...

Zen-presentation av Asus på Computex 2015

På Computex-mässan i Taiwan presenterade Asus vd Johnny Shi de nya produkterna, som förenar Zen-designfilosofin som syftar till att utveckla vackra och högteknologiska enheter – ”en lyx som är tillgänglig för alla”.

Tabletter

Datorer och kringutrustning

Johnny Shea presenterade bland annat den selfie-optimerade ZenFone Selfie-smarttelefonen, världens första surfplatta med 4 GB RAM, ZenPad S 8.0, Zen AiO premium allt-i-ett-datorer och Asus ProArt PA329Q 32-tums Ultra-HD-professionell bildskärm.

Jag är glad över att kunna visa upp våra senaste Zen-innovationer på Computex. Den här designen är en perfekt balans mellan prestanda och estetik och är resultatet av vår strävan att göra allas digitala liv roligare och rikare”, säger Asus vd.

Asus

Datorer och kringutrustning

Under presentationen fick Johnny Shea sällskap av Kirk Skaugen, vice VD för Intel Corporation, som konstaterade att de nya produkterna är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan de två företagen: ”Vi anser att all databehandling och kommunikation fungerar bäst på Intel-hårdvaruarkitekturer. De nya Asus-produkterna, som drivs av Intel-teknik, erbjuder slutanvändarna fantastisk prestanda och innovativa funktioner.

ZenPad Tablet PCs

ZenPad är en serie förstklassiga surfplattor som erbjuder fantastisk prestanda, snygg design och omfattande multimediefunktioner. Nya modeller med tre skärmstorlekar: ZenPad 7.0 Z370C/CG/CL , ZenPad 8.0 Z380C/KL och ZenPad S 8.0 Z580C/CA med Z Stylus som tillval, samt 10-tums ZenPad 10.1 Z300C/CG/CL med valfritt tangentbord. De finns också i versioner med Wi-Fi, LTE/3G och mobiltelefonsupport, så att varje användare kan välja den ZenPad som är perfekt för sina personliga behov.

ZenPad är optimerad för multimedietillämpningar, så den har en stor IPS-skärm med Asus VisualMaster-svit av teknik som hjälper till att förbättra bildkvaliteten. Asus Tru2Life-tekniken ändrar till exempel automatiskt bildens kontrast och skärpa för att öka det visade färgområdet. En annan teknik, ASUS TruVivid, är en metod för tillverkning av skärmar där antalet lager av olika material minskas från fyra till två. Detta förbättrar skärmens ljusstyrka och touch responsivitet.

ZenPads multimediefunktioner kompletteras av ett integrerat ljudsystem med DTS Premium Sound. Ljudkoden som används i dessa surfplattor kan ge ut flerkanalsljud till ett externt ljudsystem.1. Dessutom omvandlar DTS Sound Studio-teknologin stereoljud till virtuellt surroundljud när det spelas via hörlurar eller ZenPads inbyggda högtalare.

Datorer och kringutrustning

ZenPad 8.0 Z380

ZenPad 8.0 är en elegant enhet vars design återspeglar konceptet ”lyx till överkomligt pris för alla”. Den ergonomiska formen på metallkroppen ger maximal komfort.

Speciellt för ZenPad 8.0 fall har utformats vackert och funktionellt. Zen Clutch, som är utformad som en modern kopplingsväska, skyddar inte bara surfplattan utan har också ett snyggt utseende, medan Zen Case i läder gör det möjligt för användaren att välja mellan fem livfulla färger för att matcha det aktuella humöret. Audio Cover är en unik 5.1, medan Power Case fungerar som ett mobilbatteri och förlänger surfplattans batteritid med upp till 15 timmar.

ZenPad 8.0 med LTE- och Wi-Fi-anslutning Z380KL samt en version med enbart Wi-Fi Z380C .

Datorer och kringutrustning

ZenPad S 8.0 Z580CA

ZenPad S 8 är tillverkad i ett lyxigt fodral med metallisk finish.0 är den mest ”avancerade” modellen i raden av nya surfplattor. Lätt design med 6,6 mm tjocklek och 298 g, det är verkligen en mobil enhet som du kan bära med dig och använda den var som helst och när som helst.

ZenPad S 8.0 IPS-display med 1536×2048 upplösning med breda 178° betraktningsvinklar och hög pixeltäthet på 324 pixlar per tum. Exklusiv Tru2Life Plus-teknik kompletterar standard Tru2Life-funktionen för att minimera oskärpa i snabba filmer och videor. 64-bitars Intel Atom Z3580-processorn och 4 GB systemminne garanterar hög prestanda i alla krävande tillämpningar.

ZenPad S 8 Tablet.0 kan användas med den valfria Z-stylus som gör att du kan skriva och rita på skärmen lika enkelt som med en vanlig penna på papper. Tack vare sin höga känslighet känner igen upp till 1024 trycknivåer och smala spets endast 1,2 mm är Z Stylus också idealisk för mer seriöst kreativt arbete.

Asus

ZenFone Selfie smartphone

ZenFone Selfie är optimerad för att ta självporträtt-selfies och har två 13 MP-kameror med dubbla färgblinkar, där den bakre kameran har omedelbar laserfokusering.

ZenFone Selfies mjukvarufunktioner syftar också till att ta bättre bilder. Funktionen Image Enhancer förbättrar till exempel automatiskt porträttbilder i realtid för att dölja hudfläckar, framhäva utseendet och uppnå en mer naturlig färgåtergivning, medan Panorama Selfies-läget låter dig ta bilder från upp till 140 grader. Det är inte bara du som passar in på detta självporträtt, utan även alla dina vänner!

ZenFone Selfie har en 5,5-tums Full-HD-skärm 1920×1080 pixlar med breda betraktningsvinklar 178° och hög pixeltäthet 403 pixlar per tum . ASUS TruVivid-teknik förbättrar bildkvaliteten och hållbart Corning Gorilla Glass 4 skyddar skärmen från repor.

ZenFone Selfie har också Qualcomm Snapdragon 615 octa-core 64-bitars processor, som kombinerar fantastisk prestanda med hög energieffektivitet.

ZenPad S 8-tablett.0 kan användas med den valfria Z-stylus som gör det lika enkelt att skriva och rita på skärmen som att använda en traditionell penna på papper. Tack vare den höga känsligheten upp till 1 024 trycknivåer och den smala spetsen endast 1,2 mm är Z Stylus också idealisk för mer seriöst kreativt arbete.

ZenFone Selfie smartphone

ZenFone Selfie är optimerad för selfies och har två 13 megapixelkameror med dubbla färgblinkar – den bakre kameran har omedelbar laserfokus.

ZenFone Selfies mjukvarufunktioner syftar också till att ta bättre bilder. Bildförbättringsfunktionen förbättrar till exempel automatiskt porträttbilder i realtid – döljer hudfel, framhäver utseendet och uppnår en mer naturlig färgåtergivning, medan panoramaläget för selfies gör att du kan ta bilder som sträcker sig upp till 140 grader. Ett självporträtt som detta passar inte bara dig utan alla dina vänner!

ZenFone Selfie har en 5,5-tums skärm med Full-HD-upplösning 1920×1080 pixlar , breda betraktningsvinklar 178° och hög pixeltäthet 403 pixlar per tum . ASUS TruVivid-tekniken förbättrar bildkvaliteten och det hållbara Corning Gorilla Glass 4 skyddar skärmen från repor.

En annan egenskap hos ZenFone Selfie är den ottokärniga 64-bitars Qualcomm Snapdragon 615-processorn, som har utmärkt prestanda i kombination med hög energieffektivitet.

Telefoner och uppkoppling

Zen AiO Series Monoblocks

Zen AiO-serien av premium allt-i-ett-datorer kommer inledningsvis att omfatta två modeller: Zen AiO Z240IC med 23,8 tum och Zen AiO Z220IC med 21,5 tum. Båda är inrymda i en endelad ram i anodiserad aluminium med endast 6 mm tjocka kanter. Designen följer den allmänna Zen-stilen, vilket kan ses i detaljer som det koncentriska cirkelmönstret på baksidan.

Modellerna i Zen AiO-serien har en kraftfull konfiguration med den senaste Intel-processorn upp till Core i7 , upp till 32 GB DDR4-systemminne och en solid state-enhet. Diskret NVIDIA GeForce GTX 960M-grafikkort med 4 GB grafikminne för höghastighets-3D-tillämpningar och ett USB 3-gränssnitt för anslutning av moderna kringutrustning.1 Med upp till 10 Gb/s teoretisk bandbredd. USB 3.1 Type-C är vändbar, vilket innebär att kabeln kan sättas in i båda positionerna, som skiljer sig 180 grader.

Zen AiO Z240IC har en Intel RealSense 3D-kamera som gör att du kan styra datorn med hjälp av gester. Den känner igen ansikten och spårar fingrar, så att du kan arbeta i olika program utan att röra musen eller tangentbordet.

Värt att notera är också det integrerade ljudsystemet i de nya datorerna. Den består av två stereokanaler på 8 watt, var och en med tre högtalare placerade på sidorna av chassit. Zen AiO-användare kommer att bli positivt överraskade av den höga ljudkvaliteten, oavsett om du tittar på film, spelar spel eller lyssnar på musik.

Smartphones

ProArt PA329Q – Ultra-HD-skärm

Asus ProArt PA329Q är en 32-tums Ultra-HD-skärm. Med en skärmupplösning på 3840 x 2160 och en pixeltäthet på 138 pixlar per tum ger den knivskarpa bilder som användare som arbetar med professionella grafikprogram kommer att uppskatta. Dessutom har dess IPS-bildsensor en bred betraktningsvinkel på 178°.

Monitorns oklanderligt exakta färgåtergivning är möjlig tack vare noggrann kalibrering från fabriken ΔE ≦ 2 , ökad färgskala 100 % Adobe RGB-färgrymd , 10-bitars färgkodning över 1 miljard färger visas och 16-bitars LUT-tabell.

ASUS ProArt Calibration är en teknik för hårdvarukalibrering vars resultat sparas internt snarare än på en dator. Detta gör det möjligt att få en oberoende färgåtergivning oavsett vilken dator du ansluter PA329Q till. Asus ProArt-kalibreringsteknik är kompatibel med alla populära hårdvarukalibratorer som X-rite och Datacolor.

PA329Q är utrustad med följande gränssnitt:

  • 1 DisplayPort-kontakt 1.2 Ultra-HD bildformat vid 60 Hz uppdateringsfrekvens

  • 1 mini-DisplayPort-uttag.2 Ultra-HD vid 60 Hz

  • 1 HDMI-kontakt 2.0 Ultra-HD vid 60 Hz

  • 2 HDMI 1-kontakter.4 Ultra-HD vid 30 Hz

  • 4 USB 3-portar.0

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Lucas Persson

    Vad presenterade Zen-presentationen av Asus på Computex 2015?

    Svara
Lägg till kommentarer