...

LG presenterade smarta hushållsapparater på CES-2013 som är sammankopplade och lätta att hantera

Las Vegas, januari 2013. – LG Electronics LG visade upp en serie smarta hushållsapparater med förbättrad kompatibilitet och användarvänlighet på CES Consumer Electronics Show 2013 i Las Vegas. Det räcker att trycka på en smartphone mot NFC Tag-on-taggen på en av LG:s smarta apparater för att enkelt logga in och styra kylskåpet, tvättmaskinen, robotdammsugaren eller matlagningskokaren. Intelligent styrsystem Smart Control gör att du effektivt kan styra apparaterna med enkla röstkommandon via din smartphone eller fjärrstyra dem via det ultraeffektiva LG Smart Home-systemet, även när du är borta från hemmet.

LG visar upp smarta hushållsapparater på CES-2013

”På årets CES visade LG upp sina mest avancerade smarta hushållsapparater som ökar bekvämligheten”, säger Seong-jin Jo, VD och koncernchef för LG Electronics Home Appliance. – ”LG:s avancerade smarta teknik ger användarna möjlighet att styra sina apparater oavsett var de är.

På väg hem från jobbet kan de starta ett tvättprogram för tvättmaskinen, beordra dammsugaren att städa inför ett oplanerat besök eller få en lista över den mat som förvaras i kylskåpet. LG:s avancerade kommunikationsteknik mellan enheter erbjuder en otrolig bekvämlighet eftersom användarna kan styra apparaterna via sin TV utan att ta ögonen från sin favoritserie. Det är ett ”smart hem” för dem som vill ha det ultimata smarta livet.”.

LG delar in sina smarta hushållsapparater i två olika men kompletterande teknikgrupper. LG:s fyra nyckelteknologier – linjärkompressor, Direct Inverter Drive, Kompressor och Lightwave – ger överlägsen prestanda och ekonomi, medan LG:s innovativa smarta tekniker – Smart Manager, Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt och Smart Grid Ready – skapar ökad bekvämlighet för konsumenterna.

LG Smart kylskåp

Smart kylskåp revolutionerar livsmedelshanteringen

LG:s smarta kylskåp är baserat på företagets egenutvecklade linjära kompressor och är utrustat med ett komplett utbud av smarta tekniker. Den första av dessa, Smart Manager, förvandlar ditt kylskåp till ett helt system för livsmedelshantering. Konsumenter kan kontrollera vad som finns i kylskåpet utan att öppna dörren via LCD-skärmen eller sin smartphone.

Och med Smart Manager-friskhetskontrollen kan du ange vilken mat som helst och kontrollera hållbarheten. Dessutom rekommenderar Smart Manager måltider som kan tillagas med de ingredienser som finns i kylskåpet. Rekommenderade recept kan skickas direkt till LG Smart Cooker-menyn.

Med Smart Access kan du fjärrstyra LG-apparater via din smartphone, oavsett var du befinner dig. Istället för att göra en lång inköpslista kan ägaren av ett smart LG-kylskåp – mitt i snabbköpet – helt enkelt se vad som finns kvar i kylskåpet via sin iOS- eller Android-smartphone,.

Smart kylskåp från LG

Smart Shopping är en annan ny funktion Smart Manager – gör att du kan beställa matvaror i butiken via kylskåpets LCD-display. Livsmedel köps automatiskt när de börjar ta slut, men de kan också plockas manuellt. Smart Shopping sparar tid och förbättrar bekvämligheten genom att eliminera behovet av att besöka snabbköpet helt och hållet.

Unik funktion för LG Health ManagerSmart Manager ger råd om individuella recept och dagliga och veckovisa måltidsplaner till frysägaren, baserat på hans eller hennes personliga profil. Ålder, kön, vikt, längd och annan information används för att fastställa BMI som kylskåpet använder för att skapa en personlig måltidsplan.

LG Smart Diagnosis-funktionen har förbättrats avsevärt, vilket gör att LG:s smarta hushållsapparater bättre kan självdiagnostisera och informera användaren om problem.

