...

Hushållsapparater: Topp 10 2023

År 2023 ser tillverkare av vitvaror till att allas hem är varma, mysiga och rena i vår märkliga tid. Låt oss tala om de mest slående nyheterna.

2023

LG CordZero A9K-MAX1

LG CordZero

Vertikal dammsugare kan rengöra och blöta samtidigt.

Det finns två batterier, så du kan dammsuga i upp till 120 minuter utan avbrott.

Dammet pressas in i dammbehållaren med en enkel tryckning på spaken, så att du kan fortsätta städa utan att distraheras av dammbehållaren.

LG CordZero A9K-MAX1 ersätter enkelt en stationär dammsugare, och viktigast av allt är att den gör två saker på en gång: suger damm och torkar rent golv.

Samsung Jet Bot AI+

Samsung Jet Bot AI+

Världens första robotdammsugare med aktiv 3D-stereosensor. Den skannar av rummet och tar en omväg runt små föremål som är svåra att känna igen.

Tredimensionell kamera upptäcker hinder som är så små som 1 cm2.

Intel AI intelligent teknik för objektigenkänning gör att dammsugaren kan navigera med större precision och ”se” inte bara saker på golvet, utan även apparater och möbler. Roboten kan komma nära barnens leksaker, men håller ett säkert avstånd till ömtåliga föremål som golvvaser.

Filtreringssystemet med 5 lager fångar upp 99,99 %7 av mikrodammspartiklar, även så små som 0,5 ~ 4,2 mikrometer.

På Clean Station-dockan töms avfallskärlet automatiskt. Och avfallspåsen på 2,5 liter behöver bara bytas ut var tredje månad.

Roboten kan styras från en smartphone via SmartThings-appen. Tjänsten gör det möjligt att ange ”no-go zoner” där roboten inte kommer in, utan att behöva stänga dörrar och installera ytterligare hinder. Det finns Bixby-röstkontroller.

Robotens rörelser kan följas i realtid på en virtuell karta över hemmet. Dessutom streamas video från enhetens frontkamera live via SmartThings-appen. Du kan hålla koll på dina rum och till och med schemalägga inspektioner. Videorna är säkrade med end-to-end-kryptering, vilket gör att endast auktoriserade användare har tillgång till dem.

Ägare av husdjur kan dra nytta av samma funktion med SmartThings Pet13. Du kan övervaka dina husdjurs tillstånd. Tjänsten är synkroniserad med intelligenta husdjursprodukter från PETKIT, särskilt med Element-automater och COSY-hus.

Dyson vertikala dammsugare

dyson

Företaget har introducerat 4 nya modeller för de som gillar snabb rengöring:

Dyson V15 DetectAbsolute är lämplig för rengöring av stora områden. Den har ett laserljus, en piezo-sensor och en utlösarknapp.

Kapacitet 0,76 liter.

Dyson V12 Detect Slim Absolute har en mindre behållarvolym på 0,35 liter. Laserljus och piezoavkännande förmåga.

150W sugeffekt.

Dyson Micro väger endast 1.5kg. Den är utformad för hårda golv och har ett litet munstycke med en mjuk rulle 45 % smalare än ett standardmunstycke . Lätt att komma åt och rengöra på trånga ställen.

Dyson Outsize – den omdesignade Dyson V11 med 150 % större damm- och ströbäddsutrymme och 25 % fler dammsugarmunstycken.

Candy RapidO torktumlare

Godis torktumlare

Candy RapidO RO4 H7A1TCEXX-07 är utformad för att torka upp till 7 kg kläder på en gång, men är bara 47 cm djup.

Den här tvättmaskinen och torktumlaren är lätt att placera på eller i närheten av tvättmaskinen, eller till och med i andra änden av lägenheten. Den är inte kopplad, så den kan stå var som helst.

Med en värmepump kan kläderna torkas vid lägre temperaturer, så att de inte krymper eller torkar ut. En mängd olika program, alternativ och app-kontroll säkerställer den perfekta temperaturen för varje tyg. Vi testade Candy RapidO RO4 H7A1TCEX-07-torktumlaren och fick uppleva livet utan den besvärliga torktumlaren på balkongen.

Smeg Area

Smeg Area

Placera dina köksredskap var du vill och induktionspanelen skapar automatiskt en värmezon under dem med en egen kontrollpanel.

Det finns 12 potentiella uppvärmningszoner!

Dessa induktionspaneler finns ännu inte tillgängliga i Sverige.

Philips SenseIQ

Philips Styler

SenseIQ-sortimentet, som omfattar hårtorkar och plattänger, finns nu med en styler som kan förvandla slätt hår till mjuka lockar. Den digitala sensorn mäter hårets temperatur över 36 000 gånger per styling och justerar temperaturen på lockarna för att förhindra överhettning.

Resultatet är ett hår som behåller 3x mer naturlig fukt och upp till 95% av sin naturliga energi.

Hiesense laser-tv:n

hisense

Hisense rapporterade en ökning på 273 % av den totala försäljningen i kategorin laser-TV från januari till november 2023.

Hisense L9G TriChroma Laser TV har vunnit prestigefyllda branschutmärkelser som ”King of Ultra Short Throw Projectors”, ”Best Model in its Class” och ”Best of Show”.

I Sverige kommer denna modell att säljas våren 2023.

Men redan i dag kan du se laser-tv-apparater från Hisense i många köpcentrum och showrooms i Sverige.

Elikor Meteorit-huvuden

meteorit

Tillverkarens första helt vertikala kåpa med en front som är parallell med väggen.

Det finns tre olika färgalternativ: vit, svart och svart med en silverfärgad frontpanel.

Kåporna har en italiensktillverkad motor med tillräcklig kapacitet för ett kök på 30 m2.

Arbetspanelen under huven är belyst med LED-bakgrundsbelysning.

Cloud luftkonditioneringar

luftkonditioneringsapparater

Under den varma sommaren 2023 var molnanslutningstjänsten för luftkonditionering särskilt populär. Med det här köpet styrs luftkonditioneringen med en smartphone och fungerar med abonnemang. Du kan betala för 1, 3 och 5 år eller betala för obegränsad tillgång och slippa årsavgifter.

Fördelarna med ett sådant köp bör beräknas av dig själv och varierar beroende på modell och betalningssystem. Det är i alla fall en möjlighet att köpa ett split-system med en minimal startbetalning.

Grundig FiberCatcher tvättmaskiner

grundig

Grundig är ett välkänt men bortglömt varumärke för elektronik och vitvaror och ägs nu av det turkiska företaget Arcelik, känt för ryssarna apparater Beko

.

Grundig FiberCatcher-tvättmaskinerna, som företaget lanserar 2023, har som mål att lösa globala uppgifter utöver tvätt av kläder. De är utrustade med ett särskilt inbyggt filter som fångar upp till 90 % av syntetfibrerna. Mikrofibrer hamnar vanligtvis i vattnet när man tvättar syntetiska kläder. Filtret bidrar därmed till en renare värld.

Ett filter är konstruerat för 26 tvättcykler och kan sedan returneras kostnadsfritt till Grundig, och all mikroplast skickas till specialiserade företag för återvinning.


2023 blir historia. Vi kan bara hoppas att företagen år 2023 kommer att kunna visa upp sina nya produkter inte virtuellt utan offline, på mässor och utställningar i Stockholm, Milano och Berlin.

Gott nytt år!

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Alexander

    Vilka hushållsapparater förvntas vara med på topp 10-listan år 2023?

    Svara
  2. Daniel Lundgren

    Vilka hushållsapparater förväntas vara med i topp 10 år 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer