...

Resultat av Hi-Fi & High End Show 2023

Den 24:e upplagan av Hi-Fi & High End Show 2023 ägde rum den 11-14 april på Aquarium Hotel i Stockholm, som ligger vid utställningscentret Crocus Expo. För dem som tyvärr inte kunde ta sig till mässan har vi förberett en kort översikt över de nya produkterna och händelserna på Hi-Fi & High End Show 2023.

Absolute Audio har visat ett antal intressanta modeller. För det första är det en hel serie subwoofers Paradigm Defiance, vars parametrar kan justeras med hjälp av den egna programvaran. För det andra de uppgraderade Paradigm Monitor SE-högtalarna. Den nya Paradigm Premier-serien är märkets mest prisvärda högtalarserie, tillverkad i Kanada. Den nya Lexicon MC 10 AV-processorn väckte intresse hos installatörer och vanliga besökare som är intresserade av seriöst flerkanaligt ljud.

Armada Sound demonstrerar hemmabiosystem med Dolby Atmos/DTS X-ljud. Uppgiften att återge ljudet i detta system anförtroddes åt nya högtalare från Sonetto-serien från det italienska företaget Sonus Faber. För återgivning och förstärkning av AV-signalen användes McIntosh-komponenter, som placerades på det nya racket från det italienska företaget Bassocontinuo Accordeon XL4 2.0. Anslutningen sker via kablar från det amerikanska företaget Synergistic Research. Förutom biografen har företaget monterat ett kompromisslöst High End stereosystem som innehåller komponenter från det amerikanska företaget Audio Research: PH9 Black phonosteg, monoblockförstärkare Reference 160M Black och förförstärkare REF6 Black. Källorna var Audio Research CD6 Black och den redan kända toppmodellen Thorens TD907 med en Sumiko Pearwood Celebration II-kassett. För första gången presenterade företaget också italienska Electa Amator III-bokhögtalare från Sonus Faber, som är den tredje generationen av denna ikoniska serie.

Audiomania tog med sig det bästa systemet för över 10 miljoner krona., som består av solida flaggskepp: Plinius elektroniksviten, Odeon No. 33, en SME Model 15A skivspelare med ett ”inhemskt” 309th tonarm, en MERGING+NADAC skivspelare, seriösa Van den Hul-kablar och en Black Crimson-kassett som är handgjord av Van den Hul själv. Under parollen ”High End behöver inte kosta mycket” kom det helt nya Arslab Stark-golvsystemet – 80 kg bra ljud för mindre än 200 000 krona!

Barnsly har presenterat den nya Hegel H590, en mångsidig skivspelare med hög effekt och ett mycket brett utbud av funktioner. Ytterligare en ny produkt, eller snarare en helt ny serie Legend, dök upp på System Audio. Dessutom visade företaget den nyligen tillkännagivna Monitor Audio Gold-serien av 5:e generationens högtalare, liksom Roxan-komponenter.

BenQ hade bara en utställning med sig till mässan, den senaste W2700 videoprojektorn för hemmabio. Projektorn har 4K-upplösning, stöd för HDR och HDR Pro, DCI P3 utökat färgutrymme, dynamisk iris och en inbyggd mediaspelare. Projektorn säljs nu för cirka 130 000 krona.

Bonanza i det traditionella segmentet av hemhögtalare presenterade nya modeller Focal Canta 3 och Sopra 1. Den tyska tillverkaren Heco visade också två intressanta nya produkter – en modell Tresor och Celan Revolution 9. Intresset för den nya Canton Smart-serien av högtalare, som gör det möjligt att bygga ett helt trådlöst flerkanaligt ljudsystem, har varit enormt.

CI GROUP har lagt till det brittiska varumärket LitheAudio i sin portfölj. Ett par vägghögtalare från den här tillverkaren löser alla problem med musikuppspelning. De kan grupperas tillsammans; analog ingång ombord, AirPlay med mera. Företaget meddelade också att det har blivit exklusiv distributör av Mission-produkter i Sverige. En efterlängtad NAD-produkt, den multifunktionella nätverksspelaren/förstärkaren M10, som redan har skapat ett enormt intresse världen över, presenterades på mässan.

DIGIS Group och Alef Hi-Fi presenterade många intressanta produkter, bland annat en ny generation nätverksspelare, Mu-so Special Edition och andra Naim-hits, Wharfedale Diamond 300 uppdaterad högtalarserie, Wharfedale Denton 85 jubileums-ljudsystem, magneto-planar

Quad Era-1 hörlurar och Quad Artera Solus nätverksspelare/förstärkare. Dali utökade sitt sortiment av högtalare med Oberon-serien, inklusive On-Wall-modellen, och den trådlösa högtalaren Callisto. När det gäller videoutrustning är det värt att nämna den revolutionerande 8K-projektorn JVC DLA-NX9B och tillgänglig hit JVC LX-UH1, och projektionsnyheter Sony – 4K-laserprojektor för hemmabio Sony VPL-VW870 och dess lillebror VW270.

Digital Fruits meddelade att de legendariska elektrostatiska högtalarna Martin Logan återvänder till den Svenska marknaden och visade tre modeller av olika serier. Flaggskeppsserien Masterpiece presenterades av Renaissance ESL 15A-modellen med CLS Xstat böjd elektrostatisk radiator, aktiv PoweredForce Forward-subwoofersektion, utrustad med två 12-tums drivrutiner, dubbel klass D-förstärkare med 500 watt per kanal och digital processor med rumskompensationsfunktion. Grundserien ElectroMotion, som består av passiva elektrostatiska modeller med en dynamisk subwoofersektion, presenterades av den största modellen ESL X, och en serie Motion, komplett med band och dynamiska drivrutiner, kunde studeras på exemplet av den äldre Motion 60XT. För att demonstrera alla tre modellerna använde vi Aurender ACS10-källan, Mytek Manhattan DAC II, Schiit Audio-förstärkare och High Fidelity Cables. En annan stor succé: den nya Schiit Audio Aegir-kraftförstärkaren. Den fungerar i en förbättrad klass A och har bättre egenskaper.

FCI presenterade sin nya EPIC R-Vision Mark II-videoserver. Helt professionell biografutrustning för privata biorum som producerar bilder med exceptionell realism.

Bland den utrustning som visades av Gong AV Company är det värt att nämna PBN Montana-högtalarsystemen, utrustade med gamla JBL-högtalare. En annan spännande ny produkt är det optiska patronhuvudet DS Audio W2.

Homesound presenterade T+A M 40 anniversary edition monoblocks, den nya serien T+A Criterion CTL-högtalare, samt nya 2,5-bands AE 309. Homesound presenterade också det nya flaggskeppet i 100th-serien från brittiska Acoustic Energy – 3-vägs AE120. Högtalaren är en fortsättning på AE 100-serien på instegsnivå och utökar fördelarna med AE109 på instegsnivå.

INFORCOM presenterade ett aktivt system från det kanadensiska företaget Bryston. Ett komplett analogt spår bestod av komponenter från det legendariska brittiska företaget Rega, och bland de ”heta” nya produkterna som visades här fanns den nya vinylskivspelaren Rega Planar 8. ”Det japanska företaget STAX kallar sina produkter för ”högtalare för öron”. För första gången på mässan finns två nya förstärkarmodeller med integrerad PCM/DSD DAC – SRM-D10 och SRM-D50.

Ett av de dyraste systemen på 2023 års Hi-Fi & High End Show har förmodligen satts ihop av distributionsföretaget Quinta. Hjärtat i systemet var de digitala komponenterna från dCS, som fungerade tillsammans med Nagra-förstärkare och EgglestonWorks-högtalare. DCS mest budgetvänliga enhet, kallad Bartok, som också har en DAC och en valfri hörlursförstärkare av klass A, tar på sig rollen som nätverksspelare. Isotek EVO3 Mosaic Genesis linjefilter gav högkvalitativ strömförsörjning för hela systemet. Kostnaden för systemet är 25 200 000 krona.

191

I år lanserade MMC flera enastående nya produkter, både bokstavligt och bildligt talat. Först och främst är det det nyaste trådlösa ljudsystemet KEF LSX, som är en komplett lösning för att återge högkvalitativ musik i ett eller flera områden och som kan fås i olika färger. För det andra Gallo Droplet-högtalarna, som ser ut som färgade ballonger som hänger i taket. En serie Prisma-komponenter från det svenska företaget Primare gör det möjligt att spela upp musik från vilken källa som helst, inklusive nätverksservrar och molntjänster, för att bygga multiroom-ljudsystem och integrera med Google Home-ekosystemet, med stöd för alla kontrollfunktioner, inklusive röstkommandon.

