...

Test av TEFAL VitaCuisine Gourmand VS 7001 ångkokare

Ångkokare

Fördelar: ångkokaren är utrustad med många tillbehör, ett särskilt häfte beskriver fantastiska recept. En av dess särskilda egenskaper är en ånggenerator som genererar ånga snabbare än den normala ångvolymen.

Nackdelarna: Denna apparat har tyvärr en mycket snabb förbrukning av vatten i behållaren. Håll örat mot marken hela tiden.

Små apparater för köket

KRAFT: 1830-2000 watt.

MATERIALER: metallbelagd plastkropp, tvåsidig bricka med non-stick, 2 ångkorgar av metall med handtag, stort fack och lock av transparent plast, riskokare av vit plast, droppbricka, 6 glasbehållare ”verin” med plastlock, värmeelement av rostfritt stål.

VOLYM: metallkorg 2,5 l, stort fack 6,5 l, risskål 1,5 l, bricka 0,6 l.

DRIFT: mekanisk, timer för 60 min. med automatisk avstängning, on/off-indikator, vitamin+-funktion med automatisk avstängning, håller maten varm i 60 minuter. med on/off-knapp, stängs automatiskt av när det inte finns något vatten i behållaren.

SNABBPRODUKTION SNABBHET: mindre än en minut, vattentank – 1,5 l, extern öppning för påfyllning av vatten.

MÅL: 320x430x220 mm. VIKTIGT: 2,1 kg.

GARANTI: 2 år. Hyllans livslängd: 6 år.

TILLVERKNINGSLAND: Frankrike/Kina.

Innehållet i artikeln

FUNKTIONER

Det är en riktig hälsokostkombination som har revolutionerat det sätt på vilket de flesta människor tänker på ångade rätter. Det är ingen tillfällighet att ångkokaren tillhör Tefal Tasty & Healthy-sortimentet: tack vare de många olika tillbehören kan den användas för att laga vad som helst, vare sig det är en pudding eller en omelett.

Du kan använda den i portioner, en dubbelsidig bricka och två korgar för matlagning; den största behållaren kan användas för stora måltider, t.ex. en hel kyckling. På kontrollpanelen finns det, förutom timern som startar den, två knappar.

Den första ångkokaren har en vitamin+-funktion som ökar ångproduktionen. Denna funktion slås på och av automatiskt men kan också startas manuellt, till exempel om du öppnar locket för att lägga i mat. En andra knapp används för att starta funktionen för varmhållning.

ERGONOMI

Ångkokaren innehåller tillräckligt med ånga för cirka 25-30 minuter när den är fylld till max med vatten. drift, måste vattnet fyllas på igen. Det finns en öppning för detta på sidan. För att säkerställa att det inte uppstår några problem måste du lyfta den svängbara lådan något, annars stannar vattnet där och rinner inte ner i kannan.

Alla korgar, glas och behållare är försedda med värmebeständiga handtag och hållare. Trots de många tillbehören förvaras nästan alla inuti ångbastorn och kräver inget extra utrymme.

En summer ljuder för att signalera att timern är slut. Det besvärliga är att timern fortsätter att köras när vattnet i behållaren tar slut, vilket gör det svårt att veta hur många minuter man ska lägga till innan rätten är klar.

VERKTYG

Förutom manualen ingår en underbar bok med mer än 90 olika recept i ångkokaren. De färgglada bilderna får dig att vilja köpa en ångkokare och börja laga mat direkt – allt ser så aptitretande ut!

Recept för ångkokare

Päron med chokladöverdrag

Rispudding

Ångad rafael

Fiskknyten med röd kaviar

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Karolina Johansson

    Hej! Jag undrar om du kan berätta mer om din erfarenhet av TEFAL VitaCuisine Gourmand VS 7001 ångkokare. Hur är kvaliteten på kokaren och hur lätt är den att använda? Vilka funktioner och inställningar har den? Har du märkt några fördelar eller nackdelar med den? Skulle du rekommendera denna ångkokare till någon annan? Tack på förhand för dina insikter!

    Svara
Lägg till kommentarer