...

Testvärmaren Beko BRZ-2009

Beko
Beko

UPPFÖRANDE: Full överensstämmelse med alla säkerhetsstandarder; energibesparande i ”håll varm”-läge; snabb förvärmning till arbetstemperatur; hög effektivitet vid värmeavgivning.

Minus: Långsam uppvärmning av rummet med 10° C; otillräckligt system för förvaring av sladdar.

Tekniska parametrar

Oljefylld värmare

Oljefylld kylare Beko BRZ-2009

ANTAL SEKTIONER: 9.

KRAFTSTÖDNING: nominell effekt 2000W, första värmeelementet – 800W, andra värmeelementet – 1200W, effektförbrukning vid spänning 220V – 1770W, avvikelse: -3,28%;

Effektförbrukning vid nominell spänning 1916W, avvikelse: -4,2 %.

MÄRKSPÄNNING: 220-240V.

Egenskaper: Hjul för rörlighet, transporthandtag, kabelfördelare, gummerad nätkabel – 1,82 m.

INDIKATION: ljus.

FÄRG: ljusgrå.

MÅL: 470×235×642 mm.

VIKT: 12,25 kg.

PRIS: 1 402 krona.

Design

Elegant, elegant klassiker: ljusa färger, rena linjer, lättanvända reglage. Rör sig på 4 hjul. Enheten styrs av två vridknappar termostat och omkopplare .

Indikatorlampan informerar dig om hur apparaten fungerar. Längden på den gummerade sladden gör att du inte behöver någon förlängningssladd.

Uppvärmningshastighet

Världens snabbaste uppvärmningsmodell. Den når driftläge på 6 minuter och 40 sekunder. Snabbare än andra modeller.

Sidans värmeeffekt är inte heller dålig: 3.15ºC.

Endast 3,28 % avvikelse från den nominella energiförbrukningen. Detta är det bästa testresultatet!

Detta innebär att de tekniska värdena för denna modell är bland de bästa av alla.

Funktionella parametrar

Rum på 10 kvadratmeter.Värmaren värmde upp till 10 °C på 2 timmar och 51 minuter – lång tid, men som man säger ”sakta men säkert”. Strömförbrukningen är hög på grund av den långa livscykeln – 2,6 kW.

Och i temperaturhållningsläget fungerar värmaren i ett ”medium” -läge, den har den lägsta energiförbrukningen i våra sju – endast 0,87 kWh. Temperaturfluktuationerna är också mycket små, 0,67 °C, vilket man inte kan känna utan speciella instrument och mätningar. Efter några timmars hållande av den inställda temperaturen ”adderas” endast 1ºC, vilket är testets minimivärde!

Värmaren fungerade alltså utmärkt i temperaturhållande läge och blev den mest ekonomiska apparaten av alla, men vi bör komma ihåg att det tar lång tid att värma upp luften i början.

Lätt att använda

När det gäller användarvänlighet fick värmaren bra betyg, men inte det bästa.

I monteringsskedet måste du vrida huset, som väger drygt 12 kg, försiktigt sätta in det U-formade fästet och fästa rullarna med vingmuttrar. Detta är ett standardförfarande för värmare, men inte det mest bekväma.

Nu till för- och nackdelarna med kontroll. Vredet för att ändra uppvärmningsgraden fungerar mycket tydligt, vilket är anledningen till att den får ett utmärkt betyg. När man vred den andra ratten för att justera temperaturen kändes den fast, vilket resulterade i ett något lägre betyg. Men klicket från bimetallplattan är alltid tydligt.

En stor röd indikatorlampa lyser när värmaren är påslagen.

Märkena är ljusgrå och har ingen kontrast.

Vredet är brett och infällt i höljet. Det känns bra att hålla i när du flyttar värmaren. Men rullarna är lite långsamma.

Strömkabeln förvaras i en fördjupning i höljet, men den är svår att hitta och kontakten ligger utanför.

Det bästa är att du inte behöver damma under lång tid, eftersom det inte finns några svåråtkomliga ställen på kroppen, det finns helt enkelt ingenstans där smuts kan samlas.

Handboken är komplett och innehåller en ritning över installationen, med illustrationer för skötsel av apparaten. All information som krävs för säker drift ingår! Helhetsintrycket förstördes bara av det mycket små typsnittet.

Säkerhet

Värmaren uppfyller alla strikta Svenska säkerhetsbestämmelser och klarade alla tester med bravur!

I manualen finns all information du behöver: om att inte placera värmaren nära ett eluttag, om att utföra reparationer som kräver att oljebehållaren öppnas, om att följa anvisningarna för bortskaffande av oljan från en avvecklad värmare.

Apparaten är märkt med texten ”Täck inte över” på Svenska, vilket är ett måste, men inte alltid fallet.

Effektförbrukning mätt vid nominell spänning nästan exakt enligt specifikation.

Ingen risk för brännskador om du rör vid apparaten: temperaturen på de yttre delarna är lägre än 71 °C. Detta är det bästa värdet i testet!

I testet ”onormal drift” visade sig värmaren vara en utmärkt skyddare av vår säkerhet: även om slarviga konsumenter inte följer reglerna för drift, nämligen när de torkar kläder på värmaren, kommer det inte att bli någon brand! Observera att detta inte betyder att värmaren kan användas som torktumlare, men det betyder att det är en säker apparat av hög kvalitet! .

När värmaren välter uppfyller den också kraven, vilket innebär att den är fylld med rätt mängd olja och att alla skyddssystem fungerar som de ska.

enheten är stabil och tippar inte över, även om den står på ett golv med 15° lutning och om den skjuts av en person i denna position.

Inga klagomål på den gummerade nätsladden.

Ingen kontakt med spänningsförande delar.

Inga klagomål på säkerheten i allmänhet! Utmärkta resultat.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Viktor

    Hej, jag undrar om testvärmaren Beko BRZ-2009 är effektiv och pålitlig? Har någon haft erfarenhet av att använda den och kan dela med sig av sina åsikter? Tack på förhand för svar!

    Svara
  2. Nova Larsson

    Hej, jag undrar om någon har provat testvärmaren Beko BRZ-2009 och kan dela sina erfarenheter? Jag är intresserad av att veta hur effektiv den är att värma upp rummet och om den är lätt att använda. Tack på förhand för era svar!

    Svara
Lägg till kommentarer