...

Vinnaren av Sveriges nationella pris 2023 tillkännages

World Photography Organisation och Sony Electronics i Sverige och OSS har nöjet att tillkännage vinnaren av Russia National Award 2023, som är en del av Sony World Photography Awards 2023. Årets bästa Svenska fotograf Marianna Smolina.

-marianna-smolina-russian-federation-winner-national-awards-sony-world-photography-awards-2023_landscape_2400x980

©Marianna Smolina, Svenska federationen/Vinnare av nationella priser Sony World Photography Awards-2023

National Awards är ett initiativ av World Photography Organisation och Sony och har inrättats för att stödja lokala fotografiska grupper runt om i världen. Årets nationella tävlingar hade deltagare från 61 länder. Mer än 340 000 verk från 211 länder och regioner skickades in till Sony World Photography Awards 2023. Över 170 000 bidrag lämnades in till den öppna tävlingen denna kategori används för att utse vinnare i nationella tävlingar .

Marianna Smolina valdes ut av en anonym jury för sitt verk ”Flight” i kategorin ”Motion” i den öppna tävlingen. Bilden fångar ballerinans frusna flykt som fascinerar små flickor som beundrar hennes elegans och önskar att de en dag skulle kunna vara som hon.

”Ord kan inte göra rättvisa åt mina känslor”, sa Marianna Smolina när hon kommenterade sin seger. – Jag blev så glad när jag fick brevet om att jag hade vunnit första pris! Det är alltid roligt att veta att ditt arbete är så högt ansett. Tack så mycket för denna möjlighet! Att vinna Sony World Photography Awards betyder mycket för mig. Hon är mycket uppmuntrande och vill inte vila på sina lagrar. Den här vinsten är också enastående eftersom Sony World Photography Awards är en stor internationell tävling med många deltagare, inte bara ryssar”.

Mariana började fotografera efter att hon fått sitt första barn och sedan dess kan hon inte tänka sig ett liv utan fotografi. Hon har specialiserat sig på barn- och familjefotografering, men hon försöker också ägna mycket tid åt sina egna kreativa projekt, till exempel Flight.

”Fotot togs på en dansskola i C.-I S:t Petersburg”, säger Mariana Smolina. – Jag letade specifikt efter en plats för den här fotograferingen. Först valde jag mellan olika fotostudior, men sedan hittade jag plötsligt den här hallen. Min hjältinna är en riktig professionell ballerina Anastasia Gorbacheva. Vid den tiden hade hon tagit examen från universitetet och börjat arbeta på Mariinskij-teatern. De små modellerna är bara 4-5 år gamla. De valdes ut genom en casting som jag gjorde på Internet. Verket gjordes som en del av mitt kreativa projekt om barns drömmar.

”Om vi pratar om mina kreativa planer”, avslutar Marianna Smolina, ”skulle jag gärna vilja sätta mitt avtryck i fotografins värld. Min dröm är att fotografera åtminstone ett litet mästerverk som kommer att gå till historien!”.

Tack vare sin seger i den nationella tävlingen får Marianna Smolina en digital bildbehandlingsutrustning från Sony. Dessutom kommer hennes arbete att visas i fototävlingens utställning och kommer också att ingå i den årliga boken Sony World Photography Awards.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Mattias

    Hej, jag undrar vilken person eller företag som vann Sveriges nationella pris 2023? Kan någon informera? Tack på förhand!

    Svara
  2. Liv Holmgren

    Kan du berätta vem som vann Sveriges nationella pris 2023? Jag är nyfiken på att veta vilken person eller projekt som belönades och vilket bidrag de har gett till Sverige. Tack på förhand för din information!

    Svara
Lägg till kommentarer