...

Resultaten av Bosch-studien Networked Cars 2025: Internettekniken kommer att öka trafiksäkerheten och effektiviteten och spara tid åt förarna

I en studie kallad Connected Car Effect 2025 per. från Eng. ”Networked Cars 2025” , som utförts av Bosch i samarbete med konsultföretaget Prognos, undersöker trenderna för integrering av bilar i nätverket i förhållande till transportnätet i USA, Tyskland och större städer i Kina.

Autodela
Datorer och kringutrustning
Datorer och kringutrustning
Datorer och kringutrustning
Bosch
Bosch
Datorer och kringutrustning

Resultaten av Bosch-undersökningen: Internettekniken kommer att göra trafiken säkrare och effektivare och spara tid åt förarna

– I en tillväxtmodellberäkning fram till 2025 identifieras fördelarna med uppkopplade bilar och förarassistanssystem i USA, Kina och Tyskland

– 260 000 olyckor undviks, minskning av koldioxidutsläpp2 Med nästan 400 000 ton; en avsevärd tidsbesparing för förarna

– Över 4,3 miljarder euro sparade i ersättningskostnader

– 350 000 färre skador till följd av trafikolyckor

Efter en lång körning på motorvägen i hög hastighet hamnar du plötsligt i en trafikstockning runt nästa kurva. När du väl är framme vid din destination blir du återigen frustrerad eftersom du inte kan hitta en parkeringsplats i närheten av ditt hem eller kontor. Numera är sådana obekväma ögonblick en del av vardagen bakom ratten. Om tio år kommer förarna att få en ny upplevelse. Utvecklingen av automatiserade körsystem är sådan att föraren kan känna sig trygg när han eller hon kör i alla situationer. En studie om Connected Car Effect 2025 kommer att kartlägga fördelarna med uppkopplade bilar och förarassistanssystem i USA, Kina och Kanada, och potentialen för att förare ska kunna varnas för att sakta ner när de kör på motorvägen. Navigatorn vägleder föraren till en parkeringsplats i slutet av resan. Dessutom kan fordon parkeras utan att föraren är inblandad. Med införandet av internetteknik i bilar kommer ovanstående att upphöra att vara science fiction och bli verklighet.

I en studie med titeln ”Connected Car Effect 2025” per. från engelska. ”Networked Cars 2025” , som utförts av Bosch i samarbete med konsultföretaget Prognos, undersöker trenderna för nätverksbilar i USA, Tyskland och större städer i Kina. En studie visar att säkerhetssystem i bilar och i molnet kan bidra till att förhindra cirka 260 000 skador i samband med olyckor i trafiken, minska koldioxidutsläppen och minska de negativa effekterna av trafikolyckor2 med 390 000 ton och spara många timmar fritid åt förarna. ”Framtidens bilar som är integrerade i nätverket kommer att ha färre olyckor, spara bränsle mer ekonomiskt och orsaka mindre problem för förarna”, säger Dirk Hoaisel, medlem av Boschs styrelse, och sammanfattar resultaten av modellberäkningarna.

Avancerade assistans- och säkerhetssystem kommer att omvandlas till datakällor

”Huvudpersonerna i den nätverksbaserade fordonsrevolutionen kommer att vara de redan existerande systemen för förarkomfort och assistans”, fortsätter Dr. Hoaisel. Enligt modellberäkningar kommer det elektroniska stabilitetsprogrammet ESP år 2025 att vara installerat i upp till 90 procent av alla fordon i de tre länder som undersökts i vår studie. System för automatisk nödbromsning och varningssystem för oavsiktlig korsning kommer att installeras i minst 40 procent av bilarna. Nätverksfunktioner kommer att finnas i de flesta bilar: år 2025 kommer ungefär vartannat infotainmentsystem att ha smartphone-funktioner.

Fler system och uppkopplade bilar öppnar nya möjligheter för trafikanterna. ESP-sensorer kommer att ge information om isiga partier framför fordonet längs rutten; kameror kommer att samla in information om hastighetsbegränsningar och områden med dålig sikt i dimma. Internetbaserade lösningar för att hitta en parkeringsplats kommer att bli vanliga. Realtidsinformation övervakar bilens körparametrar och varnar föraren när han eller hon kör in i den mötande körfältet.

Fakta från resultaten av studien ”Networked Cars 2025”

”Resultaten av vår studie visar att integreringen av bilar i nätverket kommer att ha en mätbar inverkan på varje förare år 2025.”,

– påpekar Dr Hoheisel. I en studie har Bosch och Prognos gjort modellberäkningar för USA, Kina och Tyskland. De viktigaste slutsatserna är följande.

