...

Test med handblandaren Polaris PHM 3009A

Egenskaper: Kortfattad till utseendet, tillräckligt kraftfull.

Svagheter: varje dammkorn kan ses på det svarta, kabeln är kort.

Polaris PHM 3009A stavmixer

Handmixer

Egenskaper

KRAFT: 300 Watt.

KONTROLL: 6 hastigheter, turboläge.

KÖK: 2 vispredskap, 2 krokar.

MÅL: 193x85x143mm, visp, krokar 155mm, sladd 770mm.

VIKT: 1,1 kg.

Mixern ger ett mycket gott intryck vid första anblicken – den har en snygg och överskådlig exteriör. När det gäller dimensioner är det den optimala storleken på modellen – varken liten eller stor, och den är mer eller mindre som en mixer bör vara. Båda paren av munstycken är tillverkade av polerat rostfritt stål. Corollas med breda blad även om fotot visar trådlådor , det finns ett spår på utsidan av varje blad, bladens ovansida är platt, med en smidig övergång.

Den fria längden på munstyckena fram till clipsen är 15,5 cm.

Modellens kropp är tillverkad av svart plast och sidorna är gjorda av stål. Fingeravtryck, mjöl och partiklar syns tydligt på ytorna.

Blandaren är formad som en resemugg.

MÖJLIGHETER

PROV NR. 1. VISPNING AV ÄGGVITER

Mixern presterade utmärkt och blev en av kvalitetsmästarna. Han lyckades få fram en utmärkt krämig vit ost, den var vit och mycket tät, bara en liten titt!

Höjden på locket var tredje. Piskningshastighet – sekund.

PROV NR 2. PUREEING

Jag skulle säga att apparaten fungerar mycket effektivt: Det tar bara några ögonblick för potatisen att pureras, och du börjar med den första hastigheten – inga problem. Särskilt när mjölk och smör tillsätts blir purén slät, fluffig och mjuk.

PROV NR. 3. TEST

Blandningskrokar – höger och vänster. Lång nog för att arbeta i en djup skål.

Mixern sätter sig ryckigt i arbete med degen. Den första hastigheten är ganska hög, först blandas ingredienserna väl och sprids inte. Men när degen är klar är det inte särskilt bekvämt att blanda den: fjädrarna roterar för snabbt, vilket gör att degbitarna lossnar och flyger isär.

Apparaten är ganska säker när den knådar stora mängder deg, även om det fortfarande är svårt att knåda ordentligt. Med bröddeg finns det inte tillräckligt med kraft när man arbetar i tjocklek, fjädrarna vänder sig långsammare. Den vänstra vispen sitter inte riktigt säkert i uttaget, bröddegen tar lätt bort den.

CONTROL

Mixern har 6 hastigheter och ett Turbo-läge som kan aktiveras vid varje hastighet och öka den med 20 %. Rekommenderad körtid i turboläge är inte specificerad.

Hastighetsväljaren sitter på vredet och endast den första och sjätte hastigheten är markerade. Slå på den med tummen och läget klickar på plats, så att du inte behöver hoppa över trappsteg. Regulatorn är bekvämt belägen.

”Turbo”-knappen på framsidan är inte stor, inskriptionen på den gnuggades bort under testet.

Knappen för att frigöra diskmaskinen och slagkvarnen är stor och har en urtagning för ditt finger. Den låses när hastigheten är på.

FUNKTIONELLT

Enheten är utrustad med ett turboläge. Mixern hade den högsta arbetseffekten i vårt test, vilket var särskilt märkbart när enheten användes för att arbeta med deg. Den kontinuerliga piskningstiden är dock begränsad till tre minuter.

ERGONOMI

Apparatens tyngdpunkt är flyttad mot vispredskapen, vilket minskar belastningen på handen när du vispar. Handtaget på mixern är tillräckligt brett för att hållas bekvämt i handen. Denna mixer är en av de tyngsta i degen – 1kg 100g. När du arbetar länge i en viskös miljö i vårt fall med deg blir handen lite trött, så mixern får inte den maximala poängen.

COMFORT

Konstruktionen garanterar att mixern är stabil på både hälen och botten. Vi kontrollerade att den stod upprätt genom att trycka den försiktigt och sedan mer åt sidan och den gungade men föll inte omkull. När den trycks på handtaget rör den sig endast en liten bit framåt och återgår omedelbart till sitt normala läge. Den sida av vispredskapet reagerade inte alls på våra stötar. Luftflödet som genereras av motorn under drift leds till hälen. Därför är den plana ytan försedd med ett par minibor som håller hålen fria och minskar risken för att de blockeras när de placeras på bordet.

Blandaren är ägaren till den kortaste kabeln, vissa hemmafruar måste anpassa sig. Sladden får inte lindas runt höljet under förvaring, vilket är anledningen till att det inte finns några trådklämmor för att hålla den på plats.

LJUDNIVÅ

Mixerns ”röst” är självsäker, glad och inte irriterande, även om man inte kan säga att den är omärklig.

Sammanfattning

Fördelar: kortfattat utseende, tillräckligt kraftfullt.

Svagheter: varje dammkorn är synligt på den svarta, kabeln är kort.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 3
  1. Marcus

    Jag har hört talas om handblandaren Polaris PHM 3009A och undrar om någon har testat den. Hur är dess prestanda och pålitlighet? Är den lätt att använda och rengöra? Tack på förhand för att dela med er av era erfarenheter!

    Svara
  2. Isak Bergström

    Har någon här testat handblandaren Polaris PHM 3009A? Vad tycker ni om den? Är den enkel att använda och rengöra? Hur nöjd är ni med dess prestanda? Skulle ni rekommendera den till andra? Tack på förhand för era svar!

    Svara
    1. Ludvig

      Jag har inte testat handblandaren Polaris PHM 3009A själv, men jag har hört bra saker om den. Många säger att den är enkel att använda och rengöra, vilket är ett stort plus. Prestandan ska vara bra och många är nöjda med resultatet. Jag skulle definitivt rekommendera den till andra baserat på de positiva omdömen jag hört. Tack för frågan!

      Svara
Lägg till kommentarer