Tack vare Wi-Fi-anslutning, NFC-taggar och handsfree-diagnostikvarningar får användaren snabbt information om mindre problem, t.ex. om ismaskinen går sönder, vilket bidrar till att begränsa kostsamma och besvärliga servicebesök och hembesök av tekniker.

Det smarta kylskåpet är också utrustat med Smart Grid-Ready, vilket innebär att det automatiskt kan justera sin temperatur och sina driftsparametrar, vilket bildar en intelligent energibesparingslösning från början till slut. Den fördröjda avfrostningsfunktionen i LG Smart Fridge minskar energiförbrukningen vid vissa tider på dagen.

Smart Share gör det möjligt för kylskåpsägare att inte bara titta på sina favoritprogram på den tydliga skärmen, utan även ladda ner och visa foton, musik, filmer, kalendrar och till och med få väderprognoser från kylskåpet eller en annan LG-apparat. Istället för att bara visa recept steg för steg på kylskåpsdörren spelas det upp videohandledningar som lär dig hur du tillagar de rekommenderade rätterna.

LG smart tvättmaskin

Smart tvättmaskin med Wi-Fi/NFC-tagg Smart Diagnosis

LG:s smarta tvättmaskiner har Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt och Smart Grid Ready. LG Smart Diagnosis använder Wi-Fi, NFC-taggar och högljudda diagnostiska varningar för att varna användaren om tekniska problem, medan Smart Adapt låter dig ladda ner nya tvättprogram – t.ex. supersköljning eller desinficering av barntvätt – via din smartphone eller direkt från tvättmaskinens LCD-skärm.

Med hjälp av en smartphone kan ägaren kontrollera statusen på LG:s smarta tvättmaskin och fjärrstyra den via röstkommandon. Du kan också justera, starta eller pausa tvättprogrammet via TV-skärmen.

Tack vare Smart Access har ägaren kontroll över sin tvättmaskin oavsett var han befinner sig. Du behöver inte oroa dig för att tvättmaskinen är igång när du lämnar huset: Med Smart Access kan du övervaka statusen för både tvättmaskinen och torktumlaren. Ägaren kan administrera och justera dess funktioner och parametrar på distans, och ett popup-meddelande visas på smartphone-skärmen när tvätten är klar.

LG Smart Home robot dammsugare

En smart hemrobot: mycket mer än en dammsugare

Med hjälp av en smartphone och en Wi-Fi-anslutning kan användaren på distans schemalägga en HOM-BOT som städar huset när som helst på dygnet. Avancerade funktioner innebär att HOM-BOT kan styras via din smartphone med hjälp av grafiska kontroller eller röstkommandon.

Med HOM-BOT-kameran kan du fjärrövervaka ditt hem via din smartphone och till och med prata med familjemedlemmar. Precis som andra smarta apparater kan HOM-BOT styras via LG:s smarta TV.

LG Smart Cooker

Smart spis för smart matlagning

LG Smart Oven är utrustad med funktionerna Smart Access, Smart Adapt och Smart Diagnosis som öppnar en helt ny värld av möjligheter för smart matlagning. Via en Wi-Fi-anslutning kan kockarna övervaka spisens status, söka efter recept, ställa in tillagningslägen och identifiera fel.

Även om det inte finns Wi-Fi i hemmet kan man med hjälp av NFC-teknik programmera spisen för en viss måltid och diagnostisera problem med hjälp av en mobil enhet. Dessutom kan LG:s smarta spis styras via en smartphone – med röstkommandon – eller via en LG Smart TV.

För närvarande endast tillgänglig i Korea.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Martin

    Vilka specifika funktioner har dessa smarta hushållsapparater och hur kan de underlätta vardagen för användarna?

    Svara
  2. Isac Karlsson

    Vilka specifika smarta hushållsapparater presenterade LG på CES-2013 och hur fungerar kopplingen mellan dem? Kan du ge exempel på hur de är lätta att hantera?

    Svara
Lägg till kommentarer