...

Provkörning av AEG PHE 5642

Enheten drivs av 2 vanliga ”finger”-batterier – bekvämt, prisvärt, binder inte till uttaget. Den levereras med 4 utbytbara cylindriska slipmunstycken i olika färger, så du kan använda den med hela familjen eller, om du köpte enheten för en person, kan du sträcka ut det roliga över en längre tidsperiod. Du kan köpa en uppsättning utbytbara spetsar utan problem åtminstone i Stockholm . Den kostar cirka 526 krona. Generellt sett måste jag säga att detta är den mest lönsamma enheten i segmentet, samtidigt som den har utmärkt kvalitet.

Pedikyruppsättningar

AEG

Anordning för pedikyr AEG PHE 5642

FUNKTIONER

POWER: 2 AA-batterier.

ARBETSHASTIGHET: 1; max 30 rpm.

INKLUSIVE 4 rullar, rengöringsborste, skyddshuvud för rullar.

Vikt: 105g.

TILLVERKARENS LAND: Kina.

MÄRKE: Tyskland.

GARANTI: 1 år.

PRIS: 1750 krona.

Pedikyruppsättningar

AEG

BESKRIVNING

Enheten drivs av 2 vanliga ”finger”-batterier – bekvämt, prisvärt, binder inte till uttaget. Med 4 utbytbara cylindriska slipskivor i olika färger kan sågen användas av hela familjen eller, om apparaten köps till en enskild person, kan nöjet förlängas över en mycket lång period. Setet med utbytbara munstycken kan köpas utan problem åtminstone i Stockholm . Den kostar cirka 526 krona. I allmänhet är det den mest prisvärda enheten i segmentet, men av utmärkt kvalitet.

Insatserna sätts på/av elementärt – den vanliga snäppmekanismen. De olika färgerna på rullarna är endast avsedda för hygieniska ändamål: Varje familjemedlem vet vilken färg hans eller hennes eget hjulhuvud har. Det finns ingen skillnad i slipmedlets struktur beroende på färg.

Säkerheten i användningen är garanterad eftersom rullens rotation saktas ner när jag försöker trycka den mot huden: det är praktiskt taget omöjligt att skada sig, även om jag försöker. Detta förklarar också att enheten är långsam: det tar tid att få bra resultat.

Rullens bredd är ganska bra – 45 mm, själva rullen är cylindrisk inte konvex , så att praktiskt taget hela ytan kan fungera, inte bara mitten.

Enhetens ljud är inte störande, du kan lyssna på musik eller titta på film samtidigt. Vattenstrålmunstyckena kan rengöras under vatten separat från höljet .

Det faktum att enheten bara har en arbetshastighet ansåg vi inte vara ett minus: till exempel har en konkurrent två, men den maximala hastigheten är densamma – 30 rpm. Och eftersom enheten redan är blixtsnabb är det ingen idé att använda en lägre hastighet.

Den har ingen indikator för batterinivå, men det är en vanlig nackdel för alla batteridrivna apparater: vanligtvis har apparater med uppladdningsbara batterier en sådan indikator. Det var upprörande att det inte finns någon bakgrundsbelysning, men jag kan alltid välja en ljus plats att arbeta på, och bristen på extra funktioner gör enheten prisvärd.

Och här är en av recensionerna av AEG PHE 5642:

”Jag har alltså fått fötter som har sprungit på banan i nästan ett halvt sekel. Resultatet: grov hud på hälarna, så kallade liktornar, hudutskott, små sprickor, hängande naglar – hela skräckpaketet för pedikyristen. Självklart försöker jag ta hand om mina fötter: jag använder kräm på natten och en gång i månaden ångar jag mina fötter i banya och gnuggar dem i flera steg med pimpsten, speciella metallfilar, gnuggar alla typer av skrubbor och krämer. Det hjälper, men du vill alltid kunna ta hand om dina fötter hemma, det är enklare, eller hur?.

När redaktionen fick nys om pedikyrtestet var jag nummer ett på listan över frivilliga. Till slut fick jag prylen, sprang hem, satte in batterierna, rullarna snurrade och… Jag blev besviken. När jag tryckte rullan mot hälen kände jag bara en liten kittling, tryckte hårdare och rullan stannade. Vad är det?? Innerst inne tänkte jag ett dåligt ord om tillverkare, marknadsförare och annonsörer och bestämde mig för att vägra fortsätta experimentera.

Men efter att ha gjort alla hushållssysslor jag är envis satte jag mig i en stol, satte på apparaten och blev uppslukad av en bra film. Och plötsligt hörde jag bland skådespelarnas mätta surrande och röster en upprörd: ”Mamma, jag dammsuger idag, och du skräpar ner…”Och visst finns det en hög med skräp under min fot… Och sedan blev jag medtagen med processen att rengöra mina hälar – varje dag, i en vecka, som rekommenderas av instruktionerna och vår skadliga redaktör, tillbringade jag 20-30 minuter på proceduren. Det viktigaste är att inta en bekväm position, slappna av och flytta rullen och bara röra hudytan långsamt: apparaten kommer bokstavligen att polera klackarna till en glans på en vecka. Och utan någon fysisk ansträngning eller smärtsamma känslor. Vad jag saknade var den inbyggda avfallskollektorn! Du måste antingen lägga ner en tidning eller ta den till badrummet vilket är väldigt tråkigt .

Redaktören ville veta om jag behövde den hon ville förmodligen ta fyra rullar från mig ! Svar: Ja, jag kommer att använda den som tillverkaren rekommenderar, en gång i veckan för att bibehålla de uppnådda resultaten.

P.S. Häromdagen åkte jag till akuten: jag hade skadat ett ledband i foten. Men!!!

Den andra känslan efter en skarp smärta i foten var stoltheten över mina välvårdade klackar. Det är ingen skam att visa den för en manlig läkare”.

Den mest fördelaktiga enheten i detta segment; säkerhet; utmärkt pris-kvalitet-förhållande; trevlig design; möjlighet att köpa en extra uppsättning rullar; möjlighet att använda hela familjen upp till 4 personer .

Ingen differentiering av rullarna efter hudtyp, ingen bakgrundsbelysning.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Anders

    Kan någon berätta om deras erfarenheter av AEG PHE 5642? Är det värt att prova på en provkörning för att se om den passar mina behov? Tacksam för svar!

    Svara
  2. Erik Lindgren

    Hej! Jag undrar om någon har provkört AEG PHE 5642 och kan dela med sig av sina erfarenheter? Vilken är er åsikt om modellen? Är det ett bra köp eller finns det några nackdelar? Tacksam för all hjälp och åsikter!

    Svara
Lägg till kommentarer