...

LG visar upp konceptet för smarta hem på IFA 2013

LG Electronics Company LG kommer att presentera sitt sortiment av ”smarta” hushållsapparater på IFA 2013. Nya LG-hushållsapparater erbjuder förbättrad driftseffektivitet och bekvämlighet. Genom att bara trycka din smartphone mot NFC-taggen på en smart LG-enhet är det enkelt att registrera ditt kylskåp, din tvättmaskin, din robotdammsugare eller din ugn i Smart Control och sedan fjärrstyra och övervaka dess status.

Smartphones

”På årets IFA kommer LG att visa upp sina mest avancerade smarta hushållsapparater med avancerade användarfunktioner”, säger Seong-jin Jo, VD och koncernchef för LG Electronics Home Appliances. – LG:s uppdaterade teknik för smarta apparater ger möjlighet att styra sina apparater oavsett var användaren befinner sig. Du kan påbörja kvällstvätten så snart du kommer hem från jobbet, så att den otorkade tvätten inte ligger i tvättmaskinen hela dagen. Du kan också be robotdammsugaren att sopa golvet när det kommer gäster utan planerat besök eller få en lista över matvaror i kylskåpet som snart går ut. Möjligheten att ansluta LG-enheter till varandra ger en ny nivå av bekvämlighet, eftersom användarna kan hålla ett öga på sina apparater från TV:n, samtidigt som de fortsätter att titta på sina favoritprogram. Det är det smarta hemmet för dem som vill förbättra sin livsstil utan kompromisser.

LG utrustar sina smarta apparater med två olika men kompletterande uppsättningar användbara innovationer. LG:s fyra nyckeltekniker – Inverter Linear Compressor, Inverter Direct Drive, LG KOMPRESSOR och Lightwave – ger överlägsen prestanda och ekonomi, I det senare fallet ger LG:s smarta funktioner – Smart Manager kontroll av maten i kylskåpet , Smart Diagnosis intelligent diagnossystem , Smart Access fjärråtkomst , Smart Adapt uppgradering av enheter och Smart Grid Ready energihantering – en bekvämare användning av apparaterna.

En smart kyl- och frysdisk för ett revolutionerande nytt sätt att förvara mat

LG:s smarta kylskåp är baserat på den enastående Inverter Linear Compressor och har alla smarta tekniker. Den första av dessa är Smart Manager, som förvandlar kylskåpet till ett komplett system för livsmedelshantering. Konsumenterna kan använda LCD-panelen eller sina smartphones för att kontrollera innehållet i kylskåpet utan att öppna dörren. Och med funktionen Freshness Tracker kan användarna ange olika livsmedel i Smart Manager och kontrollera deras sista försäljningsdatum. Dessutom rekommenderar Smart Manager måltider för matlagning, baserat på vilka ingredienser som finns i kylskåpet.

Smart Access-tekniken gör det möjligt för användarna att kontrollera statusen på sina LG-apparater var de än befinner sig, med hjälp av sina smarttelefoner. Istället för att göra långa inköpslistor kan LG Smart Refrigerator-ägare helt enkelt hämta en lista över kylskåpets innehåll direkt från snabbköpet till sin iOS- eller Android-smartphone via LG Smart Refrigerator-appen.

Smart Shopping[1] är en annan ny funktion som gör att du kan beställa mat från en onlinebutik direkt från kylskåpets LCD-skärm. De produkter du behöver kan köpas automatiskt när kylskåpet är tomt, eller så kan du välja och beställa dem manuellt. Smart Shopping eliminerar behovet av att gå till snabbköpet, vilket sparar tid och bensin på resor till affären, och är helt enkelt bekvämt i sig självt.

LG Health Managers unika funktion rekommenderar individuella recept och dagliga och veckovisa matransoner baserat på användarens personliga profil. Användarens ålder, kön, vikt och längd matas in i en databas, liksom ytterligare information, t.ex. allergier, för att skapa en lämplig personlig måltidsplan.

Den avsevärt förbättrade LG Smart Diagnosis-teknologin gör det möjligt för LG:s smarta apparater att bättre självdiagnostisera och informera användaren. Genom Wi-Fi, NFC-teknik och hörbara diagnostiska varningar får ägaren omedelbart information om mindre problem, t.ex. att ismaskinen stängs av, vilket bidrar till att minska antalet samtal till kundtjänst och kostsamma hembesök.