  • Det kommer att ske 260 000 färre bilolyckor med personskador i de tre länderna varje år 210 000 färre olyckor i USA, 20 000 färre i Kina och 30 000 färre i Tyskland . Så många olyckor inträffar vartannat år i den tyska huvudstaden Berlin.
  • Med 350 000 personer 290 000 i USA, 25 000 i Kina och 37 000 i Tyskland kommer antalet skadade i trafikolyckor att minska – som jämförelse kan nämnas att det kommer att vara 12 år utan olyckor i Los Angeles.
  • Omkring 11 000 liv kommer att räddas genom integrerade förarassistanssystem: 4 000 i USA, 7 000 i Kina och 300 i Tyskland.
  • Besparingar på upp till 4,3 miljarder euro förväntas i ersättning för materiella skador. Det är nästan dubbelt så mycket som den kinesiska regeringen spenderade 2023 för ett program för att förbättra luftkvaliteten i Peking. Minskade betalningar sparar försäkringsbolagen stora summor pengar; det innebär faktiskt lägre försäkringskostnader för varje bilägare. 3,6 miljarder euro kommer att sparas i USA, 380 miljoner euro i Kina och 450 miljoner euro i Tyskland.
  • På grund av att fordonen integreras i nätet kommer koldioxidutsläppen att minska2 utsläppen kommer att minska med nästan 400 000 ton – ungefär lika mycket koldioxid som skogarna i den tyska nationalparken Schwarzwald har absorberat under tre år. Kommunala parkeringskoncept och aktiv parkeringsplatsförvaltning kommer att minska bilarnas körsträcka med cirka 380 miljoner kilometer. Samtidigt kommer utvecklingen av tekniken för automatiserad körning att ge ytterligare bränslebesparingar.
  • Internetbaserade lösningar för parkeringsplatser i USA, Kina och Tyskland kan spara cirka 70 miljoner timmars bilkörning. Som jämförelse är det ungefär 40 000 arbetstimmar per år.
  • Förare av långdistansfordon kommer att få upp till 31 timmars fritid i genomsnitt tillbringar förare i USA upp till 43 timmar per år på motorvägar, i Kina upp till 26 timmar och i Tyskland upp till 39,5 timmar . Framsteg inom tekniken för automatiserad körning och integrering av bilar i nätet kommer att göra det möjligt att använda upp till 80 % av den tid som går åt till att köra bil till andra aktiviteter: läsa, skicka e-post, hålla konferenssamtal och videokonferenser, titta på film. Aktiva förare som kör cirka 40 000 kilometer per år får upp till 95 timmars extra körtid.

Bosch utvecklar aktivt nätverksmöjligheter för bilar

Det finns knappast något annat företag i världen som är mer engagerat i utvecklingen av nätverksbaserade fordon än Bosch. Företaget utvecklar lösningar för integrering av nätverksfordon, nödvändiga sensorer och molnteknik. Många nya lösningar baserade på intuitiva kartläggningsverktyg och koncept för gemensam användning av data.

Forskningsmetodik

I en studie har Bosch och Prognos undersökt sammanlagt elva aktuella tekniker som utvecklats för personbilar och beräknat deras inverkan på trafiken 2025 i USA, Tyskland och större städer i Kina. ”I beräkningarna har vi modellerat hur snabbt ny teknik integreras i personbilarnas utrustning”, förklarar Stefan Kritzinger, expert på transportsystem från Prognos. Modellen bygger på internationell statistik över antalet fordon, olyckor, aktuell forskning samt prognoser från Bosch och Prognos.

Prognos har sedan 1959 tillhandahållit olika studier och rådgivningstjänster om planerad utveckling, bland annat för politiker, affärsmän och offentliga personer. Experter i Basel, Berlin, Bremen, Bryssel, Düsseldorf, Freiburg, München och Stuttgart utvecklar praktiska lösningar och strategier för privata företag, offentliga tjänster och internationella organisationer på grundval av resultaten av deras analyser och välgrundade prognoser.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 4
  1. Joakim

    Hur kommer denna ökade trafiksäkerhet och effektivitet påverka kostnaderna för förarna?

    Svara
  2. Tobias

    Hur kommer internettekniken öka trafiksäkerheten och effektiviteten i framtida fordon enligt Bosch-studien Networked Cars 2025?

    Svara
    1. Jonas

      Enligt Bosch-studien Networked Cars 2025 förväntas internettekniken öka trafiksäkerheten och effektiviteten i framtida fordon genom olika innovationer och funktioner. Genom att koppla upp fordonen till internet blir det möjligt att få realtidsinformation om trafikförhållanden, väderförhållanden och andra relevanta data. Detta gör det möjligt för föraren att ta informerade beslut och undvika farliga situationer. Dessutom kan internettekniken möjliggöra för fordonen att kommunicera med varandra, vilket kan minska kollisioner genom att varna förare om eventuellt farliga situationer och agera i närmast realtid för att undvika olyckor. Förutom ökad trafiksäkerhet kan internettekniken också öka effektiviteten genom att optimera fordonsprestanda, förebygga underhållsbehov och förbättra bränsleekonomin. Genom att integrera olika system och samla in och analysera data kan internettekniken bidra till att skapa en smartere och mer hållbar fordonsflotta i framtiden.

      Svara
  3. Elin Persson

    Vad innebär ökningen av trafiksäkerheten och effektiviteten med internettekniken enligt Bosch-studiens Networked Cars 2025 och hur kan det spara tid för förarna?

    Svara
Lägg till kommentarer