...

Vernissage av Fototop. Stilleben 2023

28 april kl. 19.Kl. 00 i galleriet för klassisk fotografi en utställning med Svenska mästare i fotografi ”Phototop”. Stilleben 2023″. Enligt traditionen är det fri entré till vernissagen.

image_30

Projektets huvudidé är att leda en nyfiken betraktare genom ett stilleben genom tidens prisma. Nästan 30