...

Test av multikokare BRAND 37501

Multicooker är mobil och bekväm. Den får även en oerfaren kock att känna sig som en skicklig kock. Lättanvänd meny och enkel användning av multicooker. Både pensionärer och tonåringar kan laga mat i den.

Multicooker BRAND 37501

Funktioner

Specialfunktioner: Produktval ånga och steka – Grönsaker/Fisk/Kött.

Manuellt läge med val av temperatur och tillagningstid.

Fördröjningstimer i upp till 24 timmar utom för fritösläge .

Förvärmning i upp till 6 timmar.

Du kan justera tillagningstiden i alla lägen utom ris och bovete.

Det är endast möjligt att ändra temperaturen i manuellt läge.

Intryck

Denna multicooker kan ersätta kokare, ångare, yoghurtmaskin och på många sätt – den Svenska ugnen. Det finns många matlagningsalternativ och programmen gör det möjligt för dig att laga grytor, förrätter, kött- och fiskprodukter, baka kex och göra yoghurt perfekt.

Tillverkarna tillhandahåller till och med ett recept för att baka bröd i multikokaren, med den ursprungliga användningen av Yoghurt-läget för att bevisa degen. Denna multicooker kännetecknas av en bredare användning av matlagningslägen.

Och för att förbereda dina första rätter kan du också använda simmerfunktionen. Ingen kokning – inget läcker ut, buljongen kokas ordentligt, buljongen är fyllig och köttet är mört.

Temperaturläge under tillagning visas inte på displayen, men anges i manualen. Principen om ”rätt” tillagning är helt genomförd i denna multicooker: Mjölkgröt tillagas vid 98 °C, simrandet sker vid 100 °C.

Det är viktigt att notera att inte alla multikokare kan göra mjölkgröt utan risk för att spilla mjölk i köket. Mjölkgröt kokar perfekt i den här multikokaren. Den låga temperaturen resulterar i en delikat smak, lätt glöggig och mycket mjuk bakelse.

Vi vill gärna framhålla den speciella simmerfunktionen. Det är ett trendigt sätt att tillaga mat försiktigt, utan att den kokar eller överhettas. Temperaturen i multikokaren ökar gradvis: första timmen – 45 °C, andra timmen – 65 °C, tredje timmen – 85 °C, sista två timmarna – upp till 98 °C. Tillagningstid minst 5 timmar. Mat som tillagas på detta sätt har en oöverträffad smak och arom och är dessutom exceptionellt hälsosam.

Separat tillagningsläge finns för bakning; temperaturen hålls på 120-140 °C.

Särskilda detaljer är de individuella tillagningslägena för varje produkt. Du kan till exempel välja olika tillagningstider för grönsaker från 5 till 42 minuter, för fisk från 5 till 30 minuter och för kött från 15 till 120 minuter när du använder ångkokaren.

Du kan vara kreativ med det manuella läget – då ställer du själv in matlagningsprogrammet och väljer inte bara tid utan även tillagningstemperatur 40/60/80/100/120/120/150/180 °C .

I stegläge sker tillagningen med locket öppet. Temperaturen når upp till 180 °C, så maten steks snarare än bräseras.

BRAND Multicooker 37501 - drift

Kontrollenheten är på

Elektronisk.

Kontrollpanel och LCD-display.

Programnamnen visas på displayen och aktiveras genom att trycka på knappen ”Menu”. Till vänster om displayen finns knapparna Cancel/Refresh, Menu, Food Select och Delay cooking; till höger finns temperatur, tillagningstid och den stora startknappen.

Ljusindikator för ris och bovete, ljusindikator för uppskjuten tillagning och värmeindikator för kokning.

Mina intryck

Menyn är intuitiv. Du behöver inte läsa manualen för att förstå det. Alla knappar är logiskt och intelligent placerade. Pipet är mycket melodiskt och behagligt. Det låter före och i slutet av matlagningen.

Till en början kan du bli lite förvirrad när det gäller tidsinställningen, eftersom du måste använda två knappar, inte en: först trycker du på en knapp för att ange att du vill ändra den här parametern, sedan använder du en annan knapp för att ändra timmarna eller minuterna.

Du kan avbryta funktionen när som helst genom att trycka på knappen.

BRAND Multicooker 37501 - tillbehör

Funktioner

Panna med non-stick-teknik utvecklad av DAIKIN, Japan.

Den inbyggda mikroprocessorn övervakar tillagningsprocessen.

Tre värmeelement huvudvärmeelement – under pannan, i locket och runt pannan .

Tillbehör: spatel, soppsked, mätbägare, två ångkokare – botten och topp, avtagbar sladd, receptbok.

Färg: silver, champagne, körsbär.

Intryck

Märkningen på sidan av kastrullen är mycket praktisk: om du till exempel tar två skålar ris måste du tillsätta vatten till nivån ”två” på sidan av kastrullen; om du tar fyra skålar, tillsätt också vatten till nivån ”fyra”.

Kokkärlens non-stick-beläggning är inte bara en trendig detalj utan garanterar också att de håller länge.

Locket öppnas med en knapptryckning. Du kan öppna och stänga programmet under matlagningen när du behöver kontrollera saker eller lägga till produkter som kryddor. Tillagning i Fry-läge utan att stänga locket överhuvudtaget. När det gäller de automatiska programmen, t.ex. ris eller bovete, rekommenderas det inte att öppna locket, eftersom det kan leda till att läget ändras.

Strömkabeln är löstagbar och ansluts till höljet på baksidan på höger sida.

Själva multikokaren kan bäras med det speciella handtaget.

Vård

Ångkokarens kastrull kan tvättas för hand eller i diskmaskin. Du måste regelbundet tvätta ångutloppsventilen, den avtagbara lockplattan med O-ring.

Handbok och receptbok

Handboken är detaljerad och välskriven och innehåller all nödvändig information om apparaten. Materialet är logiskt ordnat. Intressant att tillverkaren ber om ursäkt för eventuella förändringar i utrustningen vid köpet.

Recepten finns i bruksanvisningen för multikokaren och i ett separat häfte. Mycket glädjande: de upprepar sig inte, utan kompletterar varandra.

Recepten har valts ut så att de är intressanta och samtidigt bekanta och lätt tillgängliga. Du behöver inte springa till dyra stormarknader för att köpa produkterna – de finns i alla stormarknader. Enligt vår mening är det mest intressanta receptet kaffekaka.

Fördelar:

Bekväm drift.

Stor och ergonomisk kontrollpanel.

Möjligheten att förbereda mjölkgröt.

Val av tillagningstid i vissa program.

Det är möjligt att variera parametrarna för vissa program beroende på vilken typ av livsmedel det rör sig om.

Manuellt läge där du kan välja inte bara tid utan även temperatur.

Stegläget utförs vid en hög temperatur, så att maten faktiskt steks.

Uppvärmningsläge.

Praktiska nivåmarkeringar på sidan av kastrullen.

Bekväm fördröjd tillagning: du anger helt enkelt när maten ska vara klar.

Nackdelar:

Ingen förmåga att laga mat under press.

Inget skydd mot att locket öppnas oavsiktligt under tillagningen.

Inget skydd mot att programmet slås på om kastrullen tas bort.

Ingen separat värmeknapp. Du måste leta efter denna funktion i den allmänna menyn.

Multicooker BRAND 37501 - Gryta med kyckling och ris

Gryta med kyckling och ris

BRAND Multicooker 37501 - kaviar av zucchini

Kaviar av zucchini

BRAND 37501 Multicooker - Gryta med kyckling och ris

Så vacker bovete

Risgrynsgröt

BRAND 37501 - ris

Ris

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Charlie Åberg

    Hej! Jag undrar om du kan ge mig lite mer information om testet av multikokaren BRAND 37501. Vilka var de viktigaste resultaten och funktionerna som utvärderades? Kan du också berätta om den övergripande bedömningen och eventuella nackdelar som hittades i testet? Tack på förhand!

    Svara
Lägg till kommentarer