...

Jurylistan för Sony World Photography Awards 2023 offentliggörs

World Photography Organization har nöjet att presentera juryn för världens mest varierande fototävling, Sony World Photography Awards 2023. För att uppmärksamma detta har ett urval av bidrag till den öppna tävlingen publicerats och expertpanelens ordförande har gett användbara råd till potentiella deltagare.

Sony

© Zarni Myo Win, Myanmar, bidrag, Open, Travel, 2023 Sony World Photography Awards

Världsfotografiska organisationen publicerar i dag också den första listan över deltagande länder i den nationella tävlingen 2023. Den nationella tävlingen har varit en del av Sony World Photography Awards i många år och ger en unik möjlighet för deltagare på alla nivåer från mer än 50 länder att vinna erkännande i den världsberömda fototävlingen. Sony World Photography Awards är nu inne på sitt 12:e år och firar de årliga Sony World Photography Awards som hyllar de senaste årens samtida fotografiska prestationer inom alla genrer. Bidragen är gratis och kan skickas in online på worldphoto.org/swpa.

En expertjury söker de bästa exemplen på samtida fotografi

Juryn för 2023 har valts ut av World Photography Organisation – alla är experter inom fotobranschen. Årets panel, som kommer att bedöma de tio kategorierna i Professional Competition, består av branschledare från hela världen:

Erin Barnett, chef för utställningar och samlingar vid InternationalCenterofPhotography USA .

Brendan Embser är redaktör för tidningen Aperture USA .

Olivier Laurent är redaktör för utrikesbilder på Washington Post USA .

Emma Lewis – biträdande kurator för utställningar vid Tate Gallery Storbritannien .

Isabella van Marle – chef för utställaravdelningen, Unseen Platform Nederländerna .

Ordförande: Mike Trow – redaktör, fotograf och producent Storbritannien .

© Hasan Torabi, Iran, bidrag, Open, Porträtt, 2023 Sony World Photography Awards

Ordförande Mike Trow om tävlingen:

”Det är en ära för mig att få vara ordförande för juryn för den professionella delen av Sony World Photography Awards. Detta stora evenemang presenterar en mängd olika teman, berättelser och fotografier från hela världen för allmänheten. Mitt råd till deltagarna är att välja sina nomineringar med omsorg och att tro på sin egen berättelse om fotografi. Visa hur du ser på världen och använd inga klichéer. Teknikerna och stilarna för fotografering blir djärvare och mer dynamiska, så det krävs också en hög nivå av teknisk skicklighet. För att imponera på världens ledande expertgrupp måste du ha engagemang och förmåga att redigera ditt arbete på ett sådant sätt att det är konsekvent, dynamiskt och vackert.”.

Den öppna tävlingen är uppdelad i 10 kategorier och domarna bedömer ett foto från varje deltagare. Tävlingen leds av Rebecca McClelland som är chefsfotograf och chef för samtidskonst på Saatchi & Saatchi och Prodigious Storbritannien . Dessutom kommer hon att vara ordförande för juryn för ungdoms- och nationella tävlingar.

I juryn för årets studenttävling ingår också tre av den internationella fotobranschens ledande experter:

Jason Baron, Chief Creative Photographer, BBC Creative Storbritannien

Bruno Bayley, chefredaktör för Magnum Photos Storbritannien

Jeff Hamada, grundare och redaktör, BOOOOOOOM Kanada .

Fullständiga biografier för alla jurymedlemmar finns på webbplatsen: worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

Sony

© Huamin Luo, Kina, bidrag, Open, Street Photography, 2023 Sony World Photography Awards

Inspirerande fotografier från deltagarna i den öppna tävlingen

Efter ett rekordstort antal bidrag under 2023 har arrangörerna av Sony World Photography Awards 2023 redan tagit emot tusentals olika och unika fotografier från hela världen. Bilderna som publiceras idag är verk från 10 kategorier i den öppna tävlingen. Varje fotograf får endast skicka in en bild. Bland bidragen: Marco Gaiotti Italien ”Icebergs trapped in frozen water on Spitsbergen” kategori

Landskap

Tävlingen vanns av Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz Spanien ”Swimmer in Action at the Guggenheim in Bilbao” och Christy Lee Rogers USA ”Swirling Human Figures in the Water”, båda i kategorin Sony World Photography

rörelse

.

Sony

© Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz, Spanien, bidrag, Open, Motion, 2023 Sony World Photography Awards

Internationellt hyllad av fotografer på alla nivåer tack vare nationella utmärkelser och bidrag från Sony

Varje år firar Sony World Photography Awards framgångarna och belönar fotografer på alla nivåer för framstående arbeten i tävlingarna för professionella fotografer och studenter samt världens bästa solofotografier i kategorierna Open och Youth. Nationell tävling hedrar lokala fotografiska talanger från mer än 50 länder. Listan över deltagande länder och priser finns på länken nedan och kommer att uppdateras under de kommande månaderna:/data/away/1ff4e6e4089f7a19e30e5e796c2338cef/

Vinnare och finalister kan få ett globalt erkännande och delta i internationella utställningar, med kontantpriser och den senaste digitala utrustningen från Sony.

Vinnarna i tävlingen kan också få bidrag från Sony för att finansiera framtida fotoprojekt. Flera utvalda vinnare i den professionella tävlingen kommer att få ett stipendium på 7 000 dollar vardera och utvalda finalister i studenttävlingen kommer att få ett stipendium på 3 500 dollar vardera för att arbeta med ett nytt projekt av Sony och World Photography Organization.

Sony

© Tonino Vicari, USA, tävlingsbidrag, Open, Landscape, 2023 Sony World Photography Awards

Tidsfrister för inlämning av bidrag och tillkännagivande av resultat

Anmälningarna till Sony World Photography Awards 2023 är öppna fram till:

30 december 2023. – Studenttävling.

4 januari 2023. – Öppna, juniortävlingar och nationella tävlingar.

11 januari 2023. – Professionell tävling.

Finalisterna i de öppna tävlingarna och ungdomstävlingarna kommer att tillkännages den 5 februari 2023.Vinnarna i de öppna och nationella tävlingarna tillkännages den 26 februari 2023. Finalisterna i yrkes- och studentkategorierna kommer att tillkännages den 2 april 2023.

Årets fotograf

vinnarna i den professionella och öppna tävlingen, vinnarna i student- och ungdomstävlingen samt vinnarna i de professionella tävlingskategorierna tillkännages den 17 april 2023.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Maria Västberg

    När kommer den officiella jurylistan för Sony World Photography Awards 2023 att offentliggöras? Är det några förändringar i jurypanelen jämfört med föregående år? Jag är verkligen spänd på att få veta vilka sakkunniga bedömare som kommer att bedöma årets tävling! Tack på förhand för informationen!

    Svara
Lägg till kommentarer