...

Test av Philips FC 9174

PHILIPS FC 9174

Hoover för torr dammsugning

Hushållsapparater

ASYSTEM: det är ett bra köp! Skulle gärna vilja behålla den här dammsugaren. Utmärkt Tri-Active-munstycke, högsta filtreringseffektivitet, HEPA-filter som kan tvättas och inte tvättas

behöver bytas ut. Bra design, bred sugkraft, bekvämt handtag och långt teleskoprör. Den perfekta dammsugaren, opretentiös, utrustad med en högkvalitativ och rymlig dammsugarpåse.

Nackdelar: Strömbrytaren sitter på kroppen istället för på handtaget. Liten olägenhet när man tar ut dammsugarpåsen, det krävs en viss ansträngning för att ”fälla” teleskopröret till sin minsta längd, det är inte så lätt att bära dammsugaren runt i rummet.

SAMMANFATTNING: ett bra köp! Jag skulle gärna behålla den här dammsugaren själv.

Dammsugare för torr dammsugning

KRAFT: 2000 W effektförbrukning, max. 2200 W.Tri-Active-sughuvudet/sugenheten – max. 500W.

FILTRERING: S-bag-XXL CORD dammsugarpåse 4 liter , HEPA AirSeal, HEPA 13 tvättbara filter.

KONTROLL OCH INDIKATION: Elektronisk reglering av sugeffekten steglöst justerbar på kroppen , utlösare på kroppen mjukstart , knapp för automatisk upprullning av sladden sladdlängd 7 m , färgindikering av fyllningen av dammpåsen.

KONSTRUKTION: 10 m räckvidd, 2 gummihjul, vertikal/horisontell parkering, tri-Scopic teleskoprör i lackerad metall, bärhandtag, förvaringsutrymme för 2 munstycken på handtaget.

Ljudnivå: 78 dB.

Komplett med: märkesdammväska, återanvändbar dammpåse, liten borste, spaltmunstycke, liten borste, Tri-Active-munstycke, turboborste säljs separat .

FÄRG: Imperial Crimson, mjuk varm finish. VIKT: 6,3 kg.

Mopping:

Golvrengöring hårda golvbeläggningar

Yttyp: parkett och keramiska plattor. Tri-Active-huvudet är inte tillverkarens skryt för ingenting, utan är verkligen anmärkningsvärt! Väl genomtänkt i varje detalj! För det första gör den triangulära formen att du kan städa inte bara i mitten av rummet utan även i hörnen. För det andra rör sig moppen lätt på golvet, tack vare det breda hjulet kan den luta och svänga till höger/vänster. Slutligen har den långa borst på båda sidor som försiktigt sopar upp dammet och leder det till mitten, där det kan dras in i enheten. Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 10 poäng.

Rengöring av mattor

Typ av päls, luddlängd: rumsmatta, luddlängd 3 cm, badrumsmatta – luddlängd 1 cm. Den har två tillbehör för mattan, Tri-Active och Turbo Brush. Tri-Active-munstycket är perfekt för mattor och inte särskilt tät lugg. Om fluffmaterialet är för tjockt tenderar de långa borstarna att fastna i det, vilket begränsar manövrerbarheten och måste ibland flyttas genom att lyfta det något.

Turboborsten är en succé, mattan ser ut som ny efter rengöring, men vi föredrar att dammsuga Tri-Active eftersom den håller sig ren, men att rengöra turboborsten med trådar och hår är mer problematiskt än att rengöra mattan! När du rengör med en turboborste måste du vara försiktig i hörnen av mattan – borsten tenderar att slingra sig runt mattan.

Mattan i badrummet är svårare att rengöra: den är liten, men ganska smutsig. Vid låg effekt är mattan dåligt rengjord. och på hög nivå – dammsugaren försökte ”äta upp det” hela tiden. Eftersom strömbrytaren sitter på kroppen, inte på handtaget, har det varit svårt att hitta den optimala sugeffekten.

Kvalitet: matta 10 poäng,

Liten matta – 8 poäng.

Hastighet: 10 poäng

För rengöring av stoppade möbler

Typ av skydd: Flock. Klädborsten verkade ha mycket långa borst. Själva borsten är rund, men en rektangulär borste skulle passa bättre.

På grund av borstens storlek är det en tidskrävande process att rengöra sofforna. Kanske är det tanken, att samla in även de minsta dammpartiklarna mer noggrant? Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 7 poäng.