Nästa Hi-Fi-distributionsföretag presenterade högtalare från Fyne Audio. De kombinerar en brittisk tradition av högpresterande högtalarkultur med dagens banbrytande estetik och tekniska kraft. Företaget är nyetablerat, men alla i Fyne Audios ledning och chefsingenjören har många års erfarenhet inom området. På mässan fanns också den första Svenska demonstrationen av Chord Electronics Ultima-flaggskeppsförstärkare – en balanserad förförstärkare och två balanserade monoblock med den nya arkitekturen i förstärkningssystemet som designats av John Franks.

Det Svenska företaget Reezoldini tog med sig REEZODINI Cinema 7F-högtalare till Hi-Fi & High End Show 2023, som för övrigt lottades ut bland besökarna som ett pris. REEZOLDINI Jericho S4 och Master M4 bokhylla högtalare och den nya REEZOLDINI Odeon L4 golvhögtalare med 102dB känslighet, utrustad med koaxial drivrutin demonstrerades också.

Simple Distribution introducerade den första Ultra HD Blu-ray-spelaren för en bredare publik, Pioneer UDP-LX500. Företaget SVS, som är välkänt för sina subwoofers, har nyligen släppt en ny modell av golvhögtalare för stereo och hemmabio under namnet Prime Pinnacle. Magnat Transpulse-utbudet och Magnat MTT 990 vinylspelare drar traditionellt till sig mycket uppmärksamhet. Parasounds senaste skapelse, Hint6-förstärkaren, vann årets Top High End-pris. Simple Distributions DC-system har byggts upp kring flaggskeppet Lyngdorf Audio MP-50-processorn, som arbetar med Emotiva XPA-seriens effektförstärkare. Alla är byggda på ett massivt antiresonanschassi och har inte bara en utmärkt effektreserv, utan också en enorm inställningsflexibilitet. Ljudåtergivningen i det här systemet gjordes med OSD Black S-Series, en särskild bildskärm för hemmabio. Högtalarna Planet L från det franska företaget Elipson har ett sfäriskt kabinett. Som du vet är en ballong inte bara idealisk när det gäller ljudkvalitet, utan ser också bra ut i moderna interiörer. Elipson Planet L är alltså knappast en ren designmodell – den har utformats för att tillfredsställa både ögat och örat.

Slonov Sound Design har tagit fram flera nya produkter. Det viktigaste av dem var de nya nätverks- och sammankopplingskablarna. Det finns tre linjer: Top Line, Medium Line och Entry Level. Linjerna skiljer sig åt i fråga om ledartvärsnitt, komplexitet i konstruktionen och kvalitet på kontakterna. Den andra nyheten kommer att glädja fans av tung rock – den uppdaterade versionen av högtalarsystemet Model 240 Mk III är kompletterad med två subwoofers, byggda på grundval av långa basdrivrutiner från det berömda norska företaget Seas.

Sonus Victor och Hiendmusic presenterade Ultima-systemet, och stjärnan i systemet är den senaste skapelsen av Victor Porkaloff, grundaren av Sonus Victor, som är Grandeluna-högtalaren. Med en höjd på nästan två meter behövde den en rejäl förstärkning – och den kom från D’Agostinos Progression-förförstärkare och stereonätverk.

Den Svenska tillverkaren Starlingbox presenterade ett system baserat på Starlingbox Master-högtalare och Starlingbox 300V-rörförstärkare i en ny design.

T-Art företaget visade nya, den yngsta i den aristokratiska Master linjen av det schweiziska företaget Piega akustiska system Master Line Source 3 MLS 3 , som har dipolkarakteristik av ljudriktning och avger en cylindrisk ljudvåg. Besökarna kunde uppskatta kvaliteten på Trafomatic Audio NOA monoblocks – de mest kraftfulla förstärkarna i det serbiska företagets sortiment. Trots alla logistiska svårigheter kunde företaget under mässans sista dag visa upp demos av AURALiC-nätverksenheterna som T-Art nyligen blivit distributör för!

