...

Nya ASUS-enheter på Computex 2023

Vid en presskonferens med titeln ”The Evolution of Zen” på Computex 2023 presenterade ASUS VD Jonney Shih företagets första robot, ASUS Zenbo, samt en rad tredje generationens mobila enheter. Så den uppdaterade serien av smartphones ASUS ZenFone presenterades, som innehöll tre modeller – ASUS ZenFone 3, flaggskeppsversionen ASUS ZenFone 3 Deluxe med en innovativ 23-megapixelkamera och ASUS ZenFone 3 Ultra med en 6,8-tums skärm Full HD. Den eleganta, ultratunna och ultralätta bärbara datorn ASUS ZenBook 3 presenterades också, liksom de nya mobila hybriddatorerna ASUS Transformer 3 och ASUS Transformer 3 Pro.

Tabletter

Datorer och kringutrustning

Asus

Telefoner och kommunikationer

Nya ASUS-enheter på Computex 2023

Under lanseringen av den nya ASUS Zenbo-robotten sa Johnny Shea: ”I årtionden har människor drömt om att ha en smart assistent som alltid står till deras förfogande. Idag är vi redo att visa hur robotteknik kan hjälpa dig i ditt dagliga liv.

Asus

Navin Shenoy, vice president och general manager för Intels division för mobila datorer, gick upp på scenen tillsammans med Johnny Shea för att uppmärksamma de två företagens framgångsrika samarbete genom åren.

”Våra företag har samarbetat i nästan 30 år. Vi försöker alltid att ta fram något innovativt till datorbranschen, och nu är vi stolta över att kunna presentera de nya datorerna ASUS ZenBook 3 och ASUS Transformer 3-serien, som drivs av våra Intel Core-processorer. Vi vill gå längre än traditionella mobila enheter och hoppas kunna fortsätta vårt samarbete på ett nytt område – robotteknik,

– uppgav Navin Shenoy.

Tabletter

ASUS Zenbo är din personliga assistent

Idén till den nya ASUS Zenbo-robotten kommer från ASUS vd Johnny Shea. Han har alltid velat föra in robotik i vardagen. ASUS Zenbo är en söt, funktionsrik assistentrobot för hemmet. Den blir en fullfjädrad familjemedlem som alltid står till din tjänst och som du kan ha roligt och umgås med. ASUS Zenbo har många smarta funktioner, bland annat förmågan att röra sig runt i huset och tala med röstkommandon.

ASUS Zenbo har något att erbjuda för alla. För den äldre generationen kan den hjälpa dig att hålla koll på din hälsa genom att påminna dig om dina läkarbesök, berätta när du ska ta din medicin eller träna, och all annan viktig information som du behöver komma ihåg.

Om din familjemedlem får en hjärtattack eller faller, kan du omedelbart ringa till Zenbo. När du får en rapport om en nödsituation kan du fjärrstyra roboten och dess inbyggda kamera, som gör att du kan se exakt vad som händer. Dessutom kan Zenbo hjälpa äldre att lära sig modern teknik med hjälp av röstkommandon: ringa videosamtal, kommunicera på sociala nätverk, handla på nätet och titta på strömmande filmer eller tv-program.

Den nya Zenbo-robotten kommer garanterat att bli vän med barn och kan berätta underhållande historier eller spela spel som utvecklar kreativt tänkande och logik. Zenbo kan sjunga sina favoritlåtar och till och med dansa till musiken tack vare det inbyggda högkvalitativa ljudsystemet. Dessutom hjälper Zenbo-robotten dig att hålla dina barn sysselsatta under dagen och hjälper dig också att lägga dem i sängen. Zenbo är inte bara en berättare, utan kan också spela rollspel, visa olika illustrationer på skärmen och styra belysningen i rummet. Pedagogiska spel och ett interaktivt uppslagsverk som är inbyggt i Zenbo gör inlärningen rolig.