Rengör svåråtkomliga ställen med huvudmunstycket komfort

Den geniala konstruktionen av Tri-Active-padden gör det möjligt att rengöra runt möbler och att komma åt under soffan när det finns en 10 cm stor lucka. Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 10 poäng.

Spaltverktyg för rengöring av svåråtkomliga ställen komfort

Det smala munstycket i kombination med dammsugarens höga effekt gör att den når smala springor och rengör dem perfekt. Även om munstycket inte är tillräckligt långt för att nå ett hörn, kommer dammet från dessa breda områden till dammsugaren av sig självt.

Kvalitet: Poäng 10.

Hastighet: 10 poäng.

Strömbrytare

För att justera effekten måste du luta dig mot dammsugarens kropp medan du städar. Men själva effektområdet är mycket stort. Jag behövde inte ens använda den maximala effekten: Med en högre inställning än medium sväljer dammsugaren mynten och drar den tunga mattan.

Den ribbade knäppplattan och de slående silverfärgade markeringarna är särskilt praktiska. Men här är en grovhet mot effektvärdesmarkeringen indikerad inte av siffror, utan av ökande cirklar : det är inte ljust, människor med dålig syn måste böja sig över lågt.

Bekvämlighet för växeln: 7 poäng.

Bekvämlighet av tanken

Setet innehåller en luktabsorberande väska i syntetiskt material, Phipps Anti-odour #FC8023 . Ungefärligt pris – 3 st för 364 krona. Vi rekommenderar att du köper in dem i förväg – de är inte lätta att hitta på rea.

Du kan använda en billigare dammsäck Phipps Classic s-bag №FC8021 – 5 stycken för 250 krona. eller en Phipps Cpnic s-bag #FC8021 – 259 krona. för 4 stycken. S-bag EC200 pappersdammsäck är också lämplig. En dammpåse räcker för flera rengöringsuppgifter. Den användes till exempel för att rengöra ett område på 50 kvadratmeter. Enheten har rengjort mattor, kök och rum som renoverades för inte så länge sedan och det finns fortfarande mycket damm.

Indikatorlampan visade att påsen var halvfull, men det var allt. Vi rekommenderar inte att du kontrollerar hur full dammsugarpåsen är: när du tar ut den, och särskilt när du sätter tillbaka den i dammsugaren, tenderar en del damm att slungas ut. Efter rengöringen finns det ingen lukt av dammsugare i rummet alls. Detta beror inte bara på kvalitetspåsen, utan även på HEPA-filtret vid utloppet.

Du kan gissa att dammskåpet inte är tomt trots allt om mycket varm luft kommer ut ur frysen nästan omedelbart efter att du har börjat städa. Enkel tömning och montering av dammbehållaren. Om du gör ett misstag och gör något fel stängs inte dammsugaren.

Lätt att ta bort och byta ut dammbehållaren: 8 poäng. Exakt, eftersom det inte finns någon säkerhetsventil som förhindrar att en del av dammet läcker ut .

Ergonomi

På/av-knapp: 8 punkter. Mjuk och mjuk start, placering på kroppen, generös märkning. Men inte en särskilt tydlig avgränsningsfunktion.

Toppmunstycke: 10 poäng. Golvet är reptåligt, lätt att manövrera, golvet är reptåligt.

Modellens manövrerbarhet: 9 poäng. Åker bra, ”lydigt” i svängarna, men känner av dammsugarens vikt. Ibland är det lättare att bära den i handtaget än att bära den.

Lätt att byta verktyg: 9 poäng. Det krävs lite ansträngning för att trycka på knappen. Om du har mycket långa naglar måste du vara mycket försiktig med förfarandet.

Praktisk Handy Tube: 10 poäng. Dess längd är en fördel, eftersom den kan nå både spindelväven i taket och den övre raden av böcker i en hög bokhylla.

Lätt att parkera och förvara: 8 poäng. Även om den kan förvaras vertikalt tar slangen mycket plats. I handtaget finns det plats för två extra rengöringsredskap, och resten måste få plats någonstans.

Enkelt filterbyte: 8 punkter se bruksanvisningen för den manuella dammsugaren . ovan .

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Filip Ekström

    Hej! Jag undrar om någon har testat Philips FC 9174 och kan dela sina erfarenheter med mig? Jag är nyfiken på hur effektiv den är vid städning och om den är lätt att använda. Tack på förhand för att dela era åsikter!

    Svara
Lägg till kommentarer