...

Panasonics smarta koncept på IFA 2023

På IFA 2023 i Berlin presenterade Panasonic produktkoncept med artificiell intelligens, robotteknik och uppkopplade tjänster.

Apparater för hemmet

Panasonic Smart Concepts på IFA 2023

Köksrådgivare med artificiell intelligens

En verklig hjärna i ett smart kök, som kan ansluta och skicka kommandon till köksredskap. Programvaran har utvecklats av Panasonics experter i samarbete med ledande kulinariska institut, kockar, nutritionister och tjänsteleverantörer.

Köksassistenten ger inte bara råd om recept, nödvändiga produkter och teknik för matlagning, utan kan också ”styra” ett intelligent kylskåp så att det kontrollerar tillgången på nödvändiga produkter och beställer de produkter som saknas från en nätbutik eller en leveranstjänst, en ugn så att den värms upp till rätt temperatur vid rätt tidpunkt och håller den så länge som behövs osv.d. Touch-teknik och automationssystem kan hjälpa även nybörjare att laga mat som en professionell kock.

För närvarande befinner sig produkten på konceptstadiet, men den kan utvecklas till en färdig lösning inom 3-5 år.

Ett smart hem

Touch-kylskåp med röststyrd autopilot

Oavsett om du äter middag med vänner på verandan eller om du bara är för lat för att resa dig från soffan och gå till köket för att hämta mat eller dryck? Låt dig inte distraheras, det smarta kylskåpet ger dig allt du behöver! Flyttar sig snabbt, tyst och försiktigt utan att träffa barn eller husdjur på vägen. Och om du frågar kan det smarta kylskåpet till och med slänga smutsiga tallrikar till diskmaskinen – lägg dem bara på locket till den smarta enheten.

Konceptenheten har ett inbyggt SLAM-system simultaneous localization and mapping samt autopilot- och självdrivningsteknik. Det sistnämnda gör det möjligt för kylskåpet att lära sig sin omgivning och skapa interna ”områdeskartor” som gör att det kan navigera runt i ditt hem eller din lägenhet utan problem utan att köra in i hinder och runda hörn . En smart enhet kan beräkna det exakta avståndet till objekt och hinder med hjälp av LIDAR-teknik Laser imaging detection and randing och ultraljudssensorer. Dessa tekniker från Panasonic används flitigt inom bilindustrin.

Telefoner och uppkoppling

Robotkompis

Video recension: titta?v=Qstdnlxpadc&feature=youtu.vara

Ditt barn är uttråkad eller vägrar återigen att äta en hälsosam men ointressant måltid? Panasonics robotkompis förhandlar!

Den här enheten är särskilt utformad för barn i åldrarna 3-6 år. Apparatens utseende påminner om huvudpersonen i den Svenska sagan ”Kolobok” – även om de japanska formgivarna säkert inte läste den. Den helt sfäriska robotklockan rör sig enligt principen för en geroscooter med en ganska imponerande hastighet på upp till 1 m/s. Med taligenkänningsteknik, internetanslutning och en inbyggd kamera kan enheten kommunicera och utbilda sig själv genom att analysera alla inkommande frågor och ansluta till relevanta externa resurser hälso- och sjukvård, utbildning osv. .d. .

Robotklockan styrs från en smartphone via en app. Mamma kan till exempel välja en produkt som barnet inte gillar, roboten analyserar den tillgängliga informationen och hämtar den nödvändiga ”matchningen” från webben. Med hjälp av sagor och intressanta exempel försöker man sedan få den lilla envisa personen att ändra sin inställning – om inte till att gilla användbara produkter, så åtminstone till att prova dem.

Roboten kan också ta bilder av kamraten så att föräldrarna kan se hur deras barn mår och dela bilderna med vänner och familj. I framtiden kan det utbud av tjänster som är tillgängliga för den medföljande roboten bli mycket brett.

Panasonic

Smart hink för sake och vin

Video recension: titta?time_continue=1&v=A7f5GLeJzEg

Placera bara en flaska i enheten så skannar den etiketten och hämtar information om drycken från internet. Dessutom kyler den smarta hinken drycken, håller en lämplig temperatur och rekommenderar en huvudrätt eller en förrätt som passar bäst till den valda alkoholen.

Panasonic

En robotgarderob för att sköta kläder

Videoklipp: titta?v=dc_qWtjZYZU

Det är inte bara ett skåp med en ånggenerator! Det är en smart enhet som hjälper dig att ta hand om dina kläder och hålla dem snygga. Det ser ut som ett snyggt skåp – utan en enda knapp, reagerar på beröring. Lägg bara den smutsiga saken i lådan och titta på processen. Systemet skannar först ett klädesplagg och fastställer dess storlek, tygart och smutsighetsgrad. Om det finns etiketter på plagget kommer den smarta garderoben att kontakta tillverkarens databas online och få mer exakt information om tygets sammansättning, rengöringsmetod osv. Plagget poleras sedan jämnt med tvättmedel i rätt koncentration, särskilt på smutsiga områden. Nästa steg är torkning och utjämning. Den prydligt vikta artikeln kan tas ut ur lådan. Denna enhet kan komma ut på marknaden om 7-10 år.

Som referens:

Enligt undersökningsföretaget IHS Markit såldes cirka 80 miljoner smarta hem-apparater globalt under 2023, vilket är en ökning med 64 % jämfört med föregående år. Det är uppenbart att denna tillväxt kommer att fortsätta och att försäljningen kan nå 130 miljoner år 2023. bitar.

Under de senaste tre åren har det japanska företaget Panasonic Corporation investerat cirka sex procent av sin globala vinst i utveckling och forskning – särskilt inom områdena robotik och uppkopplade enheter. Mellan april 2023 och mars 2023 har företaget för avsikt att investera 1 biljon yen cirka 8 miljarder euro i fusioner och förvärv för att utöka sin produktportfölj. Panasonic samarbetar redan med teknikjättar som Amazon, Google och Watson IBM för att automatisera processer.

Panasonic började utveckla artificiell intelligens redan på 1980-talet som en del av det japanska ministeriet för internationell handel och industris femte generationens datorprojekt. Redan då började Panasonic tillverka ”elektronik för människor” och förbättra levnadsvillkoren med hjälp av datorteknik. Panasonics expertis inom ljud och video har kommit till nytta vid skapandet av teknik för bildanalys och naturligt språk. Samtidigt inledde företaget forskning på området bild-till-bild-igenkänning, interaktiva system de användes bland annat för att förbereda engelskspråkig avtalsdokumentation , maskinöversättning osv.d. På 1990-talet fanns tvättmaskiner som själva kunde ”se” smuts på kläderna, medan 2000-talet innebar en verklig digitaliseringsboom. Panasonic har tagit sina första steg inom robotik och skapar elektroniska assistenter och följeslagare för människor.

Panasonics smarta produktportfölj omfattar idag sensorbaserade säkerhetslösningar och förarassistanssystem DAS . Företaget utvecklar IoT, robotik och är en av världens största tillverkare av sensorer och enheter.

Smarta hem
Hushållsapparater
Vitvaror för hemmet
Telefoner och uppkoppling
Telefoner och kommunikation
Telefoner och uppkoppling
Panasonic
Vitvaror för hemmet
Telefoner och kommunikationer
Vitvaror för hemmet
Datorer och kringutrustning
Datorer och kringutrustning
Vitvaror för hemmet
Smarta hem
Datorer och kringutrustning
Datorer och kringutrustning
Panasonic
Teknik för hemmet
Vitvaror för hemmet
Smarta hem

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Axel Johansson

    Vilka smarta funktioner erbjuder Panasonics koncept på IFA 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer