...

Nikon vinner fyra priser vid TIPA World Award 2023

Nikon har vunnit fyra priser på en gång i det prestigefyllda TIPA World Awards 2023, som årligen delas ut av den ledande sammanslutningen för fotografi och tryckta medier TIPA Technical Image Press Association . Fyra produkter har valts ut som vinnare: Nikon D3500 vann priset för bästa DSLR-kamera ”Best DSLR Camera” , Nikon Z 6 fick titeln Best Full Frame Camera Expert ”Best Full Frame Camera” , Nikon Z 7 utsågs till ”Bästa professionella kamera med fullformat”, medan priset för bästa spegellösa vidvinkelzoomobjektiv gick till NIKKOR Z 14-30mm f/4 S.

Fullständig recension och testbilder av den spegellösa kameran Nikon Z7

image_58

TIPA om att Nikon D3500 vann kategorin ”Bästa DSLR-kamera”

Den här kompakta, lätta digitala SLR-kameran är utformad för amatörer som vill utnyttja möjligheterna med Nikons breda utbud av NIKKOR-objektiv och tillbehör fullt ut. Och – förbättra dina fotografiska färdigheter och dela dina kreativa prestationer med andra. Nikon D3500:s CMOS-sensor med 24,2 megapixel har ett ISO-område på 100-25 600, tar kontinuerligt material med 5 bilder per sekund och spelar in Full HD-filmer i 1080/60p. Med Nikons SnapBridge-app kan användare enkelt överföra bilder till en smartphone eller ansluten enhet. Du kan också starta kameran via en app och använda Nikon Image Space, en kostnadsfri molnbaserad tjänst för lagring och delning av bilder.

image_61

TIPA om Nikon Z 6 som vinner expertpriset för bästa fullformatskamera

Z 6 är utformad för fotografer som ofta fotograferar i svagt ljus och föredrar 4K UHD-video med fullformat. En 24,5 megapixel CMOS-sensor med bakgrundsbelysning och AF med fasdetektering i fokalplanet arbetar tillsammans med Nikons senaste EXPEED 6 bildbehandlingssystem för att leverera ett brett känslighetsområde 100-51 200 ISO . Tack vare sina 273 fokuspunkter täcker den cirka 90 % av bildområdet – både vertikalt och horisontellt. Med funktionen för skärpning i mellansegmentet i menyn Picture Control kan fotograferna skärpa eller mjuka upp olika texturer i stillbilder och filmer.

image_62

Kommentarer från TIPA om att Nikon Z 7 vann priset som bästa professionella kamera med fullformat

Den spegellösa Z 7 är känd för sin höga upplösning och har en CMOS-sensor i FX-format med 45,7 megapixlar, vilket gör att den kan fånga stora bilder med imponerande skärpa. Kameran stöder ett ISO-känslighetsområde på 64-25 600, som kan minskas till 32 och utökas till 102 400 ISO. Elektronisk sökare ger nästan 100 procent sökartäckning och gör att du kan justera många inställningar för fotografering. Kameran tar också upp 4K UHD-video och Full HD 120p-video. Den har också Active D-Lighting och fokusering samt elektronisk bildstabilisering. Kameran stöder tidskod, vilket gör det enkelt att synkronisera video och ljud som spelats in med olika enheter. Tyst och smidig exponeringsjustering under filmfotografering tack vare NIKKOR Z-objektiven i S-serien.

image_60

TIPA tillkännager att NIKKOR Z 14-30mm f/4 S-objektivet har vunnit priset för bästa spegellösa vidvinkelzoomobjektiv

NIKKOR Z 14-30mm f/4 S – Ett objektiv med platt frontelement. Den här konstruktionen gör att den kan monteras med 82 mm filter med monteringsgängor utan behov av skrymmande filterhållare. 14 element i objektivstrukturen, inklusive 4 ED-glaselement och element med Nikons Nano Crystal Coat som minimerar spök- och bländningseffekter. Dessutom har objektivet en stegmotor för exakt och tyst AF – en mycket eftertraktad funktion för både stillbilds- och videofotografering. NIKKOR Z 14-30mm f/4 S har också ett damm- och vattentätt skydd och en justerbar ring på kamerahuset för manuell fokusering, bländarstyrning och exponeringskompensation. Väger endast 485 g.

De nominerade till TIPA-priset – en global auktoritet inom fotografi och tryckt publicering – är foto- och bildbehandlingsprodukter som släppts mellan den 1 april 2023 och den 31 mars 2023. Redaktörer från prestigefyllda facktidskrifter runt om i världen deltog i omröstningen.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 3
  1. Henrik

    Kanonbra jobbat av Nikon! Vilka priser vann de och vad gjorde deras produkter så speciella för att få dem?

    Svara
  2. Albin

    Vad var det som gjorde att Nikon vann fyra priser vid TIPA World Award 2023? Vilka specifika egenskaper och innovationer gjorde dem så framgångsrika?

    Svara
  3. Matilda Ahlström

    Vad var de fyra priserna som Nikon vann vid TIPA World Award 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer