...

Testa juicepress Vitek VT 1632

Små apparater för köket

GRATTIS: Resultatet av testet var en hög renhetsgrad hos saften.

Nackdelar: den fungerar när låset är öppet. Locket på juice kann inte avlägsnas.

VITEK VT 1632 juicepress

BARBAND/ TILLVERKNINGSLAND: Österrike/Kina.

FILTER: konisk.

VATTENFÖRSÖRJNING: maximal effektförbrukning – 760 watt, för 230-240 watt.

Hastigheter: två – en två.

VOLYM: juiceuppsamlingskopp max. – 1,25 l; kapacitet för skimmer max 680 g/min – 1,25 l; kapacitet för filter max 2500 g/min – 2 000 g/min. – 1,75 l.

ÖVRIGT: Skål med skumdämpare, fötter med sugkoppar.

KONSTRUKTIONSKUNSKUNSKAPER: 130 cm lång nätkabel och en maximal kontinuerlig drifttid på 2 minuter, följt av en paus på 3 minuter.

Ljudnivå: 67,5 dBA.

Skötsel: Vi rekommenderar att du rengör de avtagbara delarna med varmt vatten och neutralt rengöringsmedel. Ingen garanti för att delarna kan diskas i diskmaskin.

SÄKERHET: juicepressen kan endast användas när locket till juicepressen är låst. I instruktionerna: ”Juicemaskinen startar endast om alla löstagbara delar är korrekt monterade och locket är låst med en spärr.”. Ett test visade att juicemaskinen kan sättas på med locket öppet, även när locket trycks ned med handen.

DIMENSIONER: Fack 0 74 x 176 mm; kropp BxHxV 300x200x350 mm.

VIKT: kg.

GARANTI: 1 år, livstid: 3 år.

ALLMÄNT INTRYCK

Detta är nytt på marknaden, och har nyligen kommit ut på marknaden. Modern design som kombinerar metall och plast.

FUNKTIONELLA PROVNINGAR

1. Test 1 – beredning av morotsjuice. Tillagades på 2 hastigheter, eftersom juiceraren inte klarade av produkten på den första hastigheten.

1 kg morötter förvandlas till juice på 1 minut och 15 sekunder. Totalt 486 g juice. Efter filtrering återstår 464 g juice. Renlighet – 95 %, centrifugeringshastighet 46 %, juicekapacitet 800gr/min.

2. Test 2 – beredning av äppeljuice. Från 1 kg äpplen på 1 minut. 11 sekunder gav 662 g saft. Efter silning återstår 601 g saft. 91 % ren, 60 % extraktion, 845 g/min prestanda.

3. Vår bedömning av testresultaten. Juicemaskinen gillar att göra juice av maten i små portioner: ett äpple, en morot. Sedan, på 2 hastigheter, saftar den ganska snabbt och flitigt. Om du pressar några äpplen samtidigt har apparaten en tendens att ”gnissla”. På hastighet 1 brändes plasten under silen. Vi rekommenderar därför att du inte trycker för mycket på tryckknappen. Jag fick en förvånansvärt stor mängd juice, och den var faktiskt ganska ren.

ERGONOMI

Material – juicepressens soliditet ges av metallplattor på tryckaren och på locket på juicebehållaren. Tryckkroppen är också tillverkad av metall. Lock – tillverkat av genomskinlig plast. I princip är allting standard, nästan alla moderna juicepressar har en kombination av metall- och plastdelar.

Skål för fruktkött – hinken var nästan tom efter att ha bearbetat ett kilo morötter och ett kilo äpplen: det fanns för mycket fruktkött kvar på andra delar det hamnade helt enkelt inte i hinken . I princip kan 4-5 kg äpplen rymmas i hinken. Allt handlar om massan; det verkar fortfarande finnas gott om juice i den. Vi har sett några skivor som inte har bearbetats.

Juicekannan är smal och vacker. Det är synd att locket inte kan tas av. Skumdämparen kan tas ut och lämnas kvar om så önskas. Kannan är märkt i koppar 4 , pints, fl.oz. På locket finns en stålplatta med logotypen.

Gångbredd och konstruktion något mindre än standard. Stora äpplen ska delas i 4 delar.

Tryckknappen är dekorerad med en logotyp på en stålplatta. Intressant är att en tunn skiva av det sista äpplet eller moroten kan förbli obearbetad under ytan.

Avloppstut – metall, praktisk, lätt att passa in i juice-kannan.

Hastighetsändring – kontrollerna för att vrida av är på sidan av kannan. Allt är standard: vänster – första hastighet, höger – andra hastighet.

Strömkabeln är något längre än de flesta modeller. 2×0,75 mm tvåkärnig.

Sugkopp – håller fast kannan ordentligt på bordsytan.

Mått – ganska genomsnittligt för den här typen av enhet, inte för hög, inte för skrymmande.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 7
  1. Johan

    Hur bra är juicepressen Vitek VT 1632? Har någon använt den och kan dela sina erfarenheter? Är det värt att investera i denna modell? Tacksam för svar och rekommendationer!

    Svara
  2. Albin

    Hur bra är juicepressen Vitek VT 1632? Är den enkel att använda och rengöra? Hur bra är resultatet av den pressade juicen? Finns det några problem eller nackdelar med denna modell?

    Svara
  3. Rasmus

    Hur bra fungerar juicepressen Vitek VT 1632 och är den värd att köpa?

    Svara
  4. Henrik

    Vad är dina erfarenheter med juicepressen Vitek VT 1632? Fungerar den effektivt och är lätt att använda? Jag överväger att köpa den och skulle vilja höra dina åsikter innan jag bestämmer mig. Tack på förhand!

    Svara
    1. Arvid

      Jag har haft en positiv upplevelse med juicepressen Vitek VT 1632. Den är mycket effektiv och enkel att använda. Jag uppskattar att den har olika inställningar beroende på vilken typ av frukt eller grönsak jag vill pressa. Den rengörs också relativt enkelt, vilket är ett stort plus. Sammantaget tycker jag att det är en bra investering om du är ute efter en pålitlig och effektiv juicepress. Jag rekommenderar definitivt Vitek VT 1632 till andra som funderar på att köpa en juicepress. Lycka till med ditt beslut!

      Svara
  5. Sara Persson

    Kan någon berätta om deras erfarenheter med juicepressen Vitek VT 1632? Är den enkel att använda och rengöra? Hur är resultatet av pressningen i jämförelse med andra juicepressar? Tack på förhand för era svar!

    Svara
    1. Filip

      Jag har använt Vitek VT 1632 juicepressen i flera månader nu och jag är mycket nöjd med den. Den är väldigt enkel att använda och rengöra vilket sparar mig mycket tid och möda. Resultatet av pressningen är också väldigt bra, juicen är väldigt smakrik och behåller många näringsämnen. Jag har tidigare använt andra juicepressar men jag tycker att Vitek VT 1632 är överlägsen i jämförelse. Jag rekommenderar definitivt denna juicemaskin till andra som letar efter en pålitlig och effektiv juicepress!

      Svara
Lägg till kommentarer