...

Test av SMILE-strykjärnet SI 1802

Superkompakt och lätt, alla lägen fungerar perfekt, bekvämt handtag, vertikal ånga, bra värde för pengarna.

Inte särskilt spetsig pip, ingen spänningsomkopplare, kort sladd.

Test på SMILE SI 1802 resejärn

SMILE SI 1802

Resa ångstrykjärn

KRAFT: 750W.

INGREDIENSER: non-stick belagd.

FUNKTIONER: torr strykning, strykning med ånga ångpåverkan .

MODER: syntetiskt/silke, ull, linne/bomull, ånga.

KONTROLL: Lägesratt, ångknapp, ljusindikator.

Fjärrtips: ingen.

KONSTRUKTION: fällbart handtag, avtagbar vattentank i handtaget, handtagets fällbara knapp, frigöringsknapp för reservoaren, mått på sulan: 150×78 mm, trådlängd 135 cm.

KOMPLET: vattendispenser.

STORLEK MED FOLDAD HANDTAG: 180x105x50mm.

Vikt: 460g.

TILLVERKARENS LAND: Kina.

GARANTI: 1 år.

SMILE resejärn SI 1802

DESIGN COMFORT

Den mest kompakta modellen i testet: handtaget läggs i sidled och strykjärnet blir platt. Plattan är i genomsnitt 2 cm kortare och smalare än andra degmodeller. Vattenbehållaren är lite stel när du tar bort den från handtaget, men den häller 50 ml vatten i behållaren, inte i strykjärnet.

Första gången var reservoaren mycket svår att ta loss, men sedan blev det bättre. Det är lätt att sätta tillbaka den. Naturligtvis är dessa punkter beroende av monteringskvaliteten hos enskilda modeller, men i de testade exemplen fanns inga problem. Ångknappen är mycket lätt att hålla med tummen.

Avtagbart handtag på SMILE SI 1802 resejärn

KVALITET OCH GLID PÅ SULPLATTAN

Plattans yta är den minsta i testet, men för ett resejärn är detta snarare en fördel. Det finns en lucka mellan sulan och kroppen för att stryka nära knapparna. Den non-stick-beläggningen förhindrar inte glidning, men pipen kunde vara vassare, eftersom dess rundade form förhindrar att den kommer in i hörn och glider något.

Smuts fastnar inte riktigt på skyddet – särskilt strykt syntetiska material i läge 3 för att få det att fastna. Minimal nedsmutsning rengjordes med en torr trasa när strykjärnet svalnat. Skärande hål i sulan för att sprida ångan över tyget.

Sulan på vägjärn SMILE SI 1802

TORR STRYKNING I OLIKA LÄGEN

Läge 1 för syntetmaterial och silke – så skonsamt att du kan röra vid sulan. En mycket tunn halsduk av 100 % polyester jämnas ut, ett syntetiskt tyg med tjockare tyger ”föredrar” läget 2 tillkännagavs för ull.

Läge 3 för bomull och linne gör ett bra jobb på bomull, men linne blir bara riktigt jämnt i ångläget, vilket är bra.

ÅNGSTRYKNING

Den här modellen har ingen sprinkler, bara en ångknapp som du inte kan hålla in i mer än 10 sekunder åt gången. Överraskande nog ger ett så litet strykjärn riktigt stark ånga, även vertikal ånga, vilket inte ens anges av tillverkaren.

Observera att när du trycker på ångknappen sprutar det centrala hålet i sulan ibland ut vatten tillsammans med ångan. Det är inte ett läckage som med strykjärn, du har bara inte haft tid att bygga upp ånga.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. David Eriksson

    Hej! Jag undrar om någon har testat SMILE-strykjärnet SI 1802 och kan dela med sig av sina erfarenheter? Är det värt att investera i, och hur bra är det för att få ett bra strykresultat? Tack på förhand för era svar!

    Svara
Lägg till kommentarer