...

Innovativa ASUS-enheter på Computex 2023

Som en del av presskonferensen ”On the Threshold of the Unknown” på Computex 2023 presenterade ASUS VD Jonney Shih de senaste bärbara datorerna i ZenBook- och VivoBook-serien: ASUS ZenBook Flip S UX370 , världens tunnaste bärbara dator, ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490 , ASUS ZenBook Pro UX550 , den hittills tunnaste, lättaste och mest kraftfulla ultrabooken i sin klass, ASUS VivoBook S15, en kompakt bärbar dator på 15,6 tum, och ASUS VivoBook Pro 15, den bärbara datorn med högst prestanda i VivoBook-serien.

Datorer och kringutrustning

Alla nya bärbara datorer har fullt stöd för funktioner i operativsystemet Windows 10, inklusive Windows Ink, Windows Hello, Cortana och Modern Standby-läge.

När ASUS vd Johnny Shea presenterade de nya produkterna sa han: ”Idag vill vi återigen visa er vår passion för perfektion. De bärbara datorerna i ZenBook- och VivoBook-serien öppnar upp för obegränsade möjligheter och skapar därmed en ny vision av ultratunna bärbara datorer.”.

Gregory Bryant, Vice President Corporate Affairs på Intel, gick med Johnny Shea på scenen för att uppmärksamma det framgångsrika samarbetet mellan de två företagen, ”Under åren har ASUS alltid varit först med att förnya design och drift av bärbara datorer i ZENBook- och VivoBook-serien”, säger han i ett uttalande. Det spännande utbudet av nya bärbara ZenBook- och VivoBook-datorer som drivs av sjunde generationens Intel® Core™-processorer ger användarna möjlighet att välja en tunn och ultralätt bärbar dator som kombinerar hög prestanda med oöverträffad stil.”.

Efter presskonferensen kunde alla fortsätta till demo-området för att se alla nya produkter med egna ögon. I demozonen visades också ASUS Blue Cave, en elegant, obevakad Wi-Fi-router, ASUS ZenFone AR, världens första smartphone med stöd för Google Tango och Daydream, 27-tums ramlös bildskärm ASUS Designo MZ27AQ samt monoblocker ASUS Vivo AiO V241 och ASUS Zen AiO ZN242.

Datorer och kringutrustning

ASUS ZenBook Flip S UX370 : Världens tunnaste notebook-transformator

ASUS ZenBook Flip S, vinnare av det prestigefyllda Computex 2023-priset för design och innovation d&i , är världens tunnaste2 och samtidigt en av de lättaste bärbara transformatorerna. ASUS ZenBook Flip S kombinerar elegant och raffinerad stil med bekvämligheten och mångsidigheten hos en 360 graders roterbar pekskärm och har en kropp som bara är 10,9 mm tunn och väger 1,1 kg. Den innovativa ErgoLift-mekanismen med dubbla monteringar möjliggör 360 graders rotation och håller skärmen säkert på plats.

Sjunde generationens Intel Core i7-7500U och höghastighets-SSD med upp till 1 TB PCIe kapacitet garanterar topprestanda för den nya ASUS ZenBook Flip S. Fullt stöd för operativsystemet Windows 10. ASUS ingenjörer har utvecklat ett innovativt kylsystem för ASUS ZenBook Flip S som använder sig av toppmoderna komponenter och teknik. Fläkthjulet av polymer med flytande kristaller är endast 0,3 mm tjockt.

NanoEdge 4K Ultra-HD pekskärm med stöd för stylus. En annan utmärkande egenskap hos den nya ASUS ZenBook Flip S är förekomsten av en av de minsta fingeravtrycksläsarna för bärbara datorer: dess mått är 16 x 3,6 mm. Skyddar dina data och låser upp dem snabbt med Windows Hello.

