...

Sony fick 9 utmärkelser för Årets produkt 2012

Logotyp för utmärkelsen Årets nationella produkt 2012

Sony-produkterna fick mycket beröm av juryn för utmärkelsen Årets nationella produkt.

– Bästa LCD-TV – Sony KDL-65HX920

– Bästa 3D-projektor – Sony VPL-VW95ES

– Innovativ lösning inom audio-videokategorin – Sony HMZ-T1

– Bästa bärbara dator – Sony VPCZ23A4R

– Bästa läsaren – Sony PRS-T1

– Bästa kompakta systemkamera: Sony NEX-7

– Bästa kompakta skyddade kamera – Sony DSC-TX20

– Bästa videokamera – Sony HDR-CX740VE

– Bästa fotolampa – Sony HVL-LE1

I år har Sony-produkter vunnit många priser i det prestigefyllda priset Product of the Year Award: de bästa var erkända LCD-TV KDL-65HX920, 3D-projektor W95, e-bok PRS-T1, kompakt systemkamera NEX-7, videokamera HDR-CX740VE, personlig 3D-skärm HMZ-T1 och andra.

National Product of the Year Award har hållits i Sverige sedan 2004 och är en viktig händelse för både yrkesverksamma och slutkonsumenter som väljer ut det bästa av det bästa på den Svenska marknaden för ljud-, video-, foto-, dator-, mobil och hushållsapparater för det kommande året. De nominerade produkterna är uppdelade på flera sektioner: ”Fotoutrustning, utrustning och tillbehör”, ”Audio-Videoutrustning”, ”Mobila och digitala enheter”, ”Hushållsapparater” och ”TOP High End”. Priset har delats ut i Sverige 9 år i rad.

Mer om modeller:

KDL-65HX920

HX920-serien

HX920-serien är BRAVIAs toppmodell i sortimentet. Med den nya bildprocessorn X-Reality PRO får du alltid en naturlig bildkvalitet oavsett vilken källa du tittar på – Blu-ray Disc-filmer, satellit-TV, SD med standarddefinition, HD med hög definition eller internetvideo.

TV-apparater i BRAVIA HX920-serien ger fantastiska bilder i både 2D och 3D.

BRAVIA HX920-serien har Intelligent Peak LED-bakgrundsbelysning, som använder lokal dämpning och förstärkning av ljusstyrkan för att se till att objekt som sträcker sig från djupt svart till bländande vitt är alla i samma ram.

Motionflow XR 800-teknik en särskild algoritm som ökar antalet bilder i videoströmmen med 4 gånger ger tydliga bilder även i mycket dynamiska scener, t.ex. sport, racing eller actionfilmer.

Med tjänsten Sony Entertainment Network har BRAVIA TV-kunder tillgång till en enorm samling spelfilmer, dokumentärer, TV-program, musikvideor och annat premiuminnehåll, inklusive catch-up TV.

HMZ-T1

Sony HMZ-T1 personlig 3D-skärm

Personal 3D Display HMZ-T1 är världens första personliga 3D-aktiverade headsetskärm med 2 OLED-skärmar och virtuellt surroundljud 5.1 Virtualphones-teknik för 3D-spel och HD-filmer med full uppslukning.

Ultrasnabba OLED-paneler med en diagonal på 0,7″ 18 mm med hög ljusstyrka och hög upplösning 1280 x 720 ger en snabb svarstid på bara 0,01 millisekund, så att videor visas smidigt och naturligt även i snabba scener som sport eller videospel.

För den tydligaste och mest detaljerade 3D-upplevelsen använder den nya HX920 två oberoende OLED-skärmar som var och en visar en annan HD-videosignal. Minimerar rörelseoskärpa och spökbilder för en jämnare 3D-upplevelse.

VPL-VW95ES

Sony VPL-VW95ES 3D-projektor

VPL-VW95ES är en mångsidig enhet som är idealisk för 2D- och 3D-visning. Den ger bekväm visning och tyst drift tack vare ett toppmodernt kylsystem; fläktljudet är reducerat till 22 dB i svagt ljusläge.

Dessutom har VPL-VW95ES en motoriserad funktion för linsförskjutning som gör det enkelt att justera bilden för enkel installation.

Med den nya tekniken för dynamisk lampstyrning låter VPL-VW95ES dig fördjupa dig i tredimensionella världar och ger ljusa, klara och levande bilder.

Den här projektorn ger fantastisk bildkvalitet, högt dynamiskt kontrastförhållande 150 000:1 och realistisk prestanda på skärmen.

Projektorn ger ännu bättre komfort med lågt fläktljud, flexibel kalibrering och minnesfunktion för bildposition, som gör att användaren kan ställa in 2,35:1-formatet med en knapptryckning.

Denna enhet innehåller Sonys Advanced Iris 3-teknik – med hjälp av detta Iris-membran förbättras kontrasten för att maximera det dynamiska kontrastförhållandet, vilket resulterar i tydligare och ljusare bilder för tittarna

NEX-7

Sony NEX-7 kompaktkamera

Sony α NEX-7 öppnar nya möjligheter till kreativitet och högkvalitativa bilder. Den robusta kroppen i magnesiumlegering och den lätta vikten på bara 291 g utan objektiv och tillbehör gör den idealisk för mobil fotografering och resor.

Med en ny Exmor APS HD CMOS-sensor med 24,3 miljoner effektiva pixlar och Sonys BIONZ-bildprocessor ger den de snabbaste fotograferingshastigheterna, felfri bildkvalitet och extremt lågt brus för foton och Full HD-filmer.

Och den höga ISO-känsligheten, som kan variera från 100 till 16000 ISO, ger dig tydliga, lågmälda bilder i mörka skymningsljus eller miljöer med svagt ljus.

