...

ASUS visade upp sina innovationer på CES 2023

ASUS vd Jonney Shih presenterade de senaste ASUS ZenFone AR och ASUS ZenFone 3 Zoom-smarttelefonerna vid Zennovation-presskonferensen på Consumer Electronics Show 2023 i Las Vegas.

Bärbara datorer

Den nya ASUS ZenFone AR blev världens första smartphone med samtidigt stöd för Google Tango och Daydream-teknikerna. Tango-tekniken är en uppsättning speciella sensorer och speciell programvara som utvecklats av Google och som gör det möjligt för enhetens kamera att fungera i AR-läge augmented reality , t.e. Bygg en tredimensionell karta över den verkliga världen och kombinera den med olika virtuella objekt.

Daydream är en ny plattform för mobila enheter, också utvecklad av Google, som möjliggör en touch av virtuell verklighet. Den nya ASUS ZenFone 3 Zoom-smarttelefonen erbjuder avancerade funktioner för mobilfotoentusiaster. Smartphonens 5000mAh-batteri förtjänar särskild uppmärksamhet.

ASUS ZenFone AR är också världens första mobila enhet med Google Tango, utrustad med den senaste Qualcomm® Snapdragon™ 821-processorn med hög prestanda. Hårdvarukonfigurationen för ASUS ZenFone 3 Zoom inkluderar en Snapdragon 625-processor.

Asus

Cristiano Amon, Executive Vice President för Qualcomm Technologies, Inc, berättade mer om de avancerade processorer som installerats i de nya ASUS ZenFone AR- och ASUS ZenFone 3 Zoom-smarttelefonerna vid presskonferensen. och QCT:s ordförande. Det betonade också det pålitliga och framgångsrika samarbetet mellan ASUS och Qualcomm Technologies.

”Den kraftfulla Snapdragon 821-processorn är perfekt för flaggskeppssmarttelefonen ASUS ZenFone AR med Tango-teknik. Du behöver ett högeffektivt, energieffektivt chip för att bearbeta de grafiska data som behövs för förstärkt verklighet och optimera alla processer snabbt. Vi är stolta över att kunna gratulera ASUS till debuten av denna unika nya produkt och fira det faktum att hela vårt produktsortiment kommer att drivas av våra Snapdragon-processorer”, säger Cristiano Amon.

Telefoner och uppkoppling

Erik Hermanson, marknadsdirektör på ASUS, och Johnny Lee, chefsingenjör för Google Tango-projektet, intog också scenen för att berätta mer om funktionerna i den nya ASUS ZenFone AR-smarttelefonen och Tango-tekniken, och för att visa hur förstärkt verklighet fungerar. ”Smartphones är här för att hjälpa oss i vårt dagliga liv, men vi tror att vi kan få ut ännu mer av dem. Vi är glada att kunna presentera den nya ASUS ZenFone AR med stöd av Tango-teknologin, som kommer att göra det möjligt för fler människor att uppskatta den moderna teknikens landvinningar,” – säger Johnnie Lee. Jeff Kirwan, ordförande för Gap Global, visade den av Gap utvecklade appen DressingRoom, som gör det möjligt för besökare i en Gap-butik att se hur en modell ser ut från alla vinklar på en virtuell skyltdocka.

Efter presskonferensen kunde alla gäster på CES 2023 gå till ASUS demonstrationsområde där alla företagets nya produkter presenterades, inklusive ASUS ZenFone AR och ASUS ZenFone 3 Zoom-smartphones, hem- och kontorslösningar – ASUS ZenBook UX490 ultrabook, ASUS VivoPC X kompakt speldator, ASUS ProArt PA32U professionell bildskärm med kvantprickteknik och ASUSPRO B9440 bärbar dator för företag, Dessutom ASUS Maximus IX Extreme-moderkort baserat på Z270-chipset med fullt stöd för ASUS-märkesteknik, ASUS ROG Gladius II-spelmus, ASUS ROG GR8 II mini-PC-spelkonsol med NVIDIA GeForce GTX1060-grafik, ASUS ROG Rapture GT-AC5300 supersnabb router och ASUS ROG Strix Magnus-mikrofon för spel. Det fanns också möjlighet att se de nya stationära och bärbara datorerna som bygger på sjunde generationens Intel® Core™-processor ‘Kaby Lake” . ASUS Zen AiO ZN270 monoblock, ASUS ROG GT51CH gaming PC, ASUS ROG GX800VH och ASUS ROG G752 gaming laptops var bland dem.

Det är värt att notera att 8 ASUS-produkter har vunnit CES 2023 Innovation Awards i fyra kategorier för fantastisk design och innovativ teknik. ASUS ZenFone 3 Deluxe, ASUS Designo Curve MX34VQ, ASUS Vivo AiO V221, ASUS ZenBook 3, ASUS ROG GX800, ASUS ROG Maximus IX Apex, ASUS ROG Maximus IX Hero och en ny bärbar dator för spelare ROG-serien.

