...

Testtermos ARKTIKA 205-1000

Arktis

Fördelar: god stabilitet, tydliga och begripliga instruktioner, matstål av hög kvalitet, 2 plastmuggar, dubbelhals – bred och smal, god värmehållning, universell användning – för varma och kalla drycker, samt för första rätter och flytande gröt, rimligt pris, kompakt,

Svagheter: Bristande ergonomi för korken och handtaget.

VIKTIGA FUNKTIONER

Små apparater för köket

Tillverkningsland: Hong Kong.

MATERIAL OCH TEKNIK: slagtåligt ytterhölje och innerkolv av rostfritt stål, vakuumisolerat.

FÖRDELAR: plastmugg utan handtag, vikbart handtag, axelrem.

MÅL: höjd 210 mm, diameter på den bredaste punkten 120 mm.

Vikt: 670 g.

GARANTI: 1 år.

Pris: 800 krona.

TESTRESULTAT

Informativ

Anvisningarna är dubblerade på lådan och på inlagebladet. Fullständig materialspecifikation 18/8 rostfritt stål garanterar hög korrosionsbeständighet, plastdelar i livsmedelsklassad plast . Bruks- och skötselanvisningarna är inte bara skriftliga utan även illustrerade.

Bevarande av värme

Tillverkaren har fastställt följande hastigheter: vid rumstemperatur kyls det kokande vattnet ner på 6 timmar till 70-80 °C, på 12 timmar till 60-70 °C minimikrav för att bedöma termosens användbarhet .

Vårt test var tuffare och termosflaskan klarade kyltestet ganska bra. Även om den här modellen har en bred botten diameter 120 mm behåller den värmen på samma sätt som smalare termosar: efter 12 timmars vistelse i kylskåpet vid +4 °C* kyldes termos ARKTIKA 205-1000 termos till 63 °C*, och efter 24 timmar – till 42 °C*.

Observera att termosflaskan testades ”på vatten” – te, kaffe, kokande vatten och tjockare konsistens – som gröt eller borscht för vinterfiske, kommer definitivt att ge högre bevarandetemperaturer. Om inte gröt eller borschtsch äts tidigt, förstås.

Hygienisk

Flaskans insida är slät, med en enda söm, utan några ojämnheter.

Smak och lukt av din dryck: Tillverkaren rekommenderar starkt att du häller kokande vatten i termosflaskan och låter den stå i 20-30 minuter innan du använder den första gången. Efter denna okomplicerade sanering upptäckte vi ingen eftersmak av den nya plasten. Doftande te doftande.

Ergonomi

Testets helhetsintryck: stabil termos, viktig när du vill ha en kopp te i bilen. Fällbart handtag sparar 3 cm i utrymmet. Men du måste vänja dig vid det fjädrande handtaget, eftersom det tenderar att vikas ihop i dina händer.

Den förstorade diametern på skalet, som är idealisk för grundliga utomhusaktiviteter, är värd att betala med båda händerna: du kan inte ta tag i termosflaskan med en hand. När du häller upp innehållet måste du hålla den i handtaget och inte i kroppen, som vi gör av misstag i kompakta modeller..

Kork: en skruvad lock med bred hals sätts in i den andra, smalare locket. Den första ska öppnas för att hälla upp vätskor eller för att lägga mat som kräver en bred hals, den andra – för att hälla upp vätskor i en kopp.

Den stora yttre diametern på locket är präglad för att det ska vara lätt att skruva av och den inre gummiringen ger en vattentät förslutning. Det lilla locket har en liknande ring och ett handtag för att skruva loss – ganska smidigt, med riktningsindikatorer för öppning och stängning.

Det är viktigt att skruva igen locket ordentligt så att ingen vätska kan sippra ut om termosflaskan ställs horisontellt. Varningstexten är dock på engelska och svart på svart. Du kanske inte märker det.

Hals: 7,5 cm bred och 3 cm smal. Stor munöppning för att enkelt hälla upp soppan och tvätta termosflaskan.

Locket består av två skålar, den ena av rostfritt stål med ett plasthandtag och täckt inuti med plast av livsmedelskvalitet, den andra är en plastskål. Det är bättre att hålla kopparna vid sidokanterna.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Carl

    Hej! Jag undrar om testtermosen ARKTIKA 205-1000 är lämplig för att hålla drycker varma under längre tid? Har den en bra isolering och håller den tätt? Tack på förhand för svar!

    Svara
  2. Isak Gustavsson

    Hej! Jag undrar om Testtermos ARKTIKA 205-1000 är riktigt så bra och håller värmen länge, som det påstås? Har någon haft erfarenhet av den och kan dela med sig av sina åsikter? Tack på förhand för all hjälp!

    Svara
Lägg till kommentarer