smarta” ljusarmaturer från UNIEL. Besökarna kunde bekanta sig med LoopDock-dockningsstationen för surfplattor och Dysons sladdlösa handdammsugare och designfläktar. Alef Elektro är projektets installatör.

Telefoner och kommunikation

Små apparater för köket

Små apparater för köket

Utställningens andra viktiga fokus var traditionellt kulinariskt. Kulinariska gurus gav mästarklasser på två interaktiva platser på Taste Festival: Michele Lombardi, kock på restaurang ”Reka”; Denis Krupenya, kock på restaurang ”Gastronaut” och varumärkeskock för projektet The Stolovka; Sergey Kuznetsov, värd för tv-projektet ”Lunch by Schedule”; Ilya Lazerson, värd för tv-kanalen ”EDA”; Artem Knyazev, kock på tidningen ”KhlebSol”; Sergey Fadeev, kock på Cafe De Arts; Evgeny Nasyrov, kock på restaurang Cafe De Arts och många andra. Deltagarna fick lära sig nya läckra recept för att laga läckra påskägg, traditionella och exotiska efterrätter, äkta italienska rätter, lätta sallader, varma rätter och galamiddagar. Partner till festivalen för smak är Gorenje, Hotpoint-Ariston, Smeg, FOREMA KITCHEN, tidningarna KhlebSol, Domashniy Ochag, Gastronom, tv-kanalen EDA och den kulinariska studion Akademia Del Gusto.

Utställningen och de nya produkter som utställarna presenterar förtjänar särskild uppmärksamhet.

Fotoutrustning

Datorer och kringutrustning

Den italienska tillverkaren SMEG presenterar ett nytt sortiment av små apparater i 50-talsstil. Kompakta, böjda former har utformats inte bara för personer som är intresserade av matlagning, utan även för dem som gillar att omge sig med estetiska föremål och uppskattar kvalitet och prestanda. Det nya sortimentet erbjuder ett brett urval av produkter: brödrostar, vattenkokare, blandare och mixers. De nya apparaterna passar också perfekt ihop med Victoria-serien, som omfattar 60 cm långa inbyggnadsugnar, 45 cm höga kompaktugnar, gashällar, väggutdrag och en värmelåda.

I år har varumärket Gorenje fokuserat på sitt premiumsortiment av Gorenje+ köksmaskiner som erbjuder förbättrad funktionalitet, hög prestanda, exklusiv design, en längre garantiperiod och teknisk support av hög kvalitet. GP 979 X är en oberoende ugn med ett AUTObake-program med 80 automatiska recept som du kan välja från ett bildblad, STEPbake, SLOWbake, konservering, avfrostning, fritering och grillning. Induktionshäll GIS 68 XC reglerar automatiskt temperaturen och effekten i matlagningszonerna tack vare IQcook-programmet, vilket förhindrar överhettning och överkokning. En annan ny funktion är den innovativa IQsteam-mjukvaran som gör det möjligt att ångkoka. I kylskåpet NRC 6192 TX kombineras NoFrost-systemet med joniseringssystemet IonAir och luftfördelningssystemet MultiFlow 360̊ och kallas därför NoFrost Plus. Den innovativa AdaptTech Cooling-tekniken reglerar temperaturen när dörren öppnas ofta: ett intelligent system övervakar och analyserar hur ofta dörren öppnas under veckan och sänker sedan temperaturen i förväg för att bibehålla det ideala klimatet.

Gefest

Det tyska företaget Zigmund&Shtain deltog för första gången i utställningen och presenterade sitt nya Eclipse-sortiment av köksmaskiner för inredningslösningar i högteknologisk och futuristisk stil. Serien är designad av Ideo, det amerikanska företag som har designat IPhone. Sortimentscentret är en bild av en solförmörkelse på panelerna på alla produkter i sortimentet: den oberoende induktionsglaskeramiken CIS 162.60 DK, en fristående gashäll på glas MN 162.61 B, EN 100 inbyggd elektrisk ångkokare.511 B, elektrisk multifunktionsugn EN 162.921 B, BM0 11 inbyggd mikrovågsugn.252 B och en K 218 huva. 61/91 B. En annan nyhet för varumärket är EN 222-serien med högteknologiska elektriska ugnar.112 i svart, vitt och beige. Produkterna är utrustade med en Smart Eye panoramisk inre glasruta, touchkontrollpanel, tangentiell kylfunktion, uppvärmningsbooster, treglasdörr och barnlås.

Indesit visade upp sitt traditionella sortiment av stora och små apparater från Hotpoint-Ariston som kan köpas i Sverige. Bland produkterna fanns ett kylskåp med NoFrost-funktion, en tvättmaskin, en digital vattenkokare med elektronisk styrning och extra kokfunktion, en digital brödrost med 8 rostningsnivåer, en långsam juicemaskin och en ångstation med ett innovativt system för att förhindra kalkavlagringar.

Den turkiska tillverkaren Termikel presenterade en ny produkt som är unik på den Svenska marknaden: den hyllade CELOSIA-huven med inbyggd mikrovågsugn. Den originella lösningen att kombinera två produkter i en enda sparar inte bara utrymme i köket utan gör också livet enklare för hemmafruar. Mikrovågsugnen har 12 funktioner och förbrukar 2,3 kW. Dragkåpa med 4 nivåer av cykliskt sug med en maximal effektivitet på 850 m/ch. En annan intressant ny produkt är den smarta inbyggnadsugnen BO 6360, som kan välja önskad tillagningstid och temperatur med hjälp av menynamnet. Produkten är också utrustad med en speciell emalj – när den värms upp bränns alla matrester på den bort.

Inte mindre intressant inom segmentet för inbyggda hushållsapparater var nyheter från Svenska och vitSvenska tillverkare, som var värda sina utländska motsvarigheter. Enligt marknadsundersökningsinstitutet GfK-RUS har konsumenternas köpkraft sjunkit kraftigt inom vitvarusegmentet, vilket leder till att människor väljer mer ekonomiska produkter, men inte av sämre kvalitet.

Indesit

Det Svenska företaget Electronicsdeluxe visade nya gasolkök och oberoende ugnar. Ett enkelt sortiment av hällar gör dem prisvärda och enkla att använda. Den här serien finns i 5 färger och har 4 gasbrännare med olika effektnivåer, en härdad glasplatta och ett gasstyrsystem. Fingeravtrycksfri beläggning, 8 driftlägen, en elektronisk programmerare med 6 knappar och Push Pull-försänkta rattar.

I det vitSvenska varumärket Gefest:s monter kunde du för första gången se de allra senaste nya produkterna, som kommer att säljas först i år. I sortimentet av köksmaskiner ingår gasspisar, ugnar och fläktkåpor i fyra olika mönster, vilket ger en sammanhängande och komplett samling av maskiner. Företaget introducerade också inbyggda diskmaskiner för 9 och 12 maträtter, som har ett stort antal användbara alternativ och hjälper till att spara energi och vatten.

På utställningen kunde man se en mängd nya små apparater. De mest innovativa produkterna var Sky Kitchen och Sky Home från det på den Svenska marknaden etablerade varumärket Redmond. Det som gör dem unika är att de kan fjärrstyras från en smartphone via Wi-Fi. Varje produkt är utrustad med ytterligare användbara funktioner. Sky Kitchen-sortimentet för köket omfattar SkyKettle, SkyCoffee kaffemaskinen, SkyCooker multikokaren och SkyScales vågen. Sky Home-serien bestod av fyra produkter: SkyDew luftfuktare, SkyHeat värmare, SkyAirClean luftrenare och SkyIron strykjärn. En unik nyhet som Redmond presenterar i år är den första multikokaren med ett lyftbart värmeelement. Den innovativa MASTERFRY-funktionen gör det möjligt att lyfta upp värmeelementet och tillaga alla typer av mat på en speciell keramikbelagd stekpanna, inklusive pannkakor.

