...

Mobilappar för hushållsapparater på EuroCucina 2023

Köksmaskiner från alla tillverkare blir snabbt ”smartare”. Styrning via Wi-Fi, mobilappar för apparater, recept som uppdateras automatiskt på prylar – detta är inte längre en nyhet utan vardaglig industri. Det är precis vad Europas största tillverkare av hushållsapparater visade på den internationella mässan EuroCucina 2023 i Milano i april, samtidigt som striden med ”Telegram” hettade upp i Stockholm.

Whirlpool

Samsung: Dual Cook Flex-ugnen kommunicerar med Family Hub-kylskåpet

Stora köksmaskiner

Samsung, debutant på Milanomässan, har visat resultatet av intelligent datautbyte mellan sin Dual Cook Flex-ugn och den senaste generationens Family Hub-kylskåp som är integrerat i Smart Things-systemet för smarta hem. Den av Samsung utformade IoT-plattformen möjliggör sömlös anslutning mellan alla enheter.

Smart Things använder en enda app och ett enda moln för att styra alla smarta enheter i hemmet.

Ett smart kylskåp blir navet i systemet och navet för alla apparater i hemmet. Den stöder den intelligenta assistenten Bixby, måltidsplaneraren, appen med inköpslista och appen med recept. Detta utökar möjligheterna i köket och gör matlagningen enklare och roligare.

Indesit Aria inbyggnadsmaskiner

Samsung

Mobilappen Turn&Cook hjälper dig att hitta rätt recept med rätt inställningar för Indesit-apparater.

Rikta bara kameran på en produkt som du har till hands så känner appen automatiskt igen den och visar ett urval av recept där den ingår. När en produkttyp har definierats visas en lista med recept som är kompatibla med apparater från Indesit Aria-kollektionen.

Aria-serien omfattar flera produkter: inbyggnadsugnar, mikrovågsugnar, induktions- och gashällar, kåpor.

Whirlpool ”Sensing your World” Upptäck din värld

Elektriska ugnar

Whirlpool visar hur nya produkter kommunicerar med varandra för att skapa ett enda ekosystem för smarta hem.

Med Google Assistant kan du ändra apparatens inställningar med ett enda röstkommando. Du kan använda den för att ställa in och starta matlagningsprogram, använda den för att ”fråga” ugnen hur lång tid det är kvar tills den är klar eller stänga av ugnen.

Produkterna i Whirlpools premiumsortiment W Collection kan nu ”kommunicera” med andra fjärrstyrda apparater.

När en konsument till exempel lagar mat på en induktionshäll kommer huven automatiskt att upptäcka graden av luftförorening och ställa in rätt effektnivå för att rengöra rummet. Spiskåpan kan också starta av sig själv under pyrolytisk ugnsrengöring. Dessutom kan ett ljushuvud användas för att meddela användarna. Apparatens inställningar ger dig olika varningssignaler: en blinkande lampa varnar dig när en maträtt är klar, eller en blinkande lampa varnar dig när disk- eller tvättcykeln är slut.

Whirlpool 6TH SENSE Live mobilappAria-familjen består av flera produkter: ugnar, ugnar och mikrovågsugnar, induktionshällar och gasspisar – den kombinerar intelligenta hushållsapparater med intelligent fjärrkontroll och skapar ett enhetligt gränssnitt för interaktion med alla Aria-apparater. Ugnar och hällar har en speciell funktion för menyplanering. Ange bara dina matpreferenser och välj recept från listan som erbjuds, så sammanställer appen automatiskt en inköpslista och visar steg-för-steg-instruktioner för matlagning.

Hoover KEEPHEAT

Helt integrerade apparater

Candy Hoover Group presenterade Hoover KEEPHEAT-ugnen, som kan styras via Wizard-appen.

Wizard ger tillgång till en receptbok med ett brett utbud av rätter, olika idéer och intressanta lösningar, samt möjlighet att övervaka och styra.

Mobilappar för köksmaskiner finns nu tillgängliga från ett stort antal tillverkare i alla prisklasser. Vi hoppas att vi kan utnyttja dem fullt ut, eftersom de är bekväma, lätta att använda och gör stor skillnad för din livskvalitet.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Axel Larsson

    Vilka mobilappar finns tillgängliga för styrning av hushållsapparater på EuroCucina 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer