...

Pioneer presskonferens och utställning på 2014 Consumer Electronics & PHOTO EXPO

Stockholm, Sverige, 10 april 2014. – Pioneer, världsexpert på ljud- och videoelektronik för hem och bil, höll en presskonferens på Crocus Expo International Exhibition Centre under Consumer Electronics & Photo Expo 2014, som är tillägnad högteknologiska innovationer inom modern elektronik. Företagets specialister berättade för deltagarna i presskonferensen om Pioneers mest aktuella och nya utveckling inom hem- och bilelektronik samt DJ-utrustning. Våra gäster fick se en rad nya AV-mottagare, hörlurar, bilnavigering och multimediaprodukter samt nya DJ-kontroller, studiomonitorer och DJ-hörlurar

.

Hörlurar

Hemelektronik

”AV-mottagare är företagets kärnverksamhet. Nya generationens koncept – kombinerar den senaste tekniken, hög effekt, ekonomi och användarvänlighet!”, säger Igor Petruk, produktplaneringsspecialist på Pioneer.

Företagets AV-mottagare är särskilt mångsidiga och lätta att använda tack vare det intuitiva inställningssystemet. Nya modeller kompletteras med iControlAV5 – en uppdaterad app för fjärrstyrning från surfplattor och smartphones.

Stöd för många innovativa tekniker som Bluetooth, trådlöst LAN, AirPlay, DLNA, Internetradio, Spotify med mera., som används av de flesta moderna prylar, gör Pioneer AV-mottagare till navet i all hemunderhållning.

Oavsett om du tittar på film, lyssnar på musik eller använder en spelkonsol kan mottagaren ansluta och styra all ljud- och videoutrustning i hemmet.

Det är också viktigt att förstå att AV-mottagare inte bara innebär helt nytt ljud för all din hemelektronik, utan också förstklassig video. Alla modeller av Pioneers mottagare kan ta emot och sända nästa generations ultraskarpa 4K Ultra HD-video och stöder även 3D.

Ny modell 7.VSX-924 är en 2-kanalig AV-mottagare med 7xHDMI-utgångar, 4K-uppskalning till 4K Ultra HD, WLAN, MHL-ljud- och videogränssnitt och inbyggd Bluetooth. VSX-924 är bland annat utrustad med den avancerade ESS Sabre 24 bit DAC och stöder DSD-ljudfiler av högsta kvalitet.

VSX-824 är utrustad med nätverkskapacitet för ljudströmning och har liksom VSX-924 inbyggd Bluetooth med AptX codec-stöd för ännu bättre trådlöst ljud.

VSX-529 är den perfekta lösningen för dem som vill bygga sitt eget hemmabiosystem, med sex HDMI-portar och stöd för 4K- och MHL-video.

Förutom de nya produkterna har Pioneer också återkallat sitt flaggskepp bland hifi-modellerna, SC-LX87, som är en 9.En 2-kanalig AV-mottagare med nio HDMI-portar och så många användbara funktioner och tekniker som möjligt, t.ex. 4K-uppskalning, 4K Pass Through, Gapless Playback, WLAN- och MHL-stöd för Android. Anmärkningsvärt är att detta

modellen är officiellt certifierad av Londons berömda AIR Studios Monitor, där stjärnor som Duran Duran, Coldplay, Jamiroquai, Mika, Oasis, Radiohead, Stereophonics, U2 och många fler har spelat in sina hits. Ett bevis på att inställningen är förstklassig och ojämförbar med vad som erbjuds i de flesta enheter på marknaden.

Vid presskonferensen presenterade företaget också följande uppgraderingar av sitt sortiment av Pioneer-mikrosystem. I synnerhet har X-HM-serien uppdaterats med den kompakta X-HM21BT med USB och Bluetooth.

Modellen kommer garanterat att glädja iPhone- och iPod-användare med sin mångsidighet och kraft. X-HM21BT stöder Bluetooth-ljudströmning från Android och Windows Phone och via USB även från iPhone 5/5C/5S, iPod Touch 5, iPad och iPad mini.

X-CM32BT är en annan kompakt ny produkt som finns i olika färger svart, vit, röd för att passa in i alla typer av inredningar. Uppspelning av MP3 och WMA, stöd för iPhone5/5c/5s, iPod Touch 5, iPad/iPadmini via USB-anslutning och iOS, Android och Windows Phone via Bluetooth, med fjärrkontroll och medföljande stativ för iPhone/iPod/iPad.

Den äldre X-CM42BT skiljer sig från X-CM32BT genom att den har en dockningsstation för iPhone5/iPod Touch 5. Finns även i tre färger.

För en mer sofistikerad inredning erbjuder Pioneers sortiment den ultratunna X-SMC01BT, som har samma funktionalitet som X-CM32BT och som har möjlighet till väggmontering för att spara utrymme i hemmet.

Den nya högtalartelefonen XW-BTSA1 har stöd för aptX codec för högkvalitativt ljud och Bluetooth med NFC-anslutning.

Förstklassiga hörlurar

Pioneer har en rik historia och har tillverkat ett stort antal olika typer av elektronik, inklusive hörlurar sedan 1961 , och har nu introducerat sin senaste innovation – dynamiska hörlurar Superior Club Sound. Ny ultra-modern serie – det handlar inte bara om perfekt stil, utan också om äkta klubbsound.

Vem är bättre än tillverkaren av professionell DJ-utrustning som är värdig de flesta klubbar i världen att garantera det sanna klubbljudet??

Det nya flaggskeppet SE-MX9-hörlurarna är baserade på den välkända HDJ-2000 High End-modellen, som används på världens bästa klubbar.

Autodesk

SE-MX7 har en särskild inbyggd basnivåkontroll Advanced Bass Level Control .

Och SE-CX9 och SE-CX8 in-ear-hörlurar har den unika Bass Exciter – en in-ear-design som förstärker basen så att du inte bara hör, utan också känner den.

Detaljerad teknisk information och specifikationer för Superior Club Sound finns i det senaste pressmeddelandet från Pioneer.

Elektronik i bilen

AVIC NavGate multimediasystem kombinerar samtidigt ljud och video av högsta kvalitet med smart navigering. Den nya AVIC-F960BT är utformad speciellt för aktiva

Användare av smarttelefoner. Stor pekskärm med 6.1″ och ett förbättrat gränssnitt som körs på den kraftfulla Android-plattformen gör nyheten intuitiv och lätt att använda.

AVIC-F960BT har också avancerade multimedie- och nätverksfunktioner, t.ex. online-navigering, en 13-bands grafisk equalizer och ljudprocessor, dubbla kameror framifrån och bakifrån, AppRadio Mode och MirrorLink

f

Lagman AVH-X8600BT multimediaspelare följer också den nuvarande trenden att kombinera med smartphones. Stor avtagbar 6,95-tums pekskärm AVH-X8600BT har ett avancerat Android OS-gränssnitt. Systemet är intuitivt och lätt att använda med MirrorLink och AppRadio Mode inbyggda.

De viktigaste egenskaperna hos den här modellen är utmärkt ljudkvalitet och bättre anslutningsmöjligheter för multimedia: en navigeringsbox, en tv-mottagare och en backkamera. Den nya produkten stöder alla moderna ljud- och videoformat, inklusive FLAC.

Detaljerad teknisk information och specifikationer för AVIC-F960 och AVH-X8600BT finns i Pioneers senaste pressmeddelande.

DJ-utrustning

Deltagarna på presskonferensen kunde se professionell DJ-utrustning, där Pioneer är en erkänd ledare i produktionen, jämföra DDJ-SZ- och DDJ-SB-modellerna och själva prova olika kontrolllägen och jogs.