Den nya Zenbo-robotten kan också göra ditt liv enklare och hjälpa dig med hushållssysslor. Zenbo ansluts till ditt smarta hem och styr alla system och enheter, t.ex. tänder eller stänger av lampor, TV och luftkonditionering, via röstkommando. Om dörrklockan ringer kan du be Zenbo att visa vem som är där på den inbyggda skärmen och sedan, om det behövs, öppna dörren. Dessutom är det en kökshjälpare som slår upp och läser recept eller räknar hur lång tid det tar att laga en måltid. Med en inbyggd kamera kan Zenbo fånga alla viktiga ögonblick i din familj, och när du är frånvarande övervakar Zenbo säkerheten i ditt hem. Med hjälp av den särskilda appen för din smartphone är du alltid medveten om vad som händer i ditt hem.

Den nya Zenbo kommer också att stödja en mängd appar från tredje part som kan utöka robotens funktionalitet. Zenbo Developer Program är ett kostnadsfritt utvecklarprogram som ger dig all information och alla verktyg du behöver för att skapa program och gränssnitt. Vi ser också fram emot att samarbeta för att bygga upp ett effektivt ekosystem för robotik. Mer information finns i /data/away/6cafc530fc25316bf9109f465f95877d/ .

Smartphones

Tabletter

ASUS ZenFone 3 – Prestanda, skönhet och noggrannhet

Den nya ASUS ZenFone 3, som vann Computex 2023 d&i Award för fantastisk design, kommer med sloganen ”Lyx tillgängligt för alla”, vilket fortsätter traditionen för ASUS ZenFone-serien. ASUS ZenFone 3 5,5-tums Full HD-skärm 1920×1080 pixlar med en maximal ljusstyrka på 500 cd/m Byggd med en Super IPS+-matris som garanterar en otroligt färgstark och kontrastrik bild. Trots sin kompakta storlek och tjocklek täcker den nya smarttelefonens skärm mer än 77,3 % av smarttelefonens främre yta. Smala sidostommar bidrar också till denna höga prestanda. Smartphonens fram- och baksida är gjorda av tåligt Corning® Gorilla® Glass med en elegant kurva runt kanten.

ASUS ZenFone 3 har en 16-megapixelkamera med ASUS TriTech trippel autofokusmodul. Den har andra generationens höghastighetslaserautofokus, fasdetektering och spårningsautofokus, som hjälper till att fokusera så snabbt som på 0,03 sekunder.

ASUS ZenFone 3 är världens första smartphone utrustad med den senaste högpresterande 8-kärniga Qualcomm Snapdragon 625-processorn, som är den första Qualcomm 600-seriens processor som utvecklats med 14nm FinFET-litografi. Nativt X9 LTE-modem och MU-MIMO över 802.0 Wi-Fi.11ac ansvarar för höghastighetsöverföring av data. Med upp till 4 GB RAM-minne och en kraftfull grafikprocessor kombinerar den här surfplattan enastående prestanda med förbättrad energieffektivitet. En inbyggd fingeravtrycksläsare på baksidan hjälper dig att låsa upp smarttelefonen med ett enda tryck.

Smartphones

ASUS Designo Curve MX34VQ-skärm

ASUS Designo Curve MX34VQ är en 34-tums bildskärm i ultrabredformat med en upplösning på 3440×1440 pixlar. Böjd 21:9-skärm för verkligt panoramiska vyer. Nya ASUS Designo Curve MX34VQ med otroligt smal ram ser riktigt snygg ut och passar in i alla hem och kontor. ASUS SonicMaster integrerat ljudsystem har 8 W stereohögtalare med hög kvalitet och unik ljudteknik från Harmon Kardon. Skärmhållaren har trådlös Qi-laddning för mobila enheter.

Datorer och kringutrustning

ASUS ROG XG Station 2 extern grafikstation

ASUS ROG XG Station 2 är en extern grafikstation som kan förvandla en bärbar dator eller surfplatta till en dator med hjälmkapacitet för virtuell verklighet. Strömförsörjningen är 680 watt och du kan installera vilket kort du vill Nvidia GeForce GTX- och AMD Radeon-kort stöds .

Stationen har en Thunderbolt 3-port och en exklusiv kontakt som ökar grafikprestandan med ytterligare femton procent. Det finns också fyra USB 3-kontakter på höljet.0 och en Gigabit-nätverksanslutning. ASUS ROG XG Station 2 kan anslutas till och kopplas bort från en bärbar dator eller PC utan att starta om.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Elias Nygren

    Vilka nya ASUS-enheter presenterades på Computex 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer