...

Hushållsapparater: prognos för 2023

Vad år 2023 innebär för säljare och köpare av hushållsapparater i Svenska federationen?

Ruslan VOLOSHKIN, regional affärsutvecklingschef för Sverige och OSS på Ascoli Kitchen Systems Ltd.

hushållsapparater

1. Utsikter för marknaden för vitvaror

När det gäller marknadsutsikterna för vitvaror 2023 är situationen blandad och inga stora språng förväntas.

Ökningar är i genomsnitt möjliga inom ramen för inflationen.

Som de senaste två åren 2023 och 2023 har visat är kategorin inbyggnadsapparater och segmentet för småapparater stabila.

Stora apparater uppvisade nästan nolltillväxt under 2023 med undantag för premiumkylskåp, en trend som kommer att fortsätta under 2023.

2. Smartphones

Försäljningstillväxten för smartphones har stannat av sedan mitten av 2023 och ingen förändring förväntas under 2023. Detta beror på en minskning av den personliga inkomsten och en ökning av kreditbelastningen. Konsumenterna är inte lika ivriga att jaga nyheter.

Bärbara enheter har haft en stadig tillväxt inom detta segment. Så här fortsätter försäljningen av trådlösa hörlurar att växa, och det kommer att fortsätta att göra det under 2023.

3. Försäljning

Onlineförsäljning och marknadsplatser visar nu en allt större tillväxt på grund av utbudet och kundfokus alla typer av rabatter, e-bonuskort, cashback .

Tillväxten i detta segment kommer att fortsätta under 2023.

För att bibehålla sin prestanda försöker fler och fler aktörer komma närmare konsumenten, vilket innebär att de utökar sin närvaro i regionerna och tränger ut mindre regionala säljare ur verksamheten.

Detta kommer att fortsätta under 2023 och marknaden går därför mot en konsolidering av regionala aktörer med större kapacitet och samma kundfokus.

4. Genomsnittlig räkning

Om vi talar om värdet på det genomsnittliga kvittot har det sjunkit i flera år, och början på nedgången var försäljningsökningen i slutet av 2015, då människor köpte hushållsapparater i rasande takt, eftersom de var rädda för en nedskrivning av kronan.

Därefter sker en systematisk minskning av den genomsnittliga fakturan och en förskjutning av vektorn mot B och C varumärken. Varumärkena måste investera mer och mer i marknadsföring och mindre och mindre i vinst för att behålla sin ställning, de måste kämpa för att behålla sin prestanda. Men segmentet för B- och C-märken förväntas inte heller växa särskilt mycket på grund av den låga köpaktiviteten.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 1
  1. Tobias Ulrich

    Hej! Vad tror du kommer att vara de mest eftertraktade hushållsapparaterna år 2023? Vilka teknologiska förändringar förväntar du dig inom detta område?

    Svara
Lägg till kommentarer