Ultra-T presenterade den nya förförstärkaren Gryphon Zena för första gången. Förstärkaren är dubbel mono med noll negativ återkoppling och balanserad volymkontroll baserad på reläer och precisionsresistorer. USB DAC eller phonosteg med MM/MS-ingångar tillgängliga.

På den 24:e Hi-Fi & High End Show 2023 presenterade Yamaha sin flaggskeppsmodell, vinylskivspelaren GT-5000. Den här modellen använder en kort och rak tonarm för absolut transparens och klarhet. Dess design är baserad på GT-seriens tradition, och hantverket och byggkvaliteten är oöverträffad. Yamaha R-N803D + SOAVO-systemet visade besökarna vad den egenutvecklade MusicCast-tekniken kan åstadkomma. Generellt sett är MusicCast-tekniken integrerad i många Yamaha-produkter, inklusive soundbars, AV-mottagare, trådlösa högtalare och Hi-Fi-system. MusicCast har utformats för att ge ett stabilt och pålitligt system för flera rum, samt moderna funktioner. Förutom högtalare introducerade Yamaha XDA-QS5400RK Installation Audio Streamer och XDA-AMP5400RK Multi-Zone Amplifier. Båda de nya produkterna

är i ett rackmonterbart format och har utformats särskilt för användning i installationsmiljön. En riktig succé på Yamaha-utställningen var Disklavier hybridakustiskt piano.

Exponering Hi-Fi Portable

Blade tog med sig många intressanta nya produkter till mässan. Bland dem finns nya spelare SP1000 M, SP1000 M Gold och även hörlurar Diana och AKT5P andra generationen från det koreanska märket Astell&Kern, nya hörlurar HiFiMan Ananda, Susvara och elektrostatiska Shangri-La Jr. Warwick Acoustics Sonoma Model One elektrostatiska hörlurar lockade de mest sofistikerade audiofilerna. På utställningen visades också ett uppdaterat sortiment av vinylskivspelare och en hel rad nya modeller av Audio-Technica-hörlurar, nya bärbara spelare och bärbara Bluetooth-hörlurar FiiO, den nya flaggskeppsmodellen DUNU DK4001-hörlurar, alla toppmodeller av Campfire Audio, Mr.Högtalare AEON Flow Open och Voce, nya produkter från Fostex -TH900 MK ll och TH909. Westone visade upp sin omdesignade UM PRO-serie av in-channel-hörlurar, medan MEZE visade upp sitt flaggskepp Emperyor-hörlurar och de senaste hybridmonitorer för in-channel-monitorer. I Blades monter fanns också intressanta Simgot- och RHA-modeller samt trådlösa högtalare från Audio Pro.

Bonanza-företaget inom segmentet bärbart ljud presenterade två nya Focal-hörlurar – Stellia och den unika Arche-lösningen! Stellia är de nyaste in-ear-hörlurarna med sluten konstruktion, material: huvudband i läder, aluminium och rostfritt stål. Höjdpunkterna inkluderar en innovativ fullrangehögtalare med en M-kupol av rent beryllium och en ramlös röstspole. Arche är en kombination av en DAC och en klass A-förstärkare som är utformad speciellt för användning med hörlurar.

CI Group presenterade olika modeller av Beyerdynamic-hörlurar på Hi-Fi Portable-utställningen. Särskilt intressant för besökarna var den egenutvecklade programvaran som gör det möjligt för användarna att anpassa ljudet i hörlurarna till sina individuella hörselkrav.

Inom ramen för Hi-Fi Portable-projektet har Digital Fruits presenterat hela Schiit Audio-elektronik från Fulla 2 till Yggdrasil, DAC:er/hörlursförstärkare Mytek Liberty, Brooklyn DAC+, samt Audeze planarmagnetiska hörlurar från den billiga iSine 10-tums kanalen till LCD-4z-modellen och trådlösa 3D-spelhörlurar Audeze Mobius.

I avdelningen Hi-Fi Portable presenterades rysktillverkade hörlurar av märkena Fischer Audio och Kennerton Audio. Bland de presenterade produkterna vill vi särskilt lyfta fram de tillämpade audiofila hörlurarna Kennerton Jord och de öppna fullstora monitorer Fischer M-12s. En annan intressant ny produkt från företaget är Kennerton Atlas rörhörningsförstärkare.