Nya på den Svenska marknaden är produkter av det nationella varumärket Artel från Uzbekistan. I företagets monter fanns produkter från olika grenar av hemelektronik och hushållsapparater: TV-apparater, kylskåp, mobiltelefoner, spisar och luftkonditioneringsapparater. En helt ny produktlinje för varumärket är en serie små apparater som just planeras för lansering i Sverige och som visades på mässan för första gången. Sortimentet omfattar alla typer av köks-, hem- och skönhetsapparater: ångstrykjärn, fläktar, mikrovågsugnar och miniugnar, köttkvarnar, vattenkokare, mixers, mixer, juicepressar, ångkokare, kaffebryggare, brödrostar, hårtork, plattång och locktång.

Stora apparater för köket

Experter inom branschen har traditionellt ägnat särskild uppmärksamhet åt konferensen ”Sveriges marknad för konsumentelektronik: utvecklingsstrategier i kristider”, som gjorde det möjligt att diskutera de mest angelägna frågorna som branschen står inför i ljuset av den svåra ekonomiska situationen. Analytiker från GfK-RUS Institute of Market Research presenterade sin analys av marknaden för hushållsapparater. Framför allt har branschen upplevt en allvarlig prisökning, särskilt inom segmentet stora hushållsapparater – upp till 40 %, för små apparater upp till 17 %. Även om det fanns en tillväxt på HWB-marknaden i slutet av 2014 på grund av Q4 +19 % i pengar , har efterfrågan under 2015 redan sjunkit med 36 % i enheter för fristående HWB:er och med 27 % för infällda HWB:er. Att köpa vitvaror är inte längre spontant, utan människor tar ett väl övervägt tillvägagångssätt vid produktvalet.

Redmond

En viktig marknadstrend är den begynnande kanalkonsolideringen. I de stora nationella nätverken har försäljningen ökat med 11,9 % trots alla svårigheter. Vi får inte glömma bort betydelsen av försäljningskanalen online, som i dag är inblandad i nästan 80 % av inköpen av vitvaror, eftersom även de som köper i offlinebutiker förkvalificerar varorna online. 20 % av all försäljning sker direkt på nätet.

Analytiker rekommenderar tillverkare av KBT under 2015 att optimera sortimentet, öka kontrollen över priserna och konsumentens åsikt, först och främst genom att bedöma aktörernas aktivitet och analysera användarnas feedback online. Den totala marknaden för stora hushållsapparater förväntas minska med 45 % i enheter och 30 % i krona under 2015.

Under mässan tillkännagavs resultatet av de nationella utmärkelserna Årets produkt, där Panasonic, Electrolux, Whirlpool, Hotpoint-Ariston, Hansa, Zigmund & Shtain, Melitta, Körting, BaByliss, Yujin Robot, Hyundai, Timberk, Polaris, Faber och ELIKOR. Mer information på webbplatsen för produktgoda-priset.

Andra utställningar på Consumer Electronics & Photo Expo innehöll innovationer inom fotografi, ljud, video, mobil, digitalt, Hi-Fi och High End.

Håll ögonen öppna för fler nyheter om nästa års utställning!

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 3
  1. Daniel

    Vad är de senaste trenderna när det gäller hushållsapparater i Stockholm år 2015? Hur har design och teknik utvecklats och vilka nya funktioner bör man vara uppmärksam på? Har priset förändrats för dessa produkter? Tack på förhand för era svar!

    Svara
    1. Rasmus

      När det gäller hushållsapparater i Stockholm år 2015 såg vi en trend mot mer energieffektiva och hållbara produkter. Designen blev mer minimalistisk och modern, med fokus på rena linjer och enkelhet. Tekniken utvecklades med smarta funktioner som WiFi-anslutning och appar för fjärrstyrning av apparaterna. Nya funktioner att vara uppmärksam på inkluderar sensorer för att spara vatten och energi samt program för specifika matlagningssyften. Priserna förändrades inte markant, men konsumenterna var beredda att betala lite extra för bättre kvalitet och funktioner. Sammanfattningsvis var de senaste trenderna inom hushållsapparater i Stockholm år 2015 en kombination av stil, teknik och hållbarhet. Tack för din fråga!

      Svara
  2. Mattias Holmberg

    Vilka applikationer och tekniska funktioner har förändrats eller förbättrats på hushållsapparater i Stockholm under 2015?

    Svara
Lägg till kommentarer