...

Vinnarna i NIKON PHOTO CONTEST 2023-2023

Nikon har glädjen att tillkännage vinnarna i Nikon fototävling 2023-2023. I år firar Nikon fototävling, som arrangerades för första gången 1969, sitt femtioårsjubileum. Det är en av de största fototävlingarna i världen, med ett rekordstort antal bidrag 97 369 från 33 000 deltagare från 170 länder och regioner i tävlingen 2023-2023. Bidrag kunde lämnas in i tre kategorier: öppna ämnen, nya generationer och kortfilm.

image_1

Vinnarna för 2023-2023 valdes av en oberoende internationell jury under ledning av den världsberömda konstdirektören Neville Brody, som behåller rollen som ledande jury från förra året.

Neville Brody sa följande om årets Nikon fototävling:

”Den här tävlingen väcker många frågor, bland annat om fotografins roll i framtiden. Fotografering förändrar våra liv. Foton finns överallt idag och vi uppfattar världen genom foton snarare än genom ord. Ett internationellt språk som påverkar vilka människor vi är och vilket samhälle vi bildar. Det är uppenbart att fotografiets roll bara kommer att öka i framtiden. Mångfalden i de tävlingsbidrag som har fått pris i denna tävling – berättelserna, broarna mellan människor och händelser och överraskningarna – ger upphov till intressanta diskussioner om den värld vi lever i och hur vi ser på den.

Vinnarna och andrapristagarna i varje kategori valdes ut enligt en rad olika kriterier, bland annat relevans för ämnet, budskapets styrka och kreativitet. Utöver de fem guldmedaljerna valdes ett bidrag ut till priset ”Deltagarnas val”. Ytterligare ett specialpris delades ut för att fira 50-årsjubileet av Nikon Photo Contest. Totalt 47 utmärkelser. Vinnaren av det stora priset kommer att tillkännages vid den officiella prisceremonin i Tokyo den 23 augusti 2023.

Nikon Photo Contest syftar till att berika fotokulturen för både proffs och amatörer. Sedan den första upplagan av tävlingen 1969 har mer än 440 000 fotografer från hela världen skickat in mer än 1 710 000 bidrag, vilket gör den till en verkligt internationell tävling.

Alla prisbelönta foton och videor samt information om deltagarna finns på webbplatsen för Nikon Photo Contest 2023-2023.

Vinnare av Nikons fototävling 2023-2023

open_single_1

Open Award Guldpris: Alma och Alzheimers av Jason Parnell-Brooks Storbritannien

open_story_1_01

Open Award Guldpris Hopp av Taib Chaidar Indonesien

ng_single_1

Next Generation Gold Prize guldmedalj för nya generationer : Ayimpoka Sara De Antonio Feu Spanien

ng_story_1_01

Next Generation Gold Prize guldmedalj i kategorin New Generation : Fanghua – ögonblick av vår ungdom av Tu Jinhan Kina

Guldpriset för kortfilm: Exulansis Sarah Crochet USA

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 3
  1. Markus

    Vilka var vinnarna i NIKON PHOTO CONTEST 2023-2023 och vilka var kriterierna för att bedöma de bästa fotona?

    Svara
  2. Anders

    Vilka var de vinnande fotograferna i NIKON PHOTO CONTEST 2023-2023? Vore intressant att se vilka fantastiska bilder som belönades i denna tävling!

    Svara
  3. Arvid Öberg

    Vad var det som gjorde vinnarna i NIKON PHOTO CONTEST 2023-2023 så speciella? Vilka kriterier användes för att bedöma fotografierna? Vilken typ av bilder var populärast bland vinnarna?

    Svara
Lägg till kommentarer