032

Den välkända studiomikrofontillverkaren Georg Neumann GmbH, som ingår i Sennheiser-koncernen, har släppt sina första hörlurar. Neumann NDH 20 är en sluten hörlur som kombinerar utmärkt bullerisolering, balanserat ljud och enastående detaljrikedom. NDH 20 är idealisk för övervakning och mixning även i bullriga miljöer. Dessutom visades de nya hörlurarna Sennheiser HD 820 på utställningen.

För första gången presenterade Stealth Sonics sina produkter i Sverige. Under sin debut på mässan visade företaget upp sitt sortiment av hörlurar och hörselskyddslösningar för in-canal-hörsel.

Den Svenska tillverkaren av hörlurar eller, för att vara mer exakt, in-kanal in-ear monitorer, StereoPravda presenterade på utställningen StereoPravda SPearphone SB-4. Dessa ”in-ear monitorer” av kompromisslös klass är tillverkade i enlighet med författarens teknik av Mikhail Kucherenko.

Många intressanta specialarrangemang anordnades på årets Hi-Fi & High End Show. Utställningsbesökarna var mycket intresserade av ”Battle of the Formats”, där publiken bjöds in att lyssna på samma musikspår inspelat på olika medier – CD, magnetband, kompaktkassett, vinylskiva, samt i form av en fil

högupplöst. Publiken ombads sedan att fylla i ett frågeformulär och försöka identifiera i vilken ordning dessa medier användes. Ett kompromisslöst klassystem sattes ihop för Battle of the Formats med följande komponenter: McIntosh C2600 rörförförstärkare, Aesthetix Atlas Eclipse effektförstärkare, Aesthetix Io Signature, Aesthetix Metis, Vertere Acoustics RG-1 vinylspelare, AYON AUDIO CD-T II Signature, AYON AUDIO Sigma, ISOL-8 MiniSub Axis, ISOL-8 SubStation Integra, KEF Blade högtalarsystem, Nakamichi Dragon, Studer A807, Living Athmos AudioServer tråd, Album, spår som användes som jämförelse, spelades in i MMC Records studio och gavs ut kommersiellt på CD och vinyl. Studion hade premiär för sina första utgivningar på kassettband i 38/2-format, kassetten spelades in från studions originalmix master tape . Evenemanget organiserades gemensamt av MMC och Living Athmos.

Ett annat evenemang som anordnas för branschfolk på Hi-Fi & High End Show 2023 är ett rundabordssamtal om ”Hur man säljer hi-fi under 2023”. Representanter från stora distributionsföretag, specialiserade utställningslokaler och installationsbyråer talade om hur man kan ingjuta kärlek till bra ljud hos publiken, hur man bekämpar grå import. Vi diskuterade varför det inte är lönsamt att köpa dyr utrustning utomlands, även om priserna är bättre där. På det hela taget var det intressant! Och till och med lite sorgligt – alla talare var eniga om att det inte är så många välbärgade människor i Sverige som köper dyr utrustning för ljudets skull, utan utrustningen är oftare en möbel.

Möjligheten att kommunicera inte bara med Svenska försäljare utan även med producenterna själva är en mycket viktig fördel med utställningen. I år under Hi-Fi & High End Show höll Sonus Fabers chefsdesigner Paolo Tezzone ett föredrag om trenderna på den europeiska marknaden för Hi-Fi och High End-apparater, presenterade nya infällda högtalare och talade om Sonus Fabers framtida utveckling.

En serie specialföreläsningar på Hi-Fi & High End Show 2023 öppnades av den kända Svenska videobloggaren Mikhail Borzenkov. Michael genomförde en kulturell studie av vinylskivans ursprung och inflytande på mänskligt liv. Allt började i början av förra seklet, när vinylskivor började överskugga pappersskivor. Det var då som skivindustrin föddes, vilket förändrade mänsklighetens uppfattning om kreativitet, sångare och sättet att uppträda, och förändrade musikens historia som helhet. ”Anledningen till att vinyl som vi känner till den kom till är att en ljudtekniker drömde om att spela in en Mozart-symfoni utan att vända 16 skivor. Sedan kom Sinatra-skivan, och sedan kastade sig mänskligheten ner i avgrunden av audiofil utsvävningar”, säger Mikhail. Även om mänskligheten ständigt går mot en förenkling av allting har vinyl överlevt och ökar nu i rasande fart i popularitet. ”Jag är säker på att om 5-7 år, när CD-skivorna är helt borta från marknaden, kommer det att finnas två huvudkällor för att lyssna på musik: vinyl och streamingtjänster”, sammanfattade Mikhail.

