...

Dyson: resultat för 2023

Dysons omsättning

ökade med 28 % till 4,4 miljarder pund. Vinsten ökade med 33 % till 1,1 miljarder pund.

Jim Rowan, general manager, Dyson

”Krävande konsumenter runt om i världen kräver kraftfulla och effektiva enheter, så vi ökar våra investeringar i tillverkning och teknik för att möta konsumenternas oro. Ungefär hälften av vår personal består av ingenjörer och forskare, vilket inte är typiskt för vår verksamhet, och under 2023 kommer vi att fortsätta att utveckla våra nyckelteknologier som gör det möjligt för oss att utveckla framtidens produkter. Parallellt med detta utökar vi aktivt vår fordonsverksamhet och Dyson investerar i teknik som kommer att forma vår framtid –

Jim Rowan, VD för Dyson.

  • Dysons vinst översteg 1 miljard pund för första gången 2023: investeringarna i avancerad tillverkning och forskning har nått nya nivåer och intäkterna har fortsatt att stiga stadigt.
  • Dyson investerar i framtida teknik i både Storbritannien och Asien. Antalet ingenjörer och forskare på den internationella FoU-avdelningen har ökat till 5 853.
  • Investeringar i all viktig teknik, inklusive batterier och termisk teknik, robotik, maskininlärning och motorer.
  • Fortsatt snabb tillväxt i försäljningen i detaljhandeln i den egna kanalen när Dyson öppnade fler märkesbutiker och stärkte detta område.

Nytt från Dyson

Nya produkter drev försäljningen över hela världen: Dyson lanserade nya produkter i sex kategorier, och investeringar i nyckeltekniker spelade en viktig roll i samtliga fall.

Dyson Airwrap Styler

Dyson Airwrap styler

Tillgänglig globalt i oktober 2023.

Bygger på Dyson-experternas expertis och den vetenskapliga utvecklingen inom hårhälsa och skönhet.

Stylern blev snart en av Dysons snabbast säljande enheter. Tidningen Vogue kallade den nya stylisten för ”stylingstjärna”.

Dyson Supersonic hårtork

Dyson Supersonic hårtork

överträffade alla prognoser under tre år i rad, med tresiffrig försäljningstillväxt i många länder och en global kundnöjdhet på 4,7 av 5.

Asien har haft den snabbaste försäljningstillväxten.

Den nya professionella versionen av denna hårtork betatestades på modeveckor i början av 2023 – och har sedan dess använts i ledande skönhetssalonger runt om i världen.

Luftrenare

Dyson Cyclone V10

I mars 2023 lanserades den sladdlösa dammsugaren Dyson Cyclone V10 i hela världen.

Dysons mest kraftfulla sladdlösa dammsugare med den längsta batteritiden.

Har den nya digitala Dyson-motorn, Dyson V10, och ett lättare batteri med högre kapacitet. Dessutom har förbättrad elektronik och batterihantering resulterat i en effekt som är jämförbar med sladdanslutna dammsugare.

Den nya modellen kan köras i upp till 60 minuter utan att minska sugkraften – tillräckligt för att rengöra ett helt hus.

Dyson 360 Heurist robotdammsugare

Dyson 360 Heurist

Dyson 360 Heurist robotdammsugare, som först lanserades i Kina, kombinerar de senaste navigationsmöjligheterna.

Dysons patenterade teknik säkerställer högkvalitativ rengöring av ytor och undviker hinder, även i dåliga ljusförhållanden.

Dysons senaste belysningsteknik

Dyson belysning

I Kina och Japan har företaget introducerat smarta LED-lampor som anpassar sin ljusstyrka till det aktuella dagsljuset, vilket ger precis rätt mängd ljus när som helst på dagen.

Ljuskvalitet som håller i upp till 60 år.

Lösningen kommer att införas i andra länder under 2023.

Dyson AirbladeTM Wash+Dry handtork

Dyson handtork

Den senaste AirbladeTM-tekniken presenterades 2023.

Dyson AirbladeTM Wash+Dry handtork som är integrerad i blandaren gör det möjligt att tvätta händerna och sedan snabbt torka dem direkt över diskbänken.

En sådan multifunktionell design hjälper till att spara utrymme i badrummet och inte oroa dig för att vatten droppar på golvet när du går från handfatet till den separat placerade torktumlaren.

Upp till 39 % tystare än sin föregångare.

Dysons bilsortiment

Fordonstillverkning

Företaget har öppnat ett 750 hektar stort teknikområde i Halavington, Storbritannien, med en investering på 200 miljoner pund.

I april kommer Roland Krueger att ansluta sig till Dyson i Singapore för att utvärdera och granska alla aspekter av biltillverkning inför dess förestående lansering. r

oland Krueger har tidigare varit ordförande för Infinity Motor Company Ltd. och senior vice president på Nissan Motor Co., Ltd. en del av Nissan-koncernen sedan 2015.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Gustav Varg

    Vad var Dysons resultat för 2023?

    Svara
Lägg till kommentarer