...

Test Karcher DS 5600

KARCHER DS 5600

Vattenfiltrerad dammsugare utan dammsugarpåse

Vitvaror för hemmet

Möjligheter: En stor, ekonomisk dammsugare för hygienisk rengöring. Vattenfiltrering och därmed ren luft i huset. Ekonomi med elektricitet, kombinationen av låg effekt och utmärkt rengöringskvalitet, förvaringsmunstycken i höljet, turboborste ingår, praktiskt huvudmunstycke.

Nackdelar: Du måste köpa skumdämpande medel, eftersom satsen endast levereras med en liten flaska. Ingen mjuk stötfångare för att skydda möblerna och ingen effektkontroll.

SAMMANFATTNING: En stor, grundlig och ekonomisk dammsugare för hygieniska rengöringsfläktar.

Vitvaror för hemmet

KRAFT: 1400 watt max.

FILTRERING: mellanfilter, HEPA Plus-filter H-klass 12, vattenfiltrering.

KONTROLL OCH INDIKATION: Automatisk sladduppdragningsknapp på kroppen, ingen effektregulator.

KONSTRUKTION: 7,5 m räckvidd, 5,5 m sladdlängd, 2 stora och 2 små hjul, vertikal parkering, teleskopiskt stålrör, bärhandtag, förvaringsfack för borsthuvuden, flexibel slang.

Ljudnivå: 69dB.

INKLUSIVE: 2L vattenfilter i plast, munstycke för mattor och golv, turboborste, möbelmunstycke, spaltmunstycke.

FÄRG: elfenben/grå.

VIKT: 8,5 kg utan vatten .

Mopping

Golvrengöring hårda golvbeläggningar

Ytbehandling: linoleum, kakel, parkett, lackerad bräda.

Den huvudsakliga matt- och golvmoppplattan har en trapetsform med en mycket mjuk golv/moppfotkontakt och utmärkt manövrerbarhet: roterar 360 grader runt det teleskopiska röret och ”åker” mjukt och snabbt på ett stort, brett hjul.

För rengöring av trägolv använder vi den utdragbara borsten, som är lika lång som på de flesta dammsugare, men här är de längre och kortare delarna förskjutna, vilket ger mindre dammpartiklar en bättre chans att komma in i verktyget utan att stanna kvar på borstarna.

Munstycket är försett med en mjuk silikoninsats som gör kontakten med ytan betydligt mjukare. Vi får bra resultat!

Tillverkarna förbjuder användning av golvmunstycke och våtmått, t.k. Det finns en risk för rostangrepp.

Kan absorbera våt smuts och ta upp små mängder vätska – upp till 0,5 liter. Använd det rörlösa handtaget och borsten eller munstycket för spaltmunstycken.

Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 10.

Rengöring av mattor

Mattmaterial, lugglängd: rumsmatta, lugglängd 1 cm, badrumsmatta, lugglängd 1 cm. Mattor rengörs med den medföljande turboborsten. Jag kände ingen minskning av sugförmågan alls, vilket jag är mycket nöjd med. Mattborsten glider perfekt över mattan tack vare sina 4 rullar, hår och päls lindas in på en speciell rulle. Särskilt tilltalande är möjligheten att fräscha upp de dekorativa tofsarna på en av mattorna. Den här dammsugaren är kraftfull, men även vid maximal sugkraft förstör den inte ytan, vilket ger dig sinnesro när du plockar upp lugg eller mattor. Efter att ha använt Turbo Brush dammsög vi mattor med ett vanligt munstycke utan att förlänga borstarna – vi gjorde mycket djuprengöring. Perfekta resultat. Kvalitet:10 poäng.

Hastighet: 10 poäng.

Rengöring av stoppade möbler

Typ av matta: velour. Borsten för stoppade möbler har en rektangulär form och ett stort täckningsområde på grund av sin bredd. När vi rengör stoppade möbler måste vi vanligtvis minska sugkraften på grund av risken för att skada stoppningen. Vi rengjorde sammetet utan att vara rädda för att ”skada” det med hög hastighet och det blev inte bara renare utan ser också bättre ut – håren har lyfts upp.

Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 10 poäng.

Rengör svåråtkomliga ställen med huvudmunstycket komfort

Munstyckets utformning gör det möjligt att rengöra under möblerna med en springa på 8-9 cm med röret helt på golvet. Vi förväntade oss att borsthuvudet inte är optimerat för rengöring i hörnen, men vi hade fel, eftersom de två yttre hörnen är oftast skarpa, mindre än 45 grader, så det har lite extra ”rengöringskraft”.

Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 10 poäng.

Spaltverktyget rengör svåråtkomliga ställen komfort

Inget övernaturligt – ett vanligt munstycke. Tillverkarna kallar det för ett munstycke för skarvar. Luftflödet är mer koncentrerat – och ger ett perfekt resultat.

Kvalitet: 10 poäng.