Bärbara datorer

Datorhårdvara

ASUS ZenFone AR-smartphone

ASUS ZenFone AR-smartphone

ASUS ZenFone AR är en nästa generations smartphone som bryter ny mark inom virtuell och förstärkt verklighet. Nyheten är världens första smartphone med stöd för Google Tango och Daydream-teknik. Google Tango-teknologin är en uppsättning speciella sensorer och speciell programvara som gör att enhetens kamera kan arbeta med AR-applikationer augmented reality , t.e. bygga en 3D-karta över den verkliga världen och kombinera den med en mängd olika virtuella objekt, inklusive tillämpningar som spel med förstärkt verklighet eller navigering inomhus. Daydream är Googles plattform för mobila enheter som stöder tillämpningar för virtuell verklighet.

Minidator

Asus

Med hjälp av den exklusiva ASUS TriCam™-kameran har ASUS ingenjörer lyckats göra ASUS ZenFone AR till den tunnaste och lättaste smarttelefonen med Tango-teknik. Det unika med den här kameran är att den har tre sensorer: en huvudsensor på 23 megapixel, en sensor för rörelseföljning och en sensor som spårar enhetens position i rummet. Till skillnad från andra enheter med tre kameror är den nya ASUS ZenFone AR lättare och tunnare än konkurrenterna tack vare den speciella designen av ASUS TriCam.

Datorer och kringutrustning

Smartphones

Den nya ASUS ZenFone AR har en kraftfull Qualcomm® Snapdragon™ 821-processor med stöd för Google Tango-teknik för förstärkt verklighet. Nya ASUS ZenFone AR blir världens första smartphone med 8 GB RAM. Med sin kraftfulla hårdvara, innovativa kamera och Tango-stöd ger den nya ASUS ZenFone AR-smarttelefonen dig en helt ny upplevelse av appar för förstärkt verklighet.

En 5,7-tums WQHD Super AMOLED-skärm och en förbättrad högtalare med fem magneter gör appar och spel i virtuell verklighet ännu ljusare. Det nya operativsystemet Android™ 7.0 ‘Nougat” kommer att bli ännu bekvämare och hjälpa dig att få ut det mesta av hårdvaran i den nya ASUS ZenFone AR.

Asus

Datorer och kringutrustning

ASUS ZenFone 3 Zoom smartphone

ASUS ZenFone 3 Zoom smartphone

ASUS ZenFone 3 Zoom är en 5,5-tums smartphone med en exklusiv dubbelkamera som tar fantastiska foton och videor. Det blir världens tunnaste smartphone med ett 5000 mAh-batteri, vilket inte bara ger ett snyggt utseende utan också lång batteritid.

Den exklusiva dubbelkameran på den nya ASUS ZenFone 3 Zoom består av två 12-megapixelsensorer, varav den ena har en vidvinkellins med en motsvarande brännvidd på 25 mm och en bländare på f/1.7, och den andra med en brännvidd på 59mm. Användarna kan omedelbart växla från huvudkameran till den andra kameran, som har 2,3 x optisk zoom och är idealisk för porträtt eller för att ta bilder av avlägsna motiv. v

ASUS ZenFone 3 Zoom har TriTechs förbättrade trippelautofokussystem+. Beroende på fotograferingsförhållandena väljer den automatiskt bland tre fokuseringssystem det lämpligaste sättet att fokusera smarttelefonens kamera – Dual Pixel-fas, spårning eller andra generationens laserfokusering. Fokustid så snabb som 0,03 sekunder, även vid fotografering av rörliga objekt.

Telefoner och uppkoppling

ASUS ZenFone 3 Zoom är den första smarttelefonen från ASUS med SuperPixel-teknik som förbättrar omedelbar fokusering, även på natten eller i svagt ljus. Proprietär hårdvara och mjukvara kombineras för att öka sensorkänsligheten upp till 4 gånger och minska bildkorn vid bearbetning. Med SuperPixel-teknik är nya ASUS ZenFone 3 Zoom 2,5 gånger snabbare än Apple® iPhone® 7 Plus2 och 10 gånger snabbare än vanliga smartphones3.

En annan utmärkande egenskap hos den nya ASUS ZenFone 3 Zoom är dess 5000 mAh-batteri, medan dess helmetallkropp är bara 7,9 mm tjock. Trots den kompakta storleken, den lätta vikten på bara 170 gram och den kraftfulla men energieffektiva Qualcomm Snapdragon 625-processorn kan smarttelefonen vara standby i upp till 42 dagar. Den stora batterikapaciteten kommer också att vara mycket användbar för fans av fotografering och videofilmning: den tillåter upp till 6,4 timmars kontinuerlig videoinspelning i 4K UHD-upplösning på en enda laddning. ASUS ZenFone 3 Zoom kan också fungera som en höghastighetsladdare för andra prylar.

