...

Test av Johannesbrödkaffebryggare SINBO SCM 2926

Kaffemaskinen utökar sin närvaro i butikernas skyltfönster och ersätter kaffet av johannesbrödtyp. Och det finns goda skäl till att dessa enkla 15-bar tryckluftsdrivna toppers gör fantastiska espresson och piskar upp mjölkskum till cappuccino, samtidigt som de är behagligt prisvärda jämfört med automatiska apparater.

Tekniker för drycker

Specifikationer

Johannesbröd Kaffebryggare

TILLVERKNINGSLAND: Kina.

TRYCK: 15 bar.

Aktiviteter: beredning av espresso, cappuccino och latte.

Egenskaper: Panarello-tillsats för vispning av mjölk.

KONSTRUKTION: avtagbar vattentank på 1,25 liter, avtagbar droppbricka, kaffesked i plast med grepp, sked i rostfritt stål, panarello-munstycke.

MÅL: 27x30x30 cm.

GARANTI: 1 år.

Funktionalitet

Utrustning för drycker

Den här kompakta kaffebryggaren med kapacitet överraskar oss med sina möjligheter: den kan verkligen göra espresso! Ditt kaffe smakar fantastiskt, med en fyllig, krämig avslutning. Det är ganska enkelt: du skedar kaffet i behållaren, vänder den åt andra hållet och trycker ner den ordentligt.

Avtappningsprocessen är mycket viktig. Helst ska den göras med en kraft på cirka 14 kg. Du kan kontrollera om du har rätt packning på ett ganska enkelt sätt, även om experter starkt rekommenderar att du utför detta förfarande i en behållare. Vänd bara konen upp och ner: inget piller ska falla ut.

Men låt oss vara ärliga: vi testade inte vår tumlare på det sättet – vi satte bara kaffet i den, tryckte på den och satte tillbaka hornet i kaffebryggaren. Om du vill kan du utveckla dina volterkunskaper till perfektion och överraska dina vänner när de möter dig med ett trick där du vänder på konen, och en överraskande god espresso.

Så vi sätter en bägare med hastigt pressat kaffe i maskinen, sätter på den och väntar tills den röda lampan slocknar och den gröna tänds. Innan vi skrev det här kollade vi användarhandboken och blev förvånade över att tillverkaren rekommenderar att maskinen ska förvärmas och att man till och med häller ut en kopp vatten innan man placerar bägaren på.

Vi har inte gjort detta och vi är inte säkra på att någon skulle vilja gå igenom ett så komplicerat förfarande mitt på morgonen. Även utan detta är kaffet utmärkt. Espresso bryggs mycket snabbt, hastigheten med vilken drycken hälls upp i kopparna är hög och creman är först i koppen ¾ Kaffet är konstant, men creman stiger och blir styvare på bara några sekunder.

När vi häller sockret direkt på skummet sjunker det blixtsnabbt till botten av skummet; efter en sekund upprepar vi experimentet: sockret fryser på skummet och sjunker sedan långsamt ner.

Espresso

Beredningstid för dryck 40 ml – 17 sek.

Dryckens temperatur är 67 °C.

Skumhöjd – 8 mm.

Inställningstid för 1 sockersked – 1,5 sek.

Cappuccino

Experttips. När du köper mjölk ska du inte bara vara uppmärksam på fetthalten utan också på proteinhalten i genomsnitt 2,8 g per 100 g . Ju högre den är, desto bättre. Du kan hitta mjölk som innehåller 3,2 g per 100 gram.

Förfarandet för att skapa mjölkskum är detsamma som för alla Johannesbrödkaffemaskiner: du vrider spaken till höger till ångningsläget och sätter en kopp med mjölk under skumningsmunstycket. Ånga kommer in i mjölken, mättar den och ett högt skum stiger upp. Kvaliteten på creman beror naturligtvis på mjölken och på hur skicklig den som gör creman är.

Men det finns inget komplicerat i denna vetenskap, alla kan lära sig den. Krämen stiger ganska högt, ibland är den tätare, ibland lösare. Det har hänt att grädden knappt har stigit och att mjölken helt enkelt har kokat.

Att få mjölken skummande

Den ursprungliga mjölkvolymen är 50 ml.

Tillagningstid 35 sekunder.

Den resulterande volymen är 200 ml.

Tid för att sätta ihop cremen – 35 min. lätt att ta bort för rengöring återgår till nästan sitt ursprungliga innehåll .

En kaffetablett i en kon

Kvaliteten beror på mängden kaffe och graden av packning. Trots detta är tabletten oftast torr och tät.

Hantering av

Sinbo

Allt är otroligt enkelt. När du har kopplat in maskinen trycker du på knappen precis ovanför strömbrytaren. Den röda lampan till vänster tänds först – maskinen värms upp, sedan slocknar lampan och den gröna lampan till höger tänds – maskinen är klar för användning.

Locket har en värmekudde för våra koppar, den värms verkligen upp snabbt. Det finns en droppbricka under koppen. Lätt att ta bort för rengöring.

Konen är relativt lätt att sätta in eller ta ut och lika lätt att vrida – ingen ansträngning behövs. Vattenbehållaren är alltid synlig, så att du enkelt kan kontrollera nivån.

Stängs inte av automatiskt; tryck bara på knappen så stängs den av.

Tillverkaren rekommenderar att maskinen avkalkas var 2-3:e månad. Det rekommenderas att använda en citronsyrelösning 3 g syra per 100 g vatten i sammanlagt 10-15 minuter

Fördelar: b

Bryggar espresso snabbt och med en kontinuerligt hög crema. Lätt att använda, rimligt pris.

Nackdelar: n

Den har en automatisk avstängningsfunktion och du måste flytta tillbaka stativet för att hälla upp drycken i en hög kopp.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Sebastian

    Hej! Jag skulle vilja fråga om du är nöjd med Johannesbrödkaffebryggaren SINBO SCM 2926? Hur är kaffetasteen? Är det lätt att använda och rengöra? Skulle du rekommendera den till andra? Tack för din feedback!

    Svara
  2. Anna Yngvesson

    Hej! Jag undrar om någon har testat Johannesbrödkaffebryggaren SINBO SCM 2926? Jag är intresserad av att veta mer om hur den fungerar och vilken kvalitet den har. Är kaffet gott och bryggs det på rätt temperatur? Finns det några nackdelar med den här modellen? Tack på förhand för hjälpen!

    Svara
Lägg till kommentarer