...

Sony vinner sex priser vid TIPA Awards 2023

Den prestigefyllda TIPA Technical Image Press Association erkänner Sonys innovation och kompetens inom digital bildbehandling och har tilldelat Sonys kameror och objektiv sex TIPA-priser, vilket är rekordmånga.

Fotolinser

Bästa spegellösa kompakta systemkamera med fullformat: α7 III

Den mest påtagliga funktionen i nya α7 III är Sonys oöverträffade sensorinnovation med en helt ny 24,2 megapixel Exmor R™ CMOS-sensor med bakbelysning för hög känslighet, strålande upplösning och ett dynamiskt omfång på 15 steg vid låg känslighet. Genom att kombinera den här sensorn med en mängd imponerande specifikationer och funktioner, inklusive 93% täckningsgrad för AF, brinnande snabb kontinuerlig fotografering med upp till 10 bilder per sekund med mekanisk eller tyst slutare, mångsidig 4K-videofunktion och mycket mer, har Sony skapat ett nytt verktyg som gör det möjligt för alla användare, från amatörer till proffs, att skapa innehåll på ett sätt som de aldrig tidigare har kunnat göra.

Fotoutrustning

Bästa professionella spegellösa kompakta systemkamera: α7RIII

Full frame α7RIII är ett evolutionärt språng framåt när det gäller processorkraft och effektivitet och kombinerar den höga upplösningen hos Exmor R CMOS-sensorn med 42,4 megapixlar med bakbelysning, imponerande fotograferingshastigheter på upp till 10 bilder per sekund med autofokus med kontinuerlig spårning/area AE samt enastående bildkvalitet och 4K-video, ett brett dynamiskt omfång på 15 steg, hög känslighet med nästan fullständig brusreducering och mycket mer. Med sådana enorma möjligheter och ett kompakt, lättviktigt hölje är den här kameran ett extremt praktiskt verktyg för fotografer, videografer, multimedieskapare och alla andra yrkesverksamma som kräver tillförlitlighet, bekvämlighet och mångsidighet.

Fotoutrustning

Bästa spegellösa professionella kompakta systemkamera: α9

Den nya α9 är den mest innovativa och tekniskt avancerade digitalkameran som Sony någonsin har skapat och erbjuder en teknisk nivå av bildbehandling och bearbetning som aldrig har överträffats av någon kamera som någonsin byggts – spegellös, spegelreflexkamera eller något annat.

Den här fullformatskameran har stöd för en mängd imponerande funktioner som helt enkelt inte kan uppnås med en modern DSLR, inklusive snabb kontinuerlig fotografering utan mörkläggning med upp till 20k/s, 60 beräkningar per sekund för spårning av autofokus/autofokus, minsta slutartid på upp till 1/32000 sek. och mycket mer. Allt detta möjliggörs av en 35 mm fullformat CMOS Exmor RS™-sensor med flera lager – världens första i sin klass som behandlar data med 20 gånger högre hastighet än tidigare spegelfria fullformatkameror från Sony.

Den unika sensorn kombineras med den helt nya BIONZ X-bildprocessorn och preprocessorchipet på högre nivå för att maximera den totala bearbetningseffektiviteten. Branschledande hastighet och innovativ tyst fotografering kombineras med ett fokuseringssystem som använder hela 693 AF-punkter med fasassistans. Detta fokuseringssystem täcker cirka 93 % av bilden och säkerställer tillförlitlig fångst och spårning av även de snabbast rörliga föremålen som korsar bilden.

Fotolinser

Det bästa standardzoomobjektivet för kompakta systemkameror: FE 24-105mm F4 G OSS

Fullformatobjektivet täcker de vanligaste brännvidderna från 24 till 105 mm och kombinerar GLens™-seriens fantastiska bildprestanda med den lättaste vikten i sin klass – för maximal mångsidighet och bekvämlighet. FE 24-105mm F4 G OSS kan därför användas för en mängd olika motiv, inklusive landskap, porträtt, bröllop osv.d. Den har snabb, exakt och tyst autofokus som fungerar både i stillbilds- och filmläge, vilket gör den till ett idealiskt komplement till Sonys omfattande serie av kameror med E-objektiv.

Fotolinser

Bästa telezoomobjektiv för kompakta systemkameror: FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

Objektiv med fullformat FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS uppfyller de höga upplösningsstandarder som är ett kännetecken för Sonys flaggskepp G Master™-objektivserie, samtidigt som det erbjuder otroligt snabb och exakt autofokus, en lätt och portabel design samt en mängd professionella funktioner och anpassningsalternativ. Detta är ett exceptionellt kraftfullt fotografiskt verktyg för amatörer och proffs, särskilt de som vanligtvis fotograferar sport eller natur.

Kompaktkameror

Bästa superzoomkamera: RX10 IV

Med världens snabbaste AF-tid på 0,03 sekunder och snabbaste kontinuerliga fotografering med upp till 24 fps med spårning AF/AE AF/AE , 315 AF-punkter med fasassistans för att konkurrera med de snabbaste professionella kamerorna med utbytbara objektiv, Och med det mångsidiga, snabba ZEISS® Vario-Sonnar T*24-600mm F2.4-F4-zoomobjektivet med hög zoom ger den nya RX10 IV en oöverträffad kombination av bärbarhet och snabbhet för amatörer och professionella digitalkameror som letar efter den ultimata allt-i-ett-kameran. Med full 4K-videoinspelning och ingen pixelblandning är den här kraftfulla kameran lika skicklig på att ta video som på att ta stillbilder.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Gustav Larsson

    Vilka specifika priser vann Sony vid TIPA Awards 2023 och vad är det som gör deras produkter så bra enligt juryn?

    Svara
Lägg till kommentarer