Telefon och uppkoppling

ASUS VivoPC X

ASUS VivoPC X stationär dator

ASUS VivoPC X är en snygg kompakt dator som drivs av en sjunde generationens Intel Core-processor och NVIDIA® GeForce® GTX 10-seriens grafikkort. Utformad för dem som letar efter en minidator som är kompatibel med moderna virtual reality-system och -program. Hölje för bärbar dator väger bara 5 liter. Med 4 USB 3-portar för anslutning av tillbehör för virtuell verklighet.1 och två USB 2-portar.0.

Anteckningsböcker

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490 Ultrabook

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490 är den bättre versionen av den eleganta ASUS ZenBook 3, världens mest prestigefyllda ultrabook med ett chassi helt i metall. Med en smal ram passar 14-tumsskärmen i ett chassi som är lika stort som många 13-tums modeller, men är ändå bara 12,9 mm tunn och 1,1 kg lätt, så att användarna inte behöver välja mellan bekväm användning och bärbarhet.

Routrar

ASUS ZenBook 3 Ultrabook-serien levererar alltid oöverträffad prestanda, och den nya ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490 är inget undantag. Hårdvaran består av den senaste sjunde generationens Intel Core i7-processor, upp till 16 GB LPDDR3 RAM vid 2133 MHz och en 1 TB PCI Express® PCIe® höghastighets-SSD, en av de största SSD-kapaciteterna på marknaden. ASUS Zenbook 3 Deluxe UX490 är utrustad med två USB Type-C™-portar med Thunderbolt 3-stöd överföringshastighet upp till 40 Gbps , som även ansluter två externa 4K UHD-skärmar och en strömadapter.

Telefoner och uppkoppling

ASUSPRO B9440

ASUSPRO B9440 bärbar dator för företag

ASUSPRO B9440 – Världens tunnaste 14-tums bärbara dator för företag. Kompakt design för frekventa affärsresenärer, med samma storlek som en 13-tums bärbar dator men med en vikt på endast 1 kg.

Minidator

ASUS ROG GX800VH

Bärbar dator för spelare ASUS ROG GX800VH

ASUS ROG GX800VH är den nya generationen av världens första vattenkylda bärbara dator för gaming. Med två toppmoderna NVIDIA GeForce GTX 1080-grafikkort i SLI-läge. ASUS ROG GX800VH har en 18-tums skärm med 4K-upplösning och NVIDIA G-SYNC™-teknik. ROG GX800VH utmärker sig med sitt mekaniska MechTAG-tangentbord, som kan hantera flera samtidiga tangenttryckningar och är utrustat med ROG Aura RGB LED-bakgrundsbelysning som kan anpassas för varje tangent.

Anteckningsböcker

ASUS ROG G752

ASUS ROG G752 bärbar dator för spel

Den bärbara datorn ASUS ROG G752 drar nytta av en toppmodern Intel Core i7-processor, ett NVIDIA GeForce GTX 1070-grafikkort med fullt stöd för avancerade VR-program, DDR4-minne på 2 800 MHz samt NVM Express™- NVMe och PCI Express-SSD-enheter integrerade med HyperDrive RAID 0 för överlägsen spelprestanda. Det evaporativa kylsystemet kyler effektivt GPU:n och den högkvalitativa skärmen har NVIDIA G-SYNC-teknik. Bakgrundsbelyst tangentbord kan hantera upp till 30 samtidiga tangenttryckningar korrekt.

Datormus

ASUS ROG Maximus IX Extreme moderkort

ASUS ROG Maximus IX Extreme är utformad för de mest hårdföra spelarna och PC-entusiasterna. Det här moderkortet har ett inbyggt vattenblock som utvecklats av Bitspower, och ROG:s innovativa teknik är en förfining av traditionella konstruktioner: vattenblocket känner av kylvätskans flöde, har en särskild temperaturövervakningsfunktion för inlopp och utlopp och spårar läckor. Dessutom är en kylfläns integrerad i vattenblocket för M.2, säkerställer uthållighet och förbättrar kortets prestanda.

Datorkomponenter

Monitorer

För att visa upp den höga prestandan hos ASUS’ ROG Maximus IX Extreme-moderkort presenterade moddaren Stephane Beauliu ”Snef” Quebec sitt moddningsprojekt ”White Shadow”. Den visar perfekt upp Aura Sync RGB-bakgrundsbelysningen och vattenkylningssystemen som implementerats på ASUS Maximus IX Extreme-moderkortet. Dessutom har den en pekskärm för styrning av kylningen. Vita lysdioder på moderkortet lyser i samma färg som emulsionen på kylsystemet.

Telefoner och uppkoppling

ASUS ROG Gladius II

ASUS ROG Gladius II

ASUS ROG Gladius II är en ny optisk mus, optimerad för FPS-spelare. Med Aura Sync RGB-teknik som gör att du kan synkronisera LED-bakgrundsbelysningen på kompatibla enheter. Gladius II-musen är utrustad med exakta och hållbara Omron®-omkopplare som klarar mer än 50 miljoner klick. Musens design gör att du enkelt kan byta växlar för att matcha din spelstil och förlänga musens livslängd. Gladius II har särskilda knappar för snabb justering av känsligheten.

Asus

ASUS ROG GR8 II

ASUS ROG GR8 II

ASUS ROG GR8 II är en minispelsdator som är fullt kompatibel med dagens virtual reality-system och applikationer. Den har den mest kraftfulla grafikhårdvaran i sin klass, med ett diskret NVIDIA GeForce GTX 1060-grafikkort. Avancerad sjunde generationens Intel Core i7-processor med 32 GB DDR4 RAM. Och allt ryms i ett ultrakompakt 4L-chassi.

Monitorer

Aura Sync RGB-tekniken är en annan funktion som gör det möjligt att synkronisera LED-belysningen för kompatibla enheter. ASUS GR8 II kan utrustas med en höghastighets-M SSD.Du kan välja mellan 2 och 2,5-tums hårddiskar eller SSD, beroende på vad som är viktigast för dig -Höghastighetsdataåtkomst eller gott om lagringskapacitet. Dubbla HDMI-portar gör det möjligt att samtidigt ansluta en spelmonitor och en hjälm för virtuell verklighet.

Bärbara datorer

ASUS ROG GR8 II har ett exklusivt kylsystem med kopparvärmeledningar och dubbla fläktar som kanaliserar den varma luften från CPU och grafikkort för effektiv kylning, vilket är särskilt viktigt under långa spelsessioner. Få en högkvalitativ ljudupplevelse med ROG SupremeFX-ljudprocessor med Sonic Studio III och Sonic Radar III. Intel Gigabit Ethernet-nätverk och GameFirst IV-teknik för att säkerställa lagfri online-spelning.

Datorkomponenter

ASUS ROG GT51CH

ASUS ROG GT51CH för spelaren

ASUS ROG GT51CH är ett extremt kraftpaket för spel i 4K-upplösning. Den levereras med en överklockad Intel Core i7-7700K-processor på 4,8 GHz, två NVIDIA GeForce GTX 1080 SLI-grafikkort och 64 GB DDR4 RAM-minne 2 800 MHz . Exklusiv Aegis III Triple-Tier-överklockningsteknik ökar CPU-, GPU- och RAM-hastigheterna på ett enkelt och säkert sätt. Datorn har också ASUS signatur Aura RGB-bakgrundsbelysning, som kan anpassas efter dina önskemål.

Routrar

ASUS ROG Rapture GT-AC5300

ASUS ROG Rapture GT-AC5300

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 är den första routern i ROG-serien som är utformad speciellt för spelare. Den trådlösa trevägsroutern har åtta Gigabit Ethernet-anslutningar och två höghastighets USB 3.0. För att hålla spelens latenstid till ett minimum använder routern en 64-bitars fyrkärnig processor med en klockfrekvens på 1,8 GHz.

GT-AC5300:s innovativa teknik gör att du kan spela alla onlinespel utan avbrott eller stutning. Ett dedikerat Game Center hjälper dig att hålla koll på dina onlinespel, Game Boost-tekniken hjälper dig att prioritera nätverkstrafik för vissa appar och Game IPS-tekniken erbjuder toppmodern nätverkssäkerhet inbyggd av Trend Micro™.

Datorkomponenter

ASUS ROG Strix Magnus

ASUS ROG Strix Magnus Gamer-mikrofon

ASUS ROG Strix Magnus är den första mikrofonen som är utformad speciellt för spelare, streamers och videobloggare. Med tre kapslar för kondensatormikrofoner som ger hög känslighet och röstklarhet. Riktar sig främst till användare som föredrar röstchattar,

snyggt utseende och kompakt storlek. Dessutom är ASUS ROG Strix Magnus den första mikrofonen i sin klass som har både aktiv brusreducering och anpassningsbar Aura RGB-bakgrundsbelysning. Mikrofon har en ingång för ditt musikinstrument eller din smartphone. Mikrofonen är också utrustad med en USB-hubb.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Martin

    Vilka innovativa produkter presenterade ASUS på CES 2023?

    Svara
  2. Anders Johansson

    Vilka innovationer visades upp av ASUS på CES 2023 och vilka tekniska framsteg kan vi förvänta oss från företaget i framtiden?

    Svara
Lägg till kommentarer