Hastighet: 10 poäng.

Strömbrytare

Ingen funktion.

Bekväm tank

Den må vara stor, men den är verkligen praktisk: den är säkrad med en säkerhetsspärr som du trycker ner för att enkelt få ut behållaren, och den är helt enkel att dra ut och sätta tillbaka. Tanken har ett bärhandtag som en hink, ett lätt avtagbart och fästbart lock och en rund vatten- och dammintag för att hälla eller tömma vatten. Mellanfilter och specialskydd sätts in i behållaren. Det är viktigt att se till att de är korrekt placerade, annars blir det dålig hastighet och tidigt slitage av filtret. Inget säkerhetssystem som helt enkelt stänger av dammsugaren när behållardelarna inte är korrekt installerade. I anvisningarna avråds från att använda apparaten utan vattenbehållare. Vi har naturligtvis inte provat det, men det verkar inte finnas något system för att koppla bort enheten i detta fall av felaktig användning. Reservoaren måste fyllas med 1 kapsel skumdämpare som ingår i satsen, eftersom vatten och damm virvlar inuti och skum kan bildas när den körs.

Bekvämlighet i tanken: 9 poäng.

Ergonomi

På/av-knapp: 10 poäng. Mjuk och smidig start, placering på chassit, knappen är så stor att du kan trycka på den… med ditt knä.

Huvudmunstycke: 10 poäng. Golvskrubben är lätt att justera, manövrerbar och skyddar golvet från repor.

Modellens manövrerbarhet: 8 poäng. Kör ganska bra och mjukt, svänger ”lydigt”, men du kan känna vikten av dammsugaren – särskilt med en full tank. Bärhandtaget är mycket bekvämt, men modellens vikt är naturligtvis för hög.

Lätt att byta verktyg: 10 poäng. Inga ventiler, tryckknappar och nagelbitande knappar.

Komfort i rören: 8 poäng. Röret är ganska tungt – det rostfria stålet är så pass tungt. Men hållbar och justering av längden med en knapptryckning.

Lätt att parkera och förvara: 8 poäng. Stor dammsugare! Slangen är lätt att linda runt huset, som har ett fäste för vertikal parkering av röret och slangen. Jag gillar förvaringsfacket för spaltverktyget och möbelverktyget.

Enkelt filterbyte: 9 poäng. Tillverkaren av mellanfilter rekommenderar rengöring var 8:e vecka, oftare om dragkraften försämras. Den måste bytas ut en gång om året. Manualen med bilder förklarar tydligt hela processen. Filtret avlägsnas, placeras i en behållare med vatten i 4 timmar, sköljs under kranen och vid behov rengörs vissa delar med en plastplatta, lufttorkas – det är allt! HEPA-Plus-filtret måste bytas ut minst var 18:e månad, eller tidigare om apparaten används ofta. Den är mycket lätt att nå – med en enda tryckning på den speciella luckan.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 5
  1. Henrik

    Hur bra är Karcher DS 5600 och vad är dess funktioner?

    Svara
    1. Adam

      Karcher DS 5600 är en högteknologisk dammsugare som erbjuder enastående rengöringsprestanda. Dess funktioner inkluderar kraftfull filtreringsteknik, vilket gör att den kan avlägsna även de minsta dammpartiklarna från luften och hålla den ren och fräsch. DS 5600 har också en stor dammkapacitet och smarta funktioner som automatisk avstängning när påsen är full och en indikator som visar när det är dags att byta påse. Dessutom har den låg ljudnivå och en ergonomisk design för smidig användning. Sammantaget är Karcher DS 5600 en pålitlig och effektiv dammsugare med avancerade funktioner för att ge en överlägsen rengöringsupplevelse.

      Svara
      1. Simon

        Karcher DS 5600 är en dammsugare med avancerad teknik som garanterar enastående rengöringsresultat. Med kraftfull filtrering kan den avlägsna även de minsta dammpartiklarna från luften och hålla den ren och fräsch. Den har även en stor dammkapacitet och smarta funktioner som automatisk avstängning när påsen är full samt en indikator för att byta påse. Dess låga ljudnivå och ergonomiska design gör den enkel att använda. Sammantaget är Karcher DS 5600 en pålitlig och effektiv dammsugare med avancerade funktioner för en överlägsen rengöringsupplevelse.

        Svara
  2. Joel

    Hej! Jag undrar om någon har provat Karcher DS 5600 och kan dela med sig av sina erfarenheter. Fungerar den effektivt för att städa och filtrera luften? Vilka fördelar och nackdelar har du märkt med denna modell? Tacksam för all input!

    Svara
  3. Karolina Isaksson

    Kan någon berätta mer om sina erfarenheter med Karcher DS 5600? Är den en effektiv dammsugare och klarar den av att rengöra olika ytor? Är den också tyst under användning? Tack på förhand för era svar och rekommendationer!

    Svara
Lägg till kommentarer