...

Whirlpool deltar i EUROCUCINA och Fuorisalone 2014

Milano, 8 april 2014. – Whirlpool, en ledande tillverkare av hushållsapparater, deltog i särskilda evenemang under Milan Design Week 2014. Företaget har presenterat en innovativ monter på EUROCUCINA Kitchen Furniture Fair 2014 på Salone Internazionale del Mobile di Milano och på Arsenale Opificio 31 , ett av evenemangen i Fuorisalone, serien av konstevenemang i Milano.

Inbyggda apparater

Whirlpool har uppnått ett världsomfattande rykte för att utveckla de mest spännande och marknadsmässiga produkterna. Företaget har fått ett rykte om sig att skapa apparater med en funktionell och prestigefylld design som samtidigt har enastående funktionalitet och innovation, vilket är en del av företagets DNA. Företagets produkter uppfyller kundernas nya behov, både i och utanför hemmet. Varje produkt är utformad med konsumentens livsstil i åtanke – från befintliga till framtida trender.

Whirlpool genomförde nyligen en undersökning om européernas livsstil och konsumtionsstilar. Resultaten kommer att presenteras för allmänheten den 7 april på Fuorisalone. Forskningen belyser en mängd sociala, kulturella, tekniska och estetiska aspekter som påverkar hemmiljön.

Inbyggda apparater

Sex livsstilar undersöktes: Inspired-by-me life, Nomadic life, Shared life, Tetris life, Conscious life och Seamless life. Varje livsstil som presenteras täcker olika behov, men de har alla något gemensamt – de kan inte klara sig utan det sammankopplade nätverket av människor och föremål.

Idén om att använda sammankoppling för att förenkla vardagen har inspirerat Whirlpool att skapa 6th Sense Live-tekniken, som kommer att visas i en live-demonstration under Milan Design Week. Tekniken gör det möjligt för konsumenterna att interagera med sina apparater på distans med hjälp av surfplattor eller smartphones, vilket ökar värdet av mobila prylar samt bekvämligheten och intuitiviteten i användningen av hushållsapparater.

Tekniken ”6th Sense Live” kommer att visas upp i Whirlpools monter på FuoriSalone, där företaget kommer att visa upp en tvättmaskin, en torktumlare, ett kylskåp och en diskmaskin som kombineras i ett informationsutrymme för att ge mervärde åt apparaterna och deras effektivitet.

Whirlpool-utvecklingen gör det möjligt för ägarna att ”kommunicera” med apparaterna med hjälp av en mobilapp som fungerar som en fjärrkontroll som kan användas när som helst, var som helst i världen.

Appen gör det också möjligt att anpassa dina apparater, genom att anpassa de driftlägen som inte är tillgängliga som standard. En tvättmaskin har till exempel bara några få tvättprogram, medan en app tar hänsyn till en mängd olika inställningar – från färgen på tvätten till typen av tyg.

Whirlpool

Fjärrstyrda hushållsapparater kommer att bli verklighet inom några månader. Produktlanseringen är planerad till första kvartalet 2015.

Dessutom hölls en live-demonstration av ”6th Sense Live”-tekniken i Whirlpool-montern på EUROCUCINA. Det kommer att finnas en rad olika inbyggda apparater, inklusive Whirlpools matlagningslösningar – ännu enklare och mer konsumentvänliga. Konsumenterna kommer att kunna använda en app för att fjärrstyra sina diskmaskiner, kylskåp och induktionsugnar och göra dem till smarta apparater.

Med en induktionshäll kan du helt enkelt ange vilken typ av mat du vill ha och appen föreslår olika recept. Genom att välja ett recept på iPad startar ägaren automatiskt matlagningsprocessen. Appen varnar dig när du behöver lägga till ingredienser och när du är klar låter en summer dig veta det.

När du slår på spisen växlar köksfläkten automatiskt till den lägsta inställningen. Du kan även använda appen för att koka vatten. Så snart vattnet kokar får användaren ett meddelande på sin iPad, medan huven automatiskt justerar effekten efter behov.

Detta gränssnitt förenklar inte bara användarens liv utan optimerar också resursförbrukningen. Den ger energibesparingar som särskilt uppskattas av förespråkare av Conscious Living.

Stora apparater för köket

Men Whirlpool skapar också produkter för teknologiskt boende som är miljövänliga och socialt ansvarsfulla, samtidigt som de är praktiska, effektiva och moderna. Bland dessa finns ett antal apparater som har en särskild plats på marknaden, t.ex. den nya serien kylskåp med ”6th Sense FreshControl”-teknik och ”Activ0°”-systemet som gör Whirlpool ledande inom matförvaring2. Den nya 6-sense PowerCleanTM-diskmaskinen med PowerDry är en annan revolutionerande apparat som kombinerar den patenterade PowerClean™-tekniken med 6-sense-systemet, vilket gör Whirlpool ledande när det gäller att rengöra och torka disk på bara en timme.

För dem som lever i tetris-life, där tiden är begränsad, familjelivet är hårt ansträngt och gränserna mellan arbete och privatliv suddas ut, har Whirlpool en revolutionerande matlagningslösning – induktionshäll och -ugn med ”Sixth Sense”-teknologi. Apparaterna förenklar vardagen och hjälper till att optimera schemat, samtidigt som de upprätthåller en utmärkt produktivitet.

Sortimentet kompletteras av iXeliumTM -kollektionen med hällar, ugnar, kåpor, mikrovågsugnar, kaffebryggare, kranar och diskbänkar. Skrapsäker4 yta på apparaten, vilket gör den extremt lätt att rengöra. Innovationerna uppfyller kraven från dem som förespråkar ett medvetet boende och som strävar efter att förlänga föremålens livscykel.

Whirlpool

Whirlpool fortsätter att utforska nyanser och deras estetiska potential i kök och vardagsrum och introducerar Living Colours – de nya tonerna Moon Mist och Black Pearl. Standardfärgerna i Whirlpools palett – svart och vitt – har utvecklats och fått nya aspekter.


1 Forskningsinstitutet Memethic Lab genomförde i februari-mars 2014 en studie av skrivbord och fältstudier i Italien, Frankrike, Storbritannien, Tjeckien och Sverige.

2 Whirlpool-modeller med ”6th sense FreshControl”-teknik och ”Activ0°”-fack. Baserat på interna tester mot större konkurrerande produkter. Friskhet definieras som den genomsnittliga förändringen av färg, pH, vikt och bakterieinnehåll under en viss tidsperiod. Degtiden varierar beroende på den ursprungliga matens kvalitet. Tänk alltid på utgångsdatumet. Från och med januari 2014.

3 Ett 1 timmes tvätt- och torkprogram användes. Baserat på interna tester. Från och med augusti 2013.

4 Testerna har utförts i laboratorierna hos TUV Rheinland Italia. TUV Rheinland Italia, som ingår i TUV Rheinland Group, har varit världsledande inom säkerhets- och kvalitetscertifiering av produkter, tjänster och företagssystem i över 130 år och har över 300 kontor i 60 länder världen över.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Emil

    Kan någon berätta mer om vad Whirlpool presenterar på EUROCUCINA och Fuorisalone 2014?

    Svara
  2. Maria Västberg

    Vad kommer Whirlpool att visa upp på EUROCUCINA och Fuorisalone 2014? Är det nya produkter eller uppdateringar av befintliga produkter? Jag är mycket intresserad av att få reda på vilka innovationer och tekniska framsteg Whirlpool kommer att presentera. Tack på förhand!

    Svara
Lägg till kommentarer