...

2000-talets aibolik. Isländsk mossa botar alla sjukdomar. Vad?

Mitt namn är Tofig Askerov, jag är i mitt sjätte decennium. Jag bor i Sankt Petersburg. Jag är journalist till yrket, men det råkar vara så att jag nu samlar på en underbar ört som kallas isländsk mossa. Tyvärr är det väldigt få människor som känner till denna extremt motståndskraftiga lav och föredrar att behandla sina sjukdomar med dyra importerade kemikalier. Så jag var tvungen att minnas mitt livs huvudsysselsättning, och den här recensionen är ett resultat av detta.

AsTag

Journalisten Tofik Askerov

Isländsk mossa; Cetrariae Icelandica; farmakologiskt namn: Cetrariae lichen tidigare: Lichen islandicus .

En gång när jag var på semester i Karelen gick jag till min granne för att uträtta några ärenden, och på golvet, på ett öppet papper, såg jag en torkande växt, en ganska ovanlig form.

– Och vilken sorts ört är det??

– ”Åh, det är en fantastisk växt”, sa min granne. – Isländsk mossa kallas i vardagligt tal för isländsk mossa.

– Det ser inte ut som mossa. Och vad är den till för??

Jag blev intresserad och började samla in information om växten. Det visar sig att isländsk mossa inte alls är en mossa utan en lav, dvs. en slags naturlig hybrid, en sammansättning av två helt olika organismer: en svamp och en alg. Varje stamfader har så att säga tillfört sin egen uppsättning egenskaper till den gemensamma avkomman, och resultatet är en helt ny växt, unik i sitt innehåll av aktiva ämnen och spårämnen.

Det är som när en helt vanlig person får ett genialt barn. Det unika med denna växt är att den används för en mängd olika profylaktiska och terapeutiska ändamål. I naturen ser mossan ut så här: den växer på små öar, i ett myller av andra mossor och växter.

Den isländska mossan på fotot är gulgrön och har snidade blad i mitten de grå ”korallerna” som växer runt omkring den misstas också ibland för isländsk mossa :

AsTag

Det tar minst 7-8 timmar att rensa minst ett kilo mossa från orenheter – ett mycket svårt, mödosamt och utmattande arbete. Här är ett foto av den lilla högen före skottet:

Isländsk mossa

Och här är ett foto av den överdragna mossan: till vänster är det skräp och till höger är det en ren planta som i torr form skulle väga cirka 30 gram:

Första hjälpen-kit

Jag skördar isländsk mossa i skogarna i Karelen och i norra delen av Leningradregionen, långt från stora industricentra och företag. Detta är mycket viktigt eftersom isländsk mossa aktivt absorberar alla industriella ”otrevligheter” i atmosfären.

Jag hittade små öar av den här växten cirka 40 km från S:t Petersburg, men jag rekommenderar inte att man samlar den så nära staden – det skulle göra mer skada än nytta! Till en början var jag inte intresserad av varför folk beställer denna växt, särskilt eftersom det till en början var väldigt få kunder. Men gradvis blev de fler, mina postförsändelser blev mer geografiska, antalet frågor som ställdes till mig ökade och som jag inte kunde besvara.

Första hjälpen för hemmet

För ungefär ett år sedan började jag fråga mina kunder: hur kände du till isländsk mossa och mig, vad ska du behandla, vem och på vilket sätt, varifrån kommer det här receptet, och så vidare och så vidare. Och bad mig uttryckligen att meddela mig resultaten av behandlingen.

Naturligtvis har inte alla skickat mig sina rapporter eller resultat, så att säga. Jag trodde att deras tystnad var en indirekt bekräftelse på den positiva effekten – genom att bli av med problemen tenderade människor att glömma dem snabbare.

Trots detta har några av mina klienter, särskilt de som kontaktade mig ytterligare, frivilligt och utförligt delat med sig av sina erfarenheter, observationer och slutsatser. Det intressanta är att många av dem kände till den isländska mossans helande egenskaper från sina äldre, redan bortgångna släktingar.

En del av dem hade sin mamma som sparade sin mammas recept och botade sina barnbarns bronkit, en del mormödrar som hjälpte sina barn med magen, och farfar, en militärkirurg, som använde mossa för att behandla infekterade sår hos soldater…

Jag har en hel del exempel på detta. Men de mest värdefulla vittnesmålen var ändå de där människor rapporterade att de antingen hade botat sig själva med isländsk mossa, som jag samlar på, eller botat någon närstående. Jag får fler och fler sådana meddelanden, både direkta och indirekta. Det räcker snart för en liten bok. Här är bara några av dem:

– Jag fick ett samtal från en kvinna i Astrachan-regionen som ville beställa mossa från mig. Jag bad henne att skicka en begäran till min e-postadress. Hon berättade att det inte fanns något internet i hennes by. Jag undrade hur hon hade hört talas om mig. Från en bekant i Astrachan svarade en kvinna. Och hur är det där borta, i Astrachan?? Det visade sig att en bekant till henne hade botat hennes far från tuberkulos;

– I slutet av 2008 fick jag ett telefonsamtal från en kvinna i Sankt Petersburg som hade köpt mossa av mig i våras. Den här gången beställde hon ett helt kilo. Jag frågade dem i vilket syfte? Det visade sig att hennes man hade en öppen form av tuberkulos. Efter sex månaders regelbunden intag av mossaavkok kom resultaten tillbaka negativt! Upprepade tester bekräftade att det gick bra;

– Nyligen råkade min man ut för en olycka med en skoter och bröt käken på två ställen med en dislokation. ”Vanligtvis läker dessa frakturer inte utan medicinsk hjälp, utan blir inflammerade och svultnar.

Vi visste inte om frakturerna, vi trodde att det bara var ett blåmärke och att svullnaden skulle gå ner, därför gick vi till läkaren bara två veckor efter skadan. När läkaren undersökte min man blev han mycket förvånad och frågade vilken medicin han tog. Läkaren blev förvånad eftersom det var första gången i hans praktik klinik för käk- och ansiktskirurgi som han såg att mycket komplicerade frakturer gick ihop av sig själva, utan ingrepp och utan inflammation och andra komplikationer som är vanliga i sådana fall. ”Du har ett mycket starkt immunförsvar och det finns inget jag kan göra här”, sa läkaren.

Och min man tog inget annat än avkok av isländsk mossa! Sedan dess tvivlar han inte längre på den mirakulösa växtens livgivande kraft!

Och de sista tvivlen försvann efter att skolan, där våra barn går, stängdes för karantän: nästan alla eleverna hade influensa, men våra barn brydde sig inte!

Skicka därför ytterligare ett kilo av din mossa.

Nadezhda S., Stockholm-regionen;

– Vi dricker en infusion av isländsk mossa för att stödja immuniteten. Men det finns en särskild ömhet. Själv lider jag av psoriasis. Vi har läst att isländsk mossa hjälper mot hudsjukdomar och magbesvär. Både min man och jag har magproblem. Min yngsta son har problem med avföringen.

Efter att ha tagit jagel i bara 20 dagar fick vi dessa resultat: Min son har helt normaliserat avföring, han går till badrummet själv varje dag, även om vi tidigare var tvungna att tvinga honom till 2-3 dagar med en skandal. Min psoriasis har lugnat ner sig, de drabbade områdena har blivit rosa, det bildas inga tjocka fjäll, det.e. tydlig förbättring. Min man drack mycket läsk på grund av magsmärtor och nu dricker han inte alls läsk. Sådana mirakel!!!

Vårt recept

Jag vill att du häller två glas kallt vatten över en matsked mossa och låter det koka upp, men koka inte. Låt svalna, silas och drick 100 ml 3 gånger om dagen. Barnen åt torkad mossa med honung. Och 1 kg isländsk mossa i form av jord är lite mer än 2,5 hinkar majonnäs. Jag är 36 år gammal, min man 41 år gammal och mitt barn är 8 år gammalt.

– Jag har två barn, 5 och 4 år gamla. De är båda sjuka med bronkit och bronkialkramper som går ner i bronkerna och leder till hosta… Med väsande andning, väsande andning. Min äldsta fick diagnosen astma när han var 3 år. Vi har gått till läkare under lång tid, vi har spenderat mycket pengar på mediciner och läkare och resultatet är inget bra, immuniteten stärks inte, de blir ofta och ständigt sjuka med bronkiala sjukdomar… Det var inte roligt att göra.

Jag bryggde mossa i en termos över natten och gav dem båda 2 matskedar 3-4 gånger om dagen innan de åt, på morgonen på fastande mage, och efter 20 minuter gav jag dem mat, även under dagen och kvällen.

Vi brukar vara sjuka länge och behöver nästan alltid antibiotika, feber och hosta. Och här bokstavligen i 4 dagar hostan är borta, så de kvarvarande effekterna, expectorants… Det var ett mirakel för mig, med tanke på att jag förutom isländsk mossa och mucaltin inte gav honom någonting. Vanligtvis är det antibiotika, antivirala läkemedel, hostmedicin, inhalationer….. Och här är det bara gräs och mucaltin.

Du kan föreställa dig min glädje, jag rekommenderar den nu till alla… Och se till att betala för mer för mig och min mamma, hon har astma. Tack för örten.

Olga A., Tyumen.

– Jag är 29 år gammal och har diagnostiserats med botbar infiltrativ tuberkulos i höger lunga. Jag vill befästa behandlingsresultatet och förhindra återfall.

Det är bara ett recept från en läkare

.

För att förbereda buljongen häll 2 teskedar råvaror i 2 koppar

kallt vatten, koka upp och sila av. Ta små portioner flera gånger under dagen.

Alla G., Archangelsk;

– Min treårige son har astmatisk bronkit. Jag känner till isländska

Moss för länge sedan, från samma sjukdom, blev jag framgångsrikt botad av min mamma, som i sin tur lärde sig om denna underväxt från herbalister i Samara-regionen.

Alena D., Stockholmregionen, mr. Tjechov.

– Som utlovat rapporterar jag att jag har avslutat en fullständig behandling av dysbakterier med isländsk mossa. De problem som bekymrade mig försvann. Förhoppningsvis kommer resultatet att vara bestående. Hennes hud i ansiktet är också ljusare och mjukare, och inflammerade fläckar läker snabbt och försvinner, finnar är ett resultat av att jag använder frysta dekokter av isländsk mossa, som jag torkar ansiktet med. Så du kan hänvisa till min erfarenhet av mossa.

Tack igen, lycka till och god hälsa!

Lena N., Stockholm, Zelenograd.

– Jag gav min dotter 14 år avkok av isländsk mossa för bronkit. Hon läste den någonstans och använde den för att torka sig i ansiktet innan hon gick till sängs – hennes dotter har åldersrelaterade finnar. Så efter ett par veckor har pustlerna bokstavligen upplösts och min dotter är nu bara glad. Och hostan är bättre. Tack!

Nina L., Irkutsk.

– Jag dricker verkligen mossa på vintern för att förebygga förkylningar oj, inte en enda . En gång glömde hon en kruka med mossa på en tänd spis tack och lov var elden liten . Resultatet blev en geléliknande massa som jag först inte visste vad jag skulle göra med. Plötsligt, på en föraning, smorde jag in den i ansiktet. Du kommer inte att tro det, men det verkade som om min hud drog in denna gel som är rik på fukt och spårämnen med en liten smekning!

Det fanns en liten känsla av stramhet som försvann ganska snabbt. Mitt ansikte blev omedelbart slätat och föryngrad! Jag började experimentera med koncentrationen av moussen. Ju tjockare den är, desto tajtare känns den. Gelen, som har samma konsistens som flytande tvål, var den mest behagliga. Så nu måste jag brygga två portioner mossa – en för att dricka, den andra – för kosmetika. Mina flickvänner var avundsjuka på mitt blommande utseende, så jag var tvungen att berätta hemligheten bakom min omänskliga skönhet för dem.

Tack så mycket för mossan och för att jag, förstås, har kommit på en så cool skönhetsprodukt !

Lyudmila V., Sankt Petersburg.

Jag får sådana meddelanden ganska ofta. Här är två mycket ”färska”:

– Jag är 47 år gammal nu. I armén, och jag tjänstgjorde i Transbaikalien, fick jag kronisk astma bronkit, som senare utvecklades till astma. Jag led i mer än 10 år, men en mormor i byn gav mig rådet att dricka isländsk mossa enligt följande recept: koka ett glas mjölk över natten, släng i en och en halv till två matskedar mald isländsk mossa, mjölken kommer att få en grönaktig färg. Jag tillsatte en sked honung för att mildra bitterheten. Jag drack den innan jag gick till sängs. Kursen pågick i tre månader. Jag är sex månader bort. Jag drack igen i tre månader. Du kommer inte att tro det, det har gått femton år sedan jag glömde bort min sjukdom. Senare blev min syster botad och nu tar jag mossa till min brorson i Gomel.

Vladimir, Gatchina.

– Min man, som är nästan 70 år gammal, hade ett så långt framskridet och försummat adenom i prostatan att läkarna vägrade att operera med argumentet att med denna grad av sjukdom och tillhörande faktorer var det meningslöst och helt enkelt farligt att operera. Och i ett uppriktigt samtal berättade de för mig att jag måste vara moraliskt förberedd på det värsta. ”Din man är en död man” var deras dom.

Vi upptäckte isländsk mossa av en slump och bestämde oss för att prova den eftersom vi inte hade något att förlora. I maj 2009 köpte jag ett kilo mossa från dig och min man bryggde det i en termos över natten och drack det regelbundet. Tre veckor senare var vårt blodvärde åter normalt, vi kände oss bättre, hade mer energi och var på bättre humör.

Fyra månader senare genomförde läkarna en lyckad operation. Inga komplikationer. Nu undrar vi om vi skyndade på operationen?

Förresten har jag själv för länge sedan glömt bort halsbränna, som brukade plåga mig vid varje tillfälle. Isländsk mossa hjälpte mig också att sluta röka! Jag tillbringade timmar med att skrubba den våta växten från olika föroreningar och andades sedan in dess ångor, som verkar ha gett upphov till vissa förändringar i mina lungor, vilket gjorde min 40-åriga vana mer och mer obehaglig. Den 1 januari 2008 rökte jag min sista cigarett. Nu är jag fri från detta slaviska och meningslösa beroende. Om du har några frågor kan du skicka mig ett e-postmeddelande.

Så här ser torkad mossa ut:

Första hjälpen-kit i hemmet

Västliga företag producerar redan en serie Icelandic Series av krämer, geler, masker osv. p. Jag har många hudvårdsprodukter baserade på extrakt av isländsk mossa. Eller hostmedicin, förkylningsmedicin, tvålar, tandkräm..

AsTag

Första hjälpen för hemmet

Första hjälpen för hemmet

Ibland tror jag att när man köper ett utländskt läkemedel på apoteket betalar man minst 95 procent av kostnaden för varumärket, reklam, förpackning, tullar osv. Det vill säga, av hundra krona som spenderades på apoteket gavs endast fem krona direkt till medicin! Och dessa fem krona för vad?? För kemi!

Jag säljer naturlig ISLAND Moss, som jag samlar in EXKLUSIVT på ekologiskt rena platser i norra Ladoga.

För övrigt har GOST 13727-68, där förfarandena och parametrarna för insamling och skörd av isländsk mossa som medicinsk råvara beskrivs i detalj, inte avskaffats utan är fortfarande i kraft. På den, denna GOST, och jag fokuserar, och skaffar ISLAND Moss – en fantastisk ört med det bredaste spektrumet av medicinska åtgärder.

Dessutom erbjuder jag ett dekorativt och hälsofrämjande inredningselement för sovrummet, barnkammaren, kontoret eller läkarmottagningen. Här är några varianter av detta ovanliga föremål, som jag har döpt till ”LIVING COUNTRY”:

AsTag

AsTag

AsTag

AsTag

Medicinskåpet i hemmet

Läkemedelsskåp för hemmet

AsTag

Den terapeutiska effekten av ”Alive corner” bygger på den isländska mossans förmåga att snabbt absorbera vatten och mätta det med aktiva ämnen av olika grupper och föreningar, avdunsta fukt till rummets atmosfär och förstöra olika typer av patogen mikroflora. Du kan njuta av den fräscha doften av en riktig skog i din lägenhet i staden.

För att ”starta processen” räcker det med att spraya isländsk mossa med vatten från vilken spraya som helst, t.ex. den som används för att stryka kläder, som visas på det översta fotot.

Anmärkning: Liksom alla lavar är isländsk mossa en exceptionellt motståndskraftig och livskraftig organism som klarar de extrema förhållandena i norr utan att skadas, samtidigt som den ackumulerar bioaktiva ämnen som är nödvändiga för växtens tillväxt, reproduktion och förökning.

Jag har faktiskt många intressanta idéer för att använda isländsk mossa! Så håll ögonen öppna, jag kommer snart att kunna erbjuda andra unika produkter skapade av mig baserat på denna fantastiska växt.

Under tiden erbjuder jag dig torkad inte skära hela isländsk mossa av olika renhet och olika storlek på beställning panel ”Living corner”.

Jag är intresserad av att bygga upp ett regionalt nätverk av återförsäljare av isländsk mossa och produkter baserade på den, samt av partnerskap med läkemedelstillverkare och apotekskedjor.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Erik

    Vad menas med ”2000-talets aibolik” och hur kan isländsk mossa bota alla sjukdomar? Kan du ge mer information eller källor som stöder dessa påståenden?

    Svara
  2. Niklas Jonasson

    Vad menas med ”2000-talets aibolik”? Är det en referens till något specifikt? Dessutom, hur kan isländsk mossa bota alla sjukdomar? Finns det vetenskapliga bevis för detta påstående?

    Svara
Lägg till kommentarer