Asus

ASUS ZenBook Pro UX550 : Kraftfull och snygg

ASUS ZenBook Pro slår till med skönhet och kraft. Den vann det prestigefyllda priset ”Best Choice” på Computex 2023 och är den tunnaste, lättaste och mest högpresterande bärbara datorn i ZenBook-sortimentet, som kombinerar exceptionell prestanda med ett iögonfallande utseende. ASUS ingenjörer har noga övervägt varje detalj i den nya ASUS ZenBook Pro för att göra den ännu kraftfullare och snabbare än den tidigare generationen. Avancerad fyrkärnig sjunde generationens Intel Core i7-7700HQ-processor, kraftfullt NVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti grafikkort, upp till 16 GB DDR4-minne och höghastighets-SSD med upp till 1 TB PCIe x4 .

Batteritiden är också exceptionell och räcker upp till 14 timmar på en enda laddning. ASUS ZenBook Pro har en fantastisk 15,6-tums UHD NanoEdge-skärm med breda betraktningsvinklar. Harman Kardon-ljudsystem med fyra högtalare för surroundljud.

Det förinstallerade operativsystemet Windows 10 är ett bra tillägg och utökar funktionaliteten hos den nya ASUS ZenBook Pro. En integrerad fingeravtrycksläsare med Windows Hello-funktion skyddar dina data och ger omedelbar inloggning med en knapptryckning.

Trots att den nya ASUS ZenBook Pro har mycket kraft kommer den i ett smalt, lättviktigt chassi helt i metall som bara är 18,9 mm tunt och 1,8 kg lätt. Smal ram bara 7,3 mm runt NanoEdge-skärmen för minsta möjliga utrymme samtidigt som du behåller ett elegant utseende. Varje detalj på den nya ASUS ZenBook Pro är ännu vackrare: den ikoniska koncentriska cirkelns textur, de diamantskurna kanterna och den bakgrundsbelysta ASUS-logotypen på displaylocket.

Datorer och kringutrustning

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490 : Den ultimata bärbara datorn med status

ASUS ZenBook 3 Deluxe är världens tunnaste 14-tums ultrabook. Med en smal ram passar den 14-tums ASUS ZenBook 3 Deluxe-skärmen in i ett elegant chassi helt i metall, i storlek jämförbar med många 13-tums modeller, men är ändå bara 12,9 mm tunn och 1,1 kg lätt, så att användarna kan välja mellan bekväm användning och bärbarhet. Det var för sin exceptionella prestanda som den nya produkten vann det prestigefyllda Computex 2023 Design and Innovation Award d&i .

ASUS ZenBook 3 Ultrabook-serien levererar alltid oöverträffad prestanda, och den nya ASUS ZenBook 3 Deluxe är inget undantag. Avancerad sjunde generationens Intel Core i7-7500U-processor, upp till 16 GB LPDDR3 RAM 2133 MHz och en 1 TB PCI Express® PCIe® höghastighets-SSD, vilket gör den till en av de SSD-enheter med högst kapacitet på marknaden.

Ingenjörerna har utrustat ASUS Zenbook 3 Deluxe med två USB Type-C™-portar med Thunderbolt 3-stöd överföringshastighet upp till 40 Gbps , som även ansluter två externa 4K UHD-skärmar och en strömadapter. ASUS ZenBook 3 Deluxe kommer att finnas tillgänglig med Windows 10 som förinstallerat operativsystem. Direkt inloggning utan Windows Hello-lösenord tack vare den inbyggda fingeravtrycksläsaren.

Datorer och kringutrustning

ASUS VivoBook Pro 15 N580 : Prestanda överlag

ASUS VivoBook Pro 15 är en smal 15,6-tums bärbar dator med operativsystemet Windows 10. Kraften kommer från en sjunde generationens fyrkärnig Intel Core i7-7700HQ-processor med fyra kärnor, upp till 16 GB DDR4-minne och ett kraftfullt NVIDIA GeForce GTX 1050-grafikkort, allt utformat för maximal prestanda. ASUS VivoBook Pro 15 är framför allt utrustad med en hybriddisk: en 2 TB hårddisk och en 512 GB höghastighets solid state-enhet. Intelligent kylsystem med dubbla fläktar och dubbla värmeväxlare med kopparvärmerör garanterar effektiv kylning, även vid intensiv arbetsbelastning.

ASUS VivoBook Pro 15 har en 15,6-tums skärm med 4K Ultra-HD-upplösning 3840 x 2160 , breda betraktningsvinklar och 100 % sRGB-färgrymdäckning. Harman Kardons ljudsystem består av 8 cm3 stereohögtalare med resonanskammare och en intelligent ljudförstärkare som ökar volymen i bärbara datorer 3,2 gånger. Den här bärbara datorn har en integrerad fingeravtrycksläsare och stöder Windows Hello, en funktion för omedelbar inloggning utan lösenord. Dessutom stöder ASUS VivoBook Pro 15 ASUS Pen, en digital penna med hög upplösning.

Asus

ASUS VivoBook S15 S510 : På tröskeln till det okända

ASUS VivoBook S15 är den senaste och lyxigaste bärbara datorn i VivoBook-serien. Den har en 15,6-tums NanoEdge-skärm, är bara 17,9 mm tunn och väger 1,5 kg. ASUS VivoBook S15 har en elegant design i Icicle Gold. Minska ramens tjocklek till endast 7,8 mm för en mer kompakt formfaktor. ASUS VivoBook S15 levereras med en 7:e generationens Intel Core i7-7500U-processor, upp till 16 GB DDR4 RAM och NVIDIA GeForce 940MX-grafikkort.

Datorer och kringutrustning

ASUS Blue Cave: Snabb dataöverföring, stark säkerhet

ASUS Blue Cave är en snygg ny trådlös router AC2600 dualband som kombinerar höga datahastigheter, robust säkerhet och avancerade funktioner för hemmabruk. ASUS Blue Cave har tilldelats ”Best Choice Golden Award” på Computex 2023. Den nya ASUS Blue Cave Router använder den senaste Intel-tekniken, inklusive den senaste Wi-Fi-modulen, och uppnår höghastighetsöverföring av data med dubbla band.

Så du kan titta på smidig 4K UHD-videoströmning, spela fördröjningsfria onlinespel och ladda ner stora filer från webben så snabbt som möjligt. Den senaste innovationen är förmågan att stödja de högsta dataöverföringshastigheterna på fler klientenheter samtidigt, jämfört med liknande modeller.

Detta är särskilt viktigt i dagens uppkopplade värld, där fler och fler enheter är anslutna till nätverket. ASUS Blue Cave-routern använder högteknologiska, kraftfulla interna antenner och har en ny design med ett grottliknande genomgående hål i mitten med blått snitt.

ASUS Blue Cave-routern har ASUS AiProtection, ett exklusivt skydd mot hot på nätet som är inbyggt i. Den integrerade routerprogramvaran, som utvecklats i samarbete med Trend Micro™, är en gratis livstidslicens och är utformad för att skydda alla dina enheter, inklusive Internet of Things-enheter, från externa attacker och skydda konfidentiella data. Användarna kan hantera AiProtection-skydd inte bara från sin dator utan även från vilken mobil enhet som helst.

Särskilda föräldrakontroller hjälper till att förhindra att olämpliga webbplatser nås, t.ex. genom att hindra barn från att surfa på webbplatser för vuxna. Samtidigt övervakar AiProtection-tekniken ständigt potentiella säkerhetshot och varnar dig för dem. IFTTT-stöd gör det möjligt för användare att integrera ASUS Blue Cave med andra IFTTT-aktiverade digitala enheter och tjänster för att skapa intelligenta automatiserade uppgifter.

Asus

ASUS ZenFone AR

ASUS ZenFone AR är den tunnaste och lättaste smarttelefonen med stöd för Google Tango och Daydream. Den exklusiva ASUS TriCam™-kameratekniken är unik med tre sensorer: en huvudsensor med 23 megapixel, en sensor för rörelseföljning och en sensor för positionsföljning. Till skillnad från andra enheter med tre kameror är den nya ASUS ZenFone AR lättare och tunnare än konkurrenterna tack vare den speciella designen av ASUS TriCam.

Hårdvarukonfigurationen för nya ASUS ZenFone AR inkluderar en kraftfull Qualcomm® Snapdragon™ 821-processor med Google Tango-teknik för förstärkt verklighet. Nya ASUS ZenFone AR blir världens första smartphone med 8 GB RAM. Med sin kraftfulla hårdvara, innovativa kamera och Tango-stöd ger den nya ASUS ZenFone AR-smarttelefonen dig en helt ny upplevelse av appar för förstärkt verklighet. 5,7-tums WQHD Super AMOLED-skärm och förbättrad högtalare med fem magneter gör appar och virtual reality-spel ännu ljusare. Nytt operativsystem

Android™ 7.0 ‘Nougat” kommer att bli ännu bekvämare och hjälpa dig att få ut det mesta av hårdvarukomponenten i den nya ASUS ZenFone AR.

Datorer och kringutrustning

ASUS Designo MZ27AQ

ASUS Designo MZ27AQ är en 27-tums WQHD-skärm 2560×1440 pixlar utan ramar som är byggd runt en IPS-matris. 100 % sRGB-färgomfång. ASUS Designo MZ27AQ är bara 7 mm tunn. ASUS SonicMaster-ljudsystem 12 W stereohögtalare , utvecklat tillsammans med Harman Kardon, och en inbyggd subwoofer 5 W garanterar hög ljudkvalitet. ASUS Designo MZ27AQ har en DisplayPort- och två HDMI-portar. Det är värt att notera att denna produkt vann det prestigefyllda Computex 2023-priset för design och innovation d&i .

Datorer och kringutrustning

ASUS Vivo AiO V241

Den nya ASUS Vivo AiO V241 allt-i-ett-datorn har en 23,8-tums NanoEdge multi-touch-skärm med breda betraktningsvinklar och Full-HD-upplösning, som upptar 88 % av frontpanelen. Ultratunn, nästan osynlig ram3 gör den här rekordstora skärmen till verklighet. ASUS Splendid och ASUS Tru2Life Video säkerställer utmärkt bildkvalitet, levande färger och otroliga detaljer.

Den nya ASUS Vivo AiO V241 monoblocket har ASUS SonicMaster-ljudsystemet, som innehåller två toppmoderna högtalare med frontal ljudvågsreflektion. ASUS Vivo AiO V241 kommer att ha en toppmodern sjunde generationens Intel Core i5-processor Kaby Lake och en diskret grafikaccelerator NVIDIA GeForce 930MX. ASUS Vivo AiO V241 monoblock vann Computex 2023-priset för design och innovation d&i .

Datorer och kringutrustning

ASUS Zen AiO ZN242

ASUS Zen AiO ZN242 är en högpresterande allt-i-ett-dator i premiumklass med en 23,8-tums NanoEdge pekskärm. Ultratunn ram, bara 2 mm tjock4, täcker 90 % av den bärbara datorns frontpanel. Den nya ASUS Zen AiO ZN242:s eleganta och smidiga utseende kompletteras av ett smalt stativ, medan avsaknaden av synliga ventilationsöppningar dolda bakom ASUS-logotypen och en infällbar infraröd kamera framhäver den koncisa designen.

ASUS Zen AiO ZN242 har en sjunde generationens fyrkärnig Intel Core i7-7700HQ-processor, 32 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1050-grafikkort och en 512 GB PCIe SSD eller hårddisk med Intels revolutionerande Optane-teknik, som ger en revolutionerande prestandaökning. ASUS Zen AiO ZN242 levereras med Windows 10 operativsystem.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Arvid

    Vad för slags innovativa enheter presenterade ASUS på Computex 2023 och vilka funktioner hade de?

    Svara
  2. Frida Larsson

    Hej, jag är intresserad av att veta vilka innovativa ASUS-enheter som presenterades på Computex 2023. Kan någon dela med sig av information om de nya produkterna och deras unika funktioner? Tack på förhand!

    Svara
Lägg till kommentarer