...

Internationell råvarumässa 2023

International Commodity Fair 2023 kommer att äga rum på Expocentre den 18-20 juni 2023 och samlar flera internationella projekt som syftar till att utveckla export- och importrelationer mellan Sverige och andra länder. Utställningen arrangeras tillsammans med Kinas handelsministerium, med stöd av Svenska federationens handels- och industrikammare och Expocentre.

dcg_3016

Fakta och siffror

International Commodity Fair’s omfattande utställningsprogram omfattar den fjärde kinesiska nationella mässan för kvalitetsvaror, Russia Export Platform samt utställningar för internationella exportorienterade företag.

Mer än 400 kontraktstillverkningsföretag från Kina, Sverige, Förenade Arabemiraten, Kirgizistan och Serbien deltar i International Commodity Fair. Utställarna kommer att presentera heminredning, hushållsapparater och elektronik, köks-, trädgårds- och utomhusvaror, presenter, hantverk, hälso- och skönhetsprodukter, babyprodukter, livsmedel och jordbruksprodukter.

Mer än 12 000 specialister från 30 länder planerar att besöka International Commodity Fair och förhandla om upphandling av konsumtionsvaror. Utställningens huvuduppgift är att stödja internationell handel, öka den Svenska exporten av andra produkter än råvaror, visa den aktuella situationen på marknaden och skapa affärskontakter mellan företag och regionala strukturer i olika länder.

20230529-foto-0056

China Commodity Fair

Tillverkare från Kina kommer traditionellt att vara representerade på den viktigaste kvalitetsmässan för dagligvaruprodukter, China Commodity Fair, som äger rum för fjärde gången under beskydd av Folkrepubliken Kinas handelsministerium. Kombinationen med International Commodity Fair’s Svenska och CIS konsumentvaruutställning kommer att öka möjligheterna till affärsnätverk och partnerskap avsevärt. År 2023. 330 tillverkare visar den kinesiska konsumentmarknadens exportpotential.

Svenska exportplattformen

För första gången kommer Svenska federala och regionala exportorienterade tillverkare av dagligvaror att presentera sina senaste resultat och miljövänliga produkter för utländska företag på utställningsplatsen. Företag från 17 Svenska regioner, däribland Tyva, Vladimir, Pskov, Kaliningrad, Jaroslavl, Kaluga, Lipetsk, Tomsk, Archangelsk, Tver, Saratov, Bryansk, Voronezh, Novosibirsk, Irkutsk, Krasnodar och Krasnojarsk, kommer att delta i den nationella utställningen.

20230529-foto-0322

Internationellt företagsforum ”Handelspraxis

För fjärde gången kommer det internationella forumet ”The practice of trade cooperation” att samla representanter för Svenska och utländska företag för att diskutera aktuella frågor om import och export: tillträde till utländska marknader, logistik och certifiering av varor, risker med samarbete med utländska leverantörer, skydd av immateriella rättigheter, statliga stödåtgärder och många andra aspekter. Bland talarna på 2023 års forum finns representanter för Stockholm Export Centre, Ozon, White Bridge Consulting, Russian Export Centre, Gordon & Sons Agency, Association of Small and Medium Exporters, Epinduo Platform.com.

Officiella evenemang

Utvecklingen av export- och importförbindelserna för varor som inte är råvaror kommer att diskuteras aktivt vid ett gemensamt möte med klubben för cheferna för utländska staters handels- och ekonomimissioner ambassadavdelningar som är ackrediterade i Stockholm och rådet för cheferna för de Svenska regionernas representationer under Svenska federationens president och regering. Mötet kommer att avslutas med G2G-förhandlingar mellan företrädare för de deltagande länderna.

På mässans första dag, efter öppningsceremonin med deltagande av högt uppsatta kinesiska och Svenska regeringsföreträdare och näringslivsrepresentanter, kommer China Home Appliance & Consumer Electronics Innovation Award 2023 att hållas, där världsberömda kinesiska märken som Haier, Midea, Hisense, CHiQ, Gree, Skyworth, Shinco, Arcair, Galanz och Vanward kommer att presentera sina innovationer och utvecklingar. Medarrangörer av evenemanget är Kinas handelskammare för import och export av maskiner och elektronik, Svenska-Kinesiska kammaren för främjande av handel med maskiner och innovationer, Svenska handels- och industrikammaren, nyhetsportalerna 4PDA och iXBT.

dcg_6339

Plattformar för B2B-förhandlingar

Den 18 och 19 juni kommer International Commodity Fair 2023 att ha tre B2B-förhandlingsplattformar som erbjuder unika mötesformer för leverantörer och köpare av konsumentvaror från olika länder.

