...

LG gör 4G-videosamtal på MWC 2012

LG Electronics LG har framgångsrikt demonstrerat världens första röst-till-video-session över LTE på Mobile World Congress MWC -2012. Under demonstrationen, som bygger på LG:s egen teknik, växlade användarna mellan HD-video och högupplöst röstkvalitet utan att avbryta samtalet. Tjänst för live-videoströmning på LTE-nätet demonstreras också.

LG visade på MWC-2012 världens första LTE-session med möjlighet att växla mellan röst- och videosamtal utan att störa samtalet

Processen för att växla från röst- till videosamtal överensstämmer med IP Multimedia Subsystem IMS Profile for Conversational Video Service, en branschstandard som fastställts av GSM Association för hantering av video- och röstdataöverföring på LTE. LG lanserar smartphones med stöd för LTE och Conversational Video Service i år.

– LG kommer att fortsätta att spela en ledande roll inom LTE genom att utveckla och genomföra innovationer som ger konsumenterna verkliga fördelar”, säger Jong-seok Park, VD och koncernchef för LG Electronics Mobile Communications. – LTE-sektorn växer snabbt, och vår teknik för att växla mellan röst- och videosamtal kunde inte vara bättre lämpad för branschövergripande tillämpningar.

LG demonstrerade framgångsrikt Voice over LTE VoLTE och videosamtalsteknik på MWC förra året. Innan LTE introducerades var det inte möjligt att ringa HD-videosamtal eftersom 3G-näten inte kunde hantera datamängderna med de hastigheter som krävs för HD-video.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Tobias

    Kan någon berätta mer om LG:s 4G-videosamtal på MWC 2012? Hur fungerade det och vad var det för ny teknik som de visade upp?

    Svara
  2. Jonathan Persson

    Hur väl fungerade 4G-videosamtalen från LG på MWC 2012? Är det en pålitlig funktion som jag kan förvänta mig på LG-telefoner idag?

    Svara
Lägg till kommentarer