NEX-7 är världens första kompaktkamera med Tru-Finder-teknik – en elektronisk XGA OLED-sökare med precision som ger ljusa, detaljerade och kontrastrika stillbilder och filmbilder som täcker upp till 100 % av bilden.

Andra funktioner inkluderar en 7,5 cm 3 tum Xtra Fine LCD-skärm, som kan vridas 90 grader uppåt eller 45 grader nedåt för enkel visning i båda fotograferingspositionerna.

Ett nytt, intuitivt TRINAVI-gränssnitt gör att du snabbt kan göra kreativa justeringar med hjälp av två rattar och ett hjul i kombination med multifunktionsratten.

NEX-7 kan spela in Full HD 1080p AVCHD-filmer i 50 eller 25 bilder per sekund med högkvalitativt stereoljud genom att trycka på en knapp. Du kan också använda manuell fokus när du filmar.

DSC-TX20

Sony DSC-TX20 kompakt robust kamera

Från skidresor till stranden eller poolen – den eleganta, smala TX20 är den perfekta följeslagaren för alla typer av äventyr. Vattenresistent vattentät upp till 5 meter under vatten , stöttålig upp till 1,5 meter fall , dammtålig och låg temperaturresistent i en vacker smal kropp och med den senaste Cyber-shot-tekniken.

HDR-CX740VE

Sony HDR-CX740VE videokamera

Videokameran Sony Handycam HDR-CX740VE har ett nytt och förbättrat Balanced Optical SteadyShot-system som ger dig tydliga, professionella bilder när du filmar Full HD-filmer och stillbilder.

Stabiliseringsprocessen utnyttjar nu hela kamerans optiska system, inklusive objektivet och Exmor R CMOS-sensorn.

Resultatet är det bästa anti-shake-systemet som finns, som fungerar 13 gånger effektivare än tidigare modeller förutsatt att de jämförda kamerorna är i standardläge .

Det nya systemet fungerar effektivt vid alla zoominställningar från vidvinkel till tele.

HDR-CX740VE upptäcker och framhäver automatiskt vindbrus när du filmar utomhus, tack vare den nya avancerade ljudprocessorn.

En sofistikerad algoritm eliminerar detta brus, särskilt i det låga och mellanregistret, där det minskar taluppfattbarheten mest allvarligt. Som ett resultat av detta låter människors röster mycket bättre.

Closer Voice använder ansiktsdetekteringsteknik för att upptäcka personer i det område som filmas. Avancerad ljudbehandling styr mikrofonen i rätt riktning, optimerar taluppfattbarheten och eliminerar bakgrundsbrus för att ge den tydligaste och mest begripliga dialogen.

PRS-T1

Sony PRS-T1-läsare

PRS-T1 är världens lättaste e-bok på 15 cm 6” .2 cm och en förbättrad pekskärm. Tack vare sin ergonomiska utformning är denna tunna 8.9 mm tjock och lätt endast 168 g e-bok mycket bekväm att hålla i en hand. E Ink Pearl elektronisk pappersdisplay är tydlig, kontrastrik och bländfri, även i direkt solljus.

Med den lättanvända webbläsaren kan du ladda ner andra kompatibla dokument från webben med hjälp av en Wi-Fi-anslutning.

Sony Reader Wi-Fi stöder en mängd olika format, inklusive de populära e-boksstandarderna EPUB och FB23 samt populära PDF- och TXT-format. Det interna minnet på 2 GB ger möjlighet att lagra 1 200 e-böcker.

HVL-LE1

LED-bakgrundsbelysning för Sony HVL-LE1 videokamera

Mångsidig LED-bakgrundsbelysning för den fristående HVL-LE1-videokameran ger rikare, mer professionella bilder. Videoljus med bakgrundsbelysning kan belysa ett motiv i olika vinklar, vertikalt eller horisontellt, och med olika ljusstyrkor – även som diffusor och färgfilter.

HVL-LE1, med 60 superljusstarka lysdioder, kan anslutas via en tillbehörssko till kameror i NEX-VG-serien Handycam E-lins eller α-serien A-objektiv . Den kan drivas med uppladdningsbara batterier från infoLITHIUM V- eller M-serien eller vanliga AA Ni-MH- eller alkaliska batterier.

VPCZ23A4R

Bärbar dator Sony VPCZ23A4R

VAIO Z-serien är ultrasmal 16,65 mm och superlätt 1,2 kg och är utformad för affärsmän som inte sitter still och fokuserar på bärbar datorprestanda och kompakt storlek.

Med en karbonfiberkropp, två tunna batteripaket huvudbatteri och subbatteri för upp till 14 timmars batteritid, är den mycket tillförlitlig, lätt, kompakt och långvarig. Ett bakgrundsbelyst tangentbord gör att du kan arbeta även på natten och i mörker.

Den unika Power Media Dock tar kraften i VAIO Z-seriens bärbara datorer till nästa nivå. Med Power Media Dock kan du ansluta upp till tre externa skärmar till din bärbara VAIO Z-serie. Det perfekta valet för designers, ekonomer och arkitekter som ofta måste arbeta på flera skärmar samtidigt.

VAIO Z-serien ger dig exakt den kraft du behöver för dina dagliga affärsuppgifter och ett stort värde när du är på resande fot.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Jonathan

    Vilka produkter fick Sony utmärkelsen för Årets produkt 2012 och vad gjorde dem så framstående?

    Svara
  2. Viktor Karlsson

    Kan du berätta vilka produkter från Sony som vann utmärkelserna för Årets produkt 2012 och vad som gör dem så speciella?

    Svara
Lägg till kommentarer