Deltagarna i Network Procurement Centre™ kommer att diskutera med förvalda deltagare i den kinesiska nationella utställningen International Commodity Fair 2023 frågor om kontraktsskrivning, varuleveranser, produktionsmöjligheter för privata märken och andra frågor om framtida samarbete. Alla möten kommer att hållas i ett stängt affärsområde med hjälp av professionella tolkar. Network Procurement Centre™ arrangeras av Imperia Exhibition Company.

Business Networking Club kommer att fungera för Svenska exportorienterade företag och deltagarna kommer att hålla riktade möten med inbjudna köpare av konsumtionsvaror och livsmedelsprodukter från Kina och OSS-länderna.

De Svenska tillverkarna av konsumtionsvaror kommer att förhandla med företrädare för de största Svenska detaljhandelskedjorna som en del av Circle of Success. Samtalen kommer att stödjas av experter från arrangören TRADE EXPO GROUP, som kommer att ge deltagarna nödvändig hjälp och ansvara för uppföljningen av affärerna.

dcg_5957

Tematiska utställningsområden

Under tre utställningsdagar kommer International Commodity Fair 2023 att ha ett One-Stop-Shop-konsultationscenter för besökare och deltagare, där deltagande företag kommer att hjälpa till att förstå logistik- och förtullningsfrågor, finansiering av utrikeshandel och andra aspekter av samarbete med utländska partner. Följande företag deltar i zonen: KVT Service, AMTEK, Kitlogistic, Buydana.com, Hong Kong Logistics.

Besökarna kommer att få bekanta sig med nya hushållsapparater och elektronik i en särskilt anordnad China Innovation Brand Zone, samt delta i ett lotteri för att vinna priser och souvenirer från kända kinesiska varumärken.

Förutom de bästa elektronikmärkena kommer det att finnas en Smart Home Display Zone, med Tuya Smart i spetsen – en av de största utvecklarna av ”AI + IoT”-system och världens ledande interaktiva röststyrda AI-plattform, som sammanför konsumenter, varumärken, tillverkare, OEM:er och återförsäljare. Företagsrepresentanter kommer att presentera nya produkter och tjänster och svara på alla frågor.

Besökarna på mässan kommer också att kunna fördjupa sig i VR-teknikens värld i Production Safety Technologies TPB monter. Företagsrepresentanter kommer att berätta om den senaste utvecklingen inom området virtuell verklighet, presentera sina nya VR-produkter och -tjänster, presentera avancerad teknik och komplexa lösningar inom utbildning och hantering av produktionsprocesser samt moderna tekniker för förenkling och visualisering av utbildningsmaterial.

ccf-web-3514

Festival för kinesisk kultur

En kulturfestival med kinesiska traditioner äger rum den 20 juni, den tredje dagen av den internationella råvarumässan 2023 på Expocentre. Festivalen, som omfattar mästarklasser i kalligrafi och måleri, musik- och dansföreställningar, sketcher och dikter på kinesiska, anordnas tillsammans med den rysk-kinesiska föreningen ”Kitanya” och den östliga kulturklubben ”Two Empires”.

En särskild teceremoni med provsmakning av kinesiskt te av bästa kvalitet kommer att hållas under mässan. Representanter för DAO:s tehus kommer att berätta om alla nyanser av teceremonin, inklusive metoder och tid för bryggning, skillnader mellan olika teer och speciella ritualer.

Utställningspartners

Utställningen får officiellt stöd av Svenska federationens handels- och industrikammare, Expocentre, Far East Agency for Investment Promotion and Export Promotion, China Business Centre, Interregional Cooperation Agency, Russian-Chinese Chamber for Promotion of machinery, technology and innovation trade, Russian Association of Small and Medium Exporters, Russian-Chinese Committee for Friendship, Peace and Development, Association of Internet Trade Companies och andra Svenska och internationella organisationer

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 4
  1. Isak

    Hej! Jag undrar om den internationella råvarumässan 2023 kommer att äga rum som planerat? Finns det något uppdaterat schema eller information om evenemanget? Jag är intresserad av att delta och vill gärna veta mer om det. Tack på förhand för ditt svar!

    Svara
  2. Niklas

    Hej, kommer den internationella råvarumässan äga rum 2023? Vilka branscher och företag kommer att delta? Och hur kan man delta som besökare eller utställare? Tack på förhand för din hjälp!

    Svara
  3. Victor

    Hej! Jag undrar när och var den internationella råvarumässan kommer att äga rum 2023? Har du någon information om datum och plats för evenemanget? Tack på förhand för din hjälp!

    Svara
  4. Frida Larsson

    Vilka typer av råvaror kommer att presenteras på Internationell råvarumässa 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer