...

Test av elektrisk vattenkokare RUSSELL HOBBS 20230-70

Vid en första anblick ser den här kannan ut som många andra metallkannor. Men om du tittar noga kan du se att den här vattenkokaren är annorlunda och sticker ut från de andra, särskilt på grund av det präglade mönstret på kroppen. Vanligtvis är metallkärl släta. Och den största skillnaden är den informativa ljusa bakgrundsbelysningen som ändrar färg som en kameleont.

Russell Hobbs

RUSSELL HOBBS 20230-70 elektrisk vattenkokare

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

MODE: Kokning, uppvärmning till 70°C, 80°C, 90°C.

KONTROLL: elektronisk, knappar för temperaturval.

KRAFT: max 2400 Watt.

VOLYM: max 0,5 l, max 1,7 l.

FUNKTIONER: Variabel bakgrundsbelysning, viloläge efter 5 min. . Ingen inaktivitet , utrymme för förvaring av sladden, 3G-kabel 0,75 mm2, sladdlängd 67 cm.

SÄKERHET: Automatisk avstängning när den är uppvärmd till en förutbestämd temperatur, när det inte finns något vatten i vattenkokaren, när den tas bort från stativet.

MÅL: höjd 230 mm, bredd med handtag 220 mm, bottendiameter 150 mm.

VIKT: ett faktum. vattenkokare 885 g.

GARANTI: 2 år + 1 extra år vid registrering av köpet.

URSPRUNGSLAND: DANMARK.

PROVNING – TEMPERATUR OCH TID

Koka i 3 minuter. 28 s 96,3°C

70°C 2 min. 35 med 71°C

80°C 2 min. 43 c 81,3°C

90°C 2 min. 51 vid 89,9°C

Litet temperaturområde – endast de mest nödvändiga och önskade temperaturerna. Snabba koknings- och uppvärmningstider på 1 liter.

Uppvärmningens precision var mycket bra. Skillnad mellan angivna och faktiska värden – maximalt ~1,3°, minimalt ~0,1°. Det är ett utmärkt resultat, ett av de bästa i testet.

Russell Hobbs

DRIFTFUNKTIONER

För att värma upp vattenkokaren behöver du bara trycka på knappen med den valda temperaturen. Börjar genast värma upp. Det viktigaste är att varje temperatur motsvarar en annan färg på indikatorlampan runt vattenkokarens bas. När temperaturen når 70° C är lysdioden blå, vid 80° C är den grön, vid 90° C är den magenta och vid 100° C är den röd. Det mest intressanta är förstås att se hur vattnet kokar – när det når rätt temperatur ändras färgen och du kan se hela färgspektrumet.

Ingen hörbar indikation, endast färgen är viktig.

Den här vattenkokaren har ingen temperaturhållning, bara uppvärmning och kokning.

Efter 5 minuter utan användning går vattenkokaren i viloläge. Tryck bara på en knapp för att aktivera den. I detta fall måste du röra temperaturknappen igen för att sätta på vattenkokaren.

Den här tekannan gör ett ganska vanligt ljud: inte det tystaste, men inte det mest högljudda.

Dryckesteknik
Elektriska vattenkokare
Elektriska vattenkokare

KONSTRUKTIONSEGENSKAPER

Platt lock, inga knappar, öppnas genom att trycka på en knapp på handtaget. För att stänga locket trycker du bara direkt på det.

Den skarpa pipen gör att du försiktigt kan hälla vatten i koppar utan att vara rädd för att spilla.

Indikatorfönster av hög kvalitet finns på båda sidor av vattenkokarens kropp. Vattennivåindikatorn är inte särskilt ljus – du måste titta noga för att se hur mycket vatten som finns där.

Handtaget är stängt, brett och tillverkat av plast för att förhindra att det glider ur händerna.

Drickteknik
Teknik för drycker

DESIGN

Universal. Vid första anblicken ser den här grytan ut som många andra metallkärl. Men om du tittar noga ser du att den här vattenkokaren är annorlunda och sticker ut från de andra, särskilt på grund av det präglade mönstret på kroppen. Metallkärl är vanligtvis släta. Den största skillnaden är den informativa ljusa bakgrundsbelysningen som ändrar färg som en kameleont. Gästernas uppmärksamhet på vattenkokaren är garanterad, många kommer att be om en ny kopp te, bara för att beundra hur vackert vattnet kan värmas upp.

FÖRMÅNER

Enkel användning i kombination med rätt funktioner och färgindikering gör att den här vattenkokaren får sin plats i alla kök. Apparaten kan också skryta med noggrannheten hos den deklarerade och faktiska temperaturen, vilket är viktigt för älskare av olika teer. Garantin har en betydligt längre livslängd än de flesta konkurrenter.

BEGRÄNSNINGAR

Om du vill ha 60° C för barnmat måste du tillsätta mer kallt vatten.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Jens Svensson

    Vad är vattendispenserns kapacitet och hur lång tid tar det för vattnet att koka? Är det möjligt att ställa in önskad temperatur och behålla den under en längre tid? Finns det några extra säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd eller automatisk avstängning? Finns det några andra funktioner som gör denna elektriska vattenkokare extra användarvänlig eller praktisk? Tack på förhand för dina svar!

    Svara
Lägg till kommentarer