...

Testtorkar Panasonic EH 5573

Panasonic

MÖJLIGHETER: 12 kombinationer av temperatur och flödeshastigheter, väl genomtänkt säkerhet, bra diffusor.

DISKONDITIONER: Funktionen för kall fläkt duplicerar den första temperaturinställningen.

För professionell grooming

Tillverkningsland: Thailand.

KRAFT: 1700-1850-2000W vid 220-230-240V .

DRIVNINGSMODER: 4 uppvärmningslägen cool/cool/warm/hot , 3 luftflöden måttligt/högtryck/högtryck , totalt 12 kombinationer, 2 nycklar för manuell omkoppling.

COLD AIR: Tryck och släpp knappen för att aktivera.

IONISERING: automatisk funktion, elektrostatiskt panelhandtag.

Luftintagsgaller: Avtagbart, med finmaskigt metallgaller.

Tillbehör: koncentrator 8,6 cm lång, 1,7 cm bred , klassisk diffusor.

VIKT: 662 med kabel g.

Avstånd: 1170 cm.

MÅL: 27,2×10,2×22,9 cm.

FÄRG: silver med marinblått.

GARANTI: 1 år.

Ergonomi

För dina personliga behov av grooming

ALLMÄNT INTRYCK. Grått handtag, silverfärgad kropp, mörkblå munstycken och strömbrytare. Handtagets plast skiljer sig inte bara från kroppens plast, den är också mer smaklig.

Handtagets baksida är präglad för att förhindra att torktumlaren glider ur händerna på dig. I manualen står det att hårtorken inte får beröras med våta händer, så denna extra användarvänlighet är trevlig – OK.

FÖRÄNDRINGEN. Koncentratorhuvudet är lätt att sätta på och ta av, det räcker med en liten ansträngning. Det spelar ingen roll om du vrider den med eller moturs – GODA.

För att sätta på munstycket-diffusorn måste du anpassa munstyckets ”öron” till jonisatorns hål, klicka – och munstycket är på plats – GODA.

Koncentratorn är lätt att vrida, diffusorn är stationär och behöver inte vridas separat från hårtorken – BRA.

VÄXLA MELLAN OLIKA LÄGEN. Slidkontakterna sitter på insidan av handtaget och kan kopplas om med tummen medan hårtorken är i drift. Vår stylistkonsult tyckte inte att växelns läge och form var särskilt bekvämt, eftersom långvarig användning ger ömma fingrar som kan sluta med blåsor. Men så länge du inte torkar och stylar ditt huvud från morgon till kväll är det inga problem – GODA.

Blåser kall luft. Fungerar med en knapptryckning – BRA.

Panasonic

CARE. Luftintagsgallret är lätt att ta bort och lika lätt att byta ut – GREAT.

SKOLA. Dubbelkärna, 1,00 mm2 tvärsnitt – detta är bra, sladden är tjock men kort. Om du har ett eluttag långt borta behöver du en förlängningssladd, vilket är fel – GODA.

MELLAN. Bred, robust, flexibel – OK.

Konstruktionsegenskaper

Manualen visar även torktumlarens ljudnivå under drift: med koncentratormunstycket – 83 dB, utan koncentratormunstycket – 84 dB, med en diffusor – 87 dB alla mätningar utfördes vid den första hastigheten av luftflödet .

Den största skillnaden mellan den här hårtorken och liknande apparater är att den har två hål för flödet av negativt laddade joner. När spridarmunstycket används, kommer dessutom flödet av luftningsjoner från munstycket.

Särskilda lägen

Tillverkarna har utrustat apparaten med en joniseringsfunktion, även externt, för att låta de fuktgivande jonerna flöda fritt genom håret. Hårtorkens handtag har en antistatisk panel som avleder eventuella negativa laddningar som byggts upp.

Negativa joner fortsätter att attraheras till håret under hela torknings- och stylingprocessen. Ionisatorn har ingen på/av-knapp och ingen display.

Arbete med inslag

Koncentratorn är inte för smal, men den är inte heller den bredaste av dem som presenterades i testet.

Hårtorkarna

Inkluderad och diffusor med ett stort antal fingrar: sexton i den yttre kanten, vardera 4,3 cm långa, två i den inre cirkeln, vardera också 4,3 cm långa, fyra i mitten av arbetscirkeln.

Diffusorns konvexa yta gör att de ”yttre” fingrarna verkar betydligt längre än de ”inre” fingrarna. Diffusorn är perfekt för kvinnor med långt, tjockt hår – BRA.

Genom att lägga till bara en temperatur och en mer luftflödeshastighet kunde du fördubbla antalet möjliga kombinationer, jämfört med standarden på 6 kombinationer finns det 12 kombinationer i den här hårfönen. Huruvida du behöver så många kombinationer är en fråga för frisören. Men det är alltid trevligt att ha ett extra val – BEAUTIFUL.

Den kalla luften har nästan samma temperatur som den första detta mäts genom att känna efter, inga mätare har använts . Närvaron av aktiveringsknappen ger användaren möjlighet att välja mellan att aktivera läget: genom att ändra temperaturinställningen eller genom att trycka på knappen. TILLFREDSSTÄLLANDE.

Säkerhet

1. Det automatiska övertemperaturskyddet slår om hårtorken till ”cool air”-läge om den blir för varm. I detta fall rekommenderar tillverkaren att användaren kopplar ur apparaten och låter den svalna i några minuter.

Hårtorken fungerade på maxläge i en timme och stängdes inte av eftersom den inte överhettades.

2. Hårtorken är märkt ”Använd inte i närheten av vatten”. Bruksanvisningen är den strängaste: den förbjuder i allmänhet att använda hårtorken i badrummet eller någon annanstans med hög luftfuktighet. Ytterligare ett plus: Torktumlaren är redan utrustad med en strömbrytare som ger extra säkerhet och säkerställer att strömmen inte överstiger 30 mA.

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Lucas

    Hej! Har någon här använt testtorkaren Panasonic EH 5573? Vad är dina åsikter om den? Fungerar den bra och ger ett effektivt resultat? Jag överväger att köpa en och skulle gärna höra era erfarenheter innan jag tar ett beslut. Tack på förhand för all hjälp!

    Svara
  2. Jonathan Persson

    Hej! Jag läste om Testtorkar Panasonic EH 5573 och undrar om någon har provat den här modellen och kan dela med sig av sina erfarenheter? Jag är intresserad av att köpa den och skulle vilja veta om den är effektiv och pålitlig. Tack på förhand för hjälpen!

    Svara
Lägg till kommentarer