Andrey Belonogov, chef för vinylfabriken Ultra Production, berättade hur Svenska vinylskivproducenter arbetar, vad som är trendigt och var färgade skivor kommer ifrån. ”Vi gör skivor på två eller tre veckor. Som jämförelse kan man säga att kunden i Europa skulle behöva vänta fyra till sex månader. Alla vinylpellets är till att börja med genomskinliga och sedan tillsätts ett färgämne, antingen svart eller något annat.

Yaroslav Vorobyov, AVREPORTs chefredaktör, tillsammans med grundaren av Reference-Audio-Analyzer-projektet.Publiken bjöds på en kort föreläsning av Roman Kuznetsov om hörlurar och personligt ljud. Föreläsarna börjar med historien om hur hörlurar uppstod och vilka typer av hörlurar som finns tillgängliga och fortsätter sedan med förhållandet mellan de olika parametrarna och hur ljudsystem konstrueras för personlig musikåtergivning.

Bland besökarna på utställningen drogs följande priser: REEZOLDINI CINEMA 7F-högtalare pris tillhandahållet av Reezoldini , DUNU DK-3001-hörlurar tillhandahållet av Blade , Sonus Faber SONETTO III-golvakustik pris tillhandahållet av Armada Sound , KEF LSX trådlöst musiksystem pris tillhandahållet av MMS Cinema , samt Yamaha WXC-50 Network Player pris tillhandahållet av Yamaha .

***

Hi-Fi & High End Show 2023 jubileumsprojektet kommer att äga rum den 9-12 april 2023.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 5
  1. Peter

    Hej! Jag undrar om du kan berätta lite mer om resultaten från Hi-Fi & High End Show 2023? Vilka nya produkter och teknologier presenterades? Vad var de mest imponerande momenten på mässan? Tack på förhand för informationen!

    Svara
    1. Johan

      Hej! På Hi-Fi & High End Show 2023 presenterades flera spännande nya produkter och teknologier inom ljud och bild. En av de mest imponerande var lanseringen av en revolutionerande ny högtalarteknologi som lovades ge en ännu mer imponerande ljudupplevelse. Det fanns även nya förstärkare och strömkablar som lovades förbättra ljudkvaliteten avsevärt. Ett annat imponerande ögonblick var när en demonstration hölls av den senaste 8K-teknologin, som imponerade med otrolig detaljrikedom och färgåtergivning. Sammanfattningsvis var Hi-Fi & High End Show 2023 en mycket imponerande mässa som visade upp det senaste och bästa inom ljud och bild. Tack för din fråga!

      Svara
  2. Viktor

    Vilka nya spännande produkter presenterades på Hi-Fi & High End Show 2023? Var det någon specifik produkt som stack ut för dig? Vill gärna höra era tankar och rekommendationer!

    Svara
  3. Oliver Holmgren

    Vilka var några av de mest imponerande och innovativa produkterna som presenterades på Hi-Fi & High End Show 2023? Fanns det några banbrytande teknologier eller nya funktioner som stack ut? Är det något speciellt ljudsystem eller högtalare som du skulle rekommendera att köpa baserat på de resultat som visades under mässan? All information om detta evenemang och dess produktutställning skulle vara mycket uppskattad!

    Svara
    1. Jonas

      På Hi-Fi & High End Show 2023 presenterades många imponerande och innovativa produkter. En av de mest banbrytande teknologierna som stack ut var en ny typ av trådlös högtalarteknik som erbjöd exceptionell ljudkvalitet och räckvidd. Ett annat imponerande tillägg var ett ljudsystem med inbyggd rumsjusteringsteknik som anpassade sig till akustiken i rummet för optimalt ljud. En högtalare som fick mycket beröm var en kompakt modell med otrolig kraft och detaljrikedom i ljudet. Jag rekommenderar definitivt att utforska dessa produkter om man är intresserad av att lyssna på högkvalitativt ljud!

      Svara
Lägg till kommentarer