Tack vare Smart Grid Ready-teknologin kan LG:s smarta kylskåp automatiskt justera sin temperatur och sina inställningar för maximal energibesparing. LG:s smarta kylskåp är också utrustat med en fördröjd avfrostningsfunktion som kan minska kylskåpets energiförbrukning vid vissa tider på dagen. I stället för att bara visa steg-för-steg-instruktioner rekommenderar LG:s smarta kylskåp recept och demonstrationsvideor för att hjälpa dig att laga mat med de ingredienser du redan har i kylskåpet.

Stora apparater för köket

”Smart tvättmaskin med smart diagnos och Wi-Fi/NFC-taggning

”LG:s smarta tvättmaskin är utrustad med Smart Diagnosis, Smart Access, Smart Adapt och Smart Grid Ready. LG Smart Diagnosis använder Wi-Fi, NFC-taggar och ljudsignaler för att varna användare om tekniska problem, och Smart Adapt gör det möjligt för användare att ladda tvättlägen som Baby Wear eller Air-Refresh från en smartphone eller direkt från tvättmaskinens LCD-skärm. Användarna kan övervaka tvättmaskinens status och välja alternativ via sin smartphone eller LG Smart TV.

Smart Access gör det möjligt för ägarna att styra tvättmaskinen oavsett avstånd. Användarna behöver inte längre oroa sig för något när de lämnar huset med tvättmaskinen på, eftersom Smart Access ger dem möjlighet att övervaka dess status trådlöst. Funktioner och inställningar kan justeras på distans och ett popup-meddelande visas på skärmen på din LG-smartphone eller smart-TV när tvätt- eller torkcykeln är klar. Washing Coach-funktionen ger råd om hur mycket tvättmedel som behövs för bästa möjliga tvättresultat och talar om när det är dags att rengöra trumman. One Touch Washing är perfekt för nybörjare och förenklar tvättorganisationen genom att du kan välja vilken typ av tvätt som ska tvättas med hjälp av en smartphone-app. Med hjälp av NFC-taggar väljer LG:s tvättmaskin automatiskt det optimala tvättläget och de optimala inställningarna.

Smartphones

”En smart ugn för att laga goda och hälsosamma måltider

LG:s smarta ugn är utrustad med teknikerna Smart Access, Smart Adapt och Smart Diagnosis, vilket öppnar upp för ett nytt utbud av smartare matlagning. Med en WiFi-anslutning kan hemmakockar övervaka ugnens status, söka efter recept och ställa in matlagningsprogram. Men även utan WiFi ger NFC-tekniken möjlighet att programmera ugnen för ett specifikt recept och att diagnostisera ett problem med hjälp av en mobil enhet. Dessutom kan den normala matlagningsprocessen, där man manuellt ställer in läge, temperatur och tillagningstid, förenklas med hjälp av en smartphone med One Touch Cooking-inställningen. Eftersom många hem har separata kök kan det vara svårt för användarna att veta när maten är klar. Men nu kan de få meddelande om att den är klar medan de tittar på LG Smart TV.

Vitvaror för hemmet

Smart HOM-BOT: mer än en dammsugare

LG:s senaste robotdammsugare HOM-BOT SQUARE har också avancerad smart styrteknik. Med Smart Control-funktionen kan du till exempel styra den smarta HOM-BOT SQUARE-robotdammsugaren från var som helst i huset med din smartphone. Du behöver inte längre trycka på startknappen manuellt eller slösa tid på att leta efter fjärrkontrollen.

Funktionen Rengöringshistorik gör det enkelt att kontrollera resultatet av rengöringen med Smart HOM-BOT SQUARE. Med Map View kan du se var dammsugaren har rengjort och var den inte har rengjort, vilket sparar tid om du behöver sätta igång Smart HOM-BOT SQUARE igen. Dessutom kan ägarna av denna robotdammsugare använda sina smartphones för att enkelt ställa in ett städschema för helautomatisk drift, samt uppdatera mjukvaran för HOM-BOT SQUARE robotdammsugaren. Smart Diagnosis gör felsökning mycket enklare genom att snabbt uppmärksamma användaren på mindre problem och föreslå lösningar.


För närvarande endast tillgänglig i Korea.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Victor

    Hur anses smarta hem hjälpa till att förbättra människors livsstil och bekvämlighet?

    Svara
  2. Oscar Jönsson

    Vad är de mest spännande funktionerna och teknologierna som LG visar upp för smarta hem på IFA 2013?

    Svara
Lägg till kommentarer