...

2023 – ÅRETS TOTALER, VÅR VERSION

I slutet av året är det dags att göra en inventering. Därför tänkte vi att de 22 år som vi har berättat om hushållsapparater skulle göra det möjligt för oss att ge dig en expertutlåtande om marknadens nuvarande tillstånd.

Vad som överraskade oss under 2023?

Hoovers

ÅRETS GENOMBROTT

I den här kategorin har vi valt ut två nya köksmaskiner.

Dialog Oven presenteras av Miele på IFA Berlin

För första gången någonsin använder apparater för matlagning elektromagnetiska vågor med olika frekvenser beroende på vilken typ av mat det rör sig om.

Vågorna kombineras med konventionell värmebehandling. Och det är inte en mikrovågsugn! Dialog Oven använder mycket lägre effektnivåer och ett bredare frekvensspektrum och utvärderar ständigt hur mycket av den överförda energin som faktiskt absorberas och justerar tillagningsprocessen därefter. Apparaten fungerar i bandet runt 915 MHz. Samma band används i Europa av mobiltelefoniföretag. Därför är Dialog Oven-dörren utformad för att förhindra störningar från mobiltelefoner.

Dialog-ugnen tillagar en marmorpaj på 37 minuter jämfört med 55 minuter i en konventionell ugn, gratinerad potatis tillagas på 35 minuter i stället för 60 minuter och allas vår favoritskinka blir klar på bara 2 timmar och 20 minuter i stället för 8-16 timmar vilket är minst 70 % snabbare . Du kan också försiktigt tina upp frysta ingredienser och tillaga dem automatiskt. Bröd utan skorpa, fisk med isskorpa – kulinariska läckerheter utan gränser.

Den är fortfarande otroligt dyr, men den väcker ett genuint intresse och kan ha definierat teknikens väg för matlagning.

Vi får se 2023..

PANASONIC NU-SC101 ångkonvektionsugn

Panasonic

Den finns redan till salu i Sverige och är mycket prisvärd. I slutet av året började företaget aktivt marknadsföra produkten; en känd och framgångsrik konditor kokar i alla fall olika rätter med denna ugn i en tv-kanal.

Vad är en ångkonvektionsugn?? Det är inte en mikrovågsugn eller en kompaktugn.

Apparaten kombinerar kapaciteten hos en ugn, en ångkokare, en multikokare och de automatiska lägen som vi älskar med mikrovågsugnar.

Tre ångkokningslägen gör att du kan använda den för tillagning vid låg temperatur sous-vide och för snabb tillagning som också kan användas för försiktig avfrostning och för ångsterilisering av nappflaskor, nappar och tallrikar.

Dessutom finns det fyra konvektionslägen, inklusive Healthy Fry stekning utan olja , bakning, fuktig konvektion med ånga och jäsning.

Ytterligare 13 automatiska recept finns tillgängliga.

Det finns också en funktion för snabb uppvärmning.

En mycket intressant ny produkt. Kommer den att kunna upprepa framgången med Panasonic multicooker som skapade mode och efterfrågan??

Vi ses 2023..

ÅRETS TEKNIK

Det råder ingen tvekan om att 2023 var den upprättstående dammsugarens år.

Stora apparater för köket

De har börjat ta över de stora enheterna och finns nu i sortimentet hos nästan alla företag som tillverkar utrustning för hemmet. Den obestridliga förtjänsten i populariseringen av apparaten tillhör företaget Dyson, vars framgångsrika utveckling gjorde att den vertikala dammsugaren kunde bli en fullfjädrad andra och, i små lägenheter, den enda enheten för rengöring.

Konkurrensen mellan tillverkarna handlar nu om varje extra minut av drift utan laddning och om batteritid. Fler modeller erbjuds varje dag. Och vi tror att tillväxten av modeller och försäljning bara kommer att fortsätta.

Faber

Vitvaror för hemmet

Vi får se 2023..

ÅRETS GLAMOUR

Högteknologiska företaget LG har gått in i segmentet med mycket dyra apparater, varav huvuddelen fortfarande är avsedd för medelklassen. Ett smart drag – i dagens Svenska verklighet ökar försäljningen av apparater för rika bara.

Scarlett

LG SIGNATURE, ett varumärke för hushålls- och köksmaskiner av högsta kvalitet: 4K HDR OLED TV, TWINWash™ tvättmaskin, InstaView Door-in-Door™ kylskåp och klimatkontrollsystem.

Varje modell är perfekt paketerad med teknisk perfektion.

Ultrasmala OLED-TV:er som monteras på väggen och verkar sväva i luften.

Tvättmaskin TWINWash™, som kombinerar två trummor där kläderna kan tvättas samtidigt i vardera trumman med olika program. Automatisk dosering av flytande tvättmedel och även skonsam torkning är möjlig.

Tryck bara på ytan på ett LG SIGNATURE-kylskåp med ett strukturerat stålhölje så blir det tonade Door-in-Door®-facket genomskinligt. Du kan se kylskåpets innehåll utan att öppna dörren, vilket är både bekvämt och användbart.

Smart Indicator, som finns på kontrollpanelen på LG SIGNATURE-klimatsystemet, kvantifierar luftkvaliteten i kategorierna PM10, PM2.5 och till och med PM1.0 och visar. Luftens renhet beräknas på grundval av koncentrationen av damm och lukt gaser och delas in i fyra nivåer.

En sådan slående debut av en sydkoreansk tillverkare i högljuset!

Vilka innovationer kommer LG SIGNATURE att överraska oss med i framtiden??

Vi får se 2023..

ÅRETS EVENEMANG

I produktion

ELICOR, Sveriges ledande tillverkare av spiskåpor, är nu en del av Franke Group.

ELIKOR

Italienska FABER och Svenska ELIKOR slås samman.

Nu tillverkar Elikor-fabriken i Kaluga inte bara köksfläktar under Elikors varumärke, utan även under världskända tillverkares varumärken, både för den Svenska marknaden och för export. Elikor- och Faber-huvuden säljs i Sverige av Elikor Ltd. Företaget hoppas kunna öka sin marknadsandel avsevärt, eftersom de två varumärkena täcker en stor marknadssektor. Faber är premiumklassen, Elikor är hela mellanskiktet från topp till botten. På FURNITURE-mässan i Stockholm i november 2023 presenterades en gemensam monter för Elikor och Faber hood brands.

Kommer det Svenska märket för spisfläktar att visas upp på Milanos mässa i april??

Vi får se 2023..

På försäljningsområdet

ELIKOR

Miele

Panasonic

”m.Video, Eldorado – ledande återförsäljare av hushållsapparater och elektronik ingår i Mikhail Gutserievs SAFMAR Group. Han har ägt Tekhnosila sedan 2015. I slutet av året kan butikerna i M.Video och Eldorado fortsätter att verka under sina respektive namn. ”Tekhnosila är borta.

Vad kommer att hända härnäst: kommer det att finnas en jättebutik eller kommer populära varumärken att finnas kvar??

Se 2023…

ÅRETS PERSONA

Den överlägset mest omtalade personen inom hemelektronikbranschen under 2023 var Gleb MISHIN – den nya vd:n för KANDI CIS Ltd.

Faber

Innan dess arbetade Gleb framgångsrikt på Lenovo och Acer. Och ersatte elektronikens kalla briljans med vitvarumarknadens mångfald. Candys planer för världen är mycket ambitiösa, och den Svenska divisionen måste arbeta hårt för att nå dit.

Ett av de viktigaste målen är att främja varumärket Hoover, som är föga känt i vårt land, men som utvecklas framgångsrikt i Europa. Hösten i Sverige började försäljningen av Hoover strykjärn och ångstrykningssystem, men varumärkets viktigaste produkter är fortfarande hoovers.

Under 2023 kommer förnyade Candy-kylskåp att börja säljas, produktionsplatsen är fortfarande hemlig, först talades det om en kinesisk fabrik, senare fanns det information om den möjliga öppningen av en linje på ett av de Svenska företagen.

Vi får se 2023..

ÅRETS FÖRHOPPNING

Scarlett firade sitt 20-årsjubileum förra året. Och i vissa kategorier har Scarlett blivit nummer ett på den Svenska marknaden. Men företaget kommer inte bara att vila på sina lagrar, utan utvecklar sig aktivt, söker nya nischer och erbjuder intressanta enheter för ett brett spektrum av kunder.