Företagets DJ-utrustningsspecialist Alexey Savanin kommenterade de senaste Pioneer-innovationerna och bekräftade den huvudsakliga handlingen. I januari i år lanserade företaget en ny DJ-controller, DDJ-SZ, den första Pioneer-controllern som har samma utseende och känsla som CDJ-2000NXS med seriösa scratch-funktioner.

DDJ-SZ tar med sig de bästa funktionerna från sin föregångare DDJ-SX. Fullständiga tekniska detaljer och specifikationer för DDJ-SZ DJ-controllern finns i Pioneers senaste pressmeddelande.

DDJ-SB, som var ny i slutet av förra året, ansluter sig till raden av Seratos DJ-kontroller för DJ-nybörjare. Modellen är ännu mer kompakt, vilket inte på något sätt hindrar plug-and-play-tillgång till den medföljande Serato DJ Intro-programvaran. DDJ-SB har en ny Filter Fade-funktion som blandar spåren genom att lägga till ett lågpassfilter till crossfadern, så att två funktioner kan styras från en enda kontroll.

Det frigör en andra hand för remixning eller mashups med till exempel åtta pads eller två jogs. Fullständiga tekniska detaljer och specifikationer för DJ-kontrollen DDJ-SB finns i det senaste pressmeddelandet från Pioneer.

De nya DJ-hörlurarna DJE-1500 och DJE-2000 är bokstavligen till salu nu. De här hörlurarna är utformade för DJ:n som vill vara lätt att bära med sig och samtidigt ha en professionell ljudnivå, och de garanterar en exakt bas och ett utmärkt balanserat ljud i hela frekvensområdet.

Hörlurarna är utformade speciellt för dansmusiktillämpningar så att DJ:s kan höra varje detalj i ett spår och kan förbereda sig för sina spelningar med hjälp av en smartphone eller surfplatta. Ytterligare teknisk information och specifikationer för DJE-1500 och DJE-2000 finns i Pioneers senaste pressmeddelande.

Den senaste innovationen som presenterades på Pioneers presskonferens är de professionella studiomonitorerna S-DJ80X. Nyheten har rumslig riktning och ger enkel baskontroll.

Monitorer garanterar en kraftfull bas tack vare aramidfiber och ett basreflexsystem på framsidan. Fullbalanserad frekvensåtergivning tillhandahålls av klass AB bi-förstärkare.

Flera ingångar symmetriska XLR-, TRS- och obalanserade RCA-ingångar för enkel användning och drift. Dessutom kan användaren justera diskantnivån -2d garanterar en väldefinierad bas och ett utmärkt balanserat ljud i hela frekvensområdet B/-1 dB/0 dB/+1 dB .

Efter presskonferensen bjöds gästerna in till en utställning av Pioneer Hi-Fi hemelektronik. I den mysiga hemmiljön på Aquarium Hotel visades ett brett utbud av Pioneer-modeller, från AV-mottagare till soundbars, mikrosystem och hörlurar.

Företagets utställning var öppen för allmänheten den 10-13 april 2014 under Consumer Electronics & PHOTO EXPO 2014. Under utställningen hjälpte Pioneers konsulter alla gäster att prova apparaterna och förklarade de tekniska fördelarna och funktionerna hos de utställda modellerna.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 4
  1. Gustaf

    Vad var det mest spännande och innovativa som visades på Pioneer presskonferensen och utställningen på 2014 Consumer Electronics & Photo Expo?

    Svara
  2. Joel Isaksson

    Vad förväntas vi se på Pioneer presskonferens och utställning på 2014 års Consumer Electronics & PHOTO EXPO? Finns det några specifika produkter eller teknologier som de kommer att presentera?

    Svara
  3. Philip

    Vad var huvudfokus på presskonferensen och utställningen från Pioneer på 2014 Consumer Electronics & PHOTO EXPO?

    Svara
  4. Mattias

    Vad var syftet med presskonferensen och utställningen på 2014 års Consumer Electronics & PHOTO EXPO och vad var några av de mest framstående produkterna eller teknologierna som presenterades där?

    Svara
Lägg till kommentarer