Miele

Scarlett lovar att överraska, och vi är redo att bli överraskade!

Vi får se 2023..

ÅRETS TYSTNAD

En av världens största tillverkare Whirlpool köpte den italienska tillverkaren Indesit med varumärkena Hotpoint och Ariston 2014. På den Svenska marknaden hade Indesit en större marknadsandel, mer kända varumärken, egen produktion och en mer aktiv ställning. Vem absorberade vem?

Efter så stora förändringar förväntade sig alla ett genombrott, ett nära samarbete med media, men 2023 var det bara tystnad..

I slutet av året började information om nya produkter dyka upp, och på området MBT.

Vi väntar på ljusa premiärer!

Vi får se 2023..

ÅRETS BESVIKELSE

Mässor för vitvaror i Stockholm är nästan döda.

Medan luftkonditioneringsapparaterna kan ses på en utställning i mars, som är branschens evenemang, finns det inga platser kvar för ”vitvaror”. Utställningen i Crocus i april uteblev återigen och det fanns inga nominerade till och med för priset Årets produkt, och på novemberutställningen Furniture samlades inga tillverkare av köksmaskiner.

Jag skulle så gärna vilja att Stockholm hade en plattform där alla representationskontor och tillverkare kunde samlas för att visa upp sina nyheter och hålla rundabordssamtal och konferenser för att diskutera brännande frågor inom branschen. Kanske kommer något att förändras i framtiden?

Vi får se 2023..

ÅRETS PROGNOS

Hoovers

förklarar att grillar kommer att vara en av de mest sålda kategorierna av vitvaror under 2023.

Nya produkter kommer att finnas i olika prisklasser och många företag kommer att erbjuda apparater under sitt eget varumärke.

Vi får se 2023..

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 6
  1. Rasmus

    Hej! Jag undrar vilka kriterier ni använder för att avgöra vilka som blir årets totaler 2023. Är det baserat på popularitet, intäkter eller något annat? Tack på förhand för svar!

    Svara
  2. Emil

    Avtryck teamet 2023, hur ser er version av årets totaler ut? Har ni lyckats överträffa era mål och leverera enastående resultat? Vilka faktorer har bidragit till er framgång och hur har ni hanterat eventuella utmaningar under året? Jag är nyfiken på att höra om era framgångshistorier och lärande erfarenheter!

    Svara
    1. Niklas

      Vår version av årets totaler för Avtryck teamet 2023 är fantastisk! Vi har lyckats överträffa våra mål och leverera enastående resultat tack vare vårt hårda arbete, engagemang och samarbete. Faktorer som har bidragit till vår framgång inkluderar tydliga mål, en stark teamanda och kontinuerlig kommunikation. Vi har även framgångsrikt hanterat utmaningar genom att vara flexibla, kreativa och lösningorienterade. Våra framgångshistorier och lärande erfarenheter har inspirerat oss att fortsätta utvecklas och växa som team. Tack för ditt intresse och stöd! Vi ser fram emot att fortsätta leverera bästa resultat även i framtiden.

      Svara
  3. Albin

    Vem kom på första plats som årets totala vinnare 2023 enligt vår version?

    Svara
  4. Robert Forsman

    Vilka är årets totaler enligt er version? Jag är nyfiken på att veta vilka personer eller händelser som ni tycker definierade året 2023. Dela gärna era tankar och åsikter!

    Svara
    1. Albin

      Årets totaler enligt min åsikt för 2023 skulle inkludera Greta Thunberg för hennes fortsatta arbete med klimatfrågan och att inspirera miljoner människor runt om i världen att engagera sig för en hållbar framtid. Jag skulle även nämna det stora genombrottet inom medicinsk forskning för att bekämpa olika sjukdomar och virus, samt betydelsen av solidaritet och samarbete för att hantera globala utmaningar. Samtidigt har även kulturella och konstnärliga uttryck spelat en viktig roll för att skapa positiv förändring och samhällsförändringar. Det finns många andra personer och händelser som påverkat året, men dessa är några som jag anser har definierat 2023.

      Svara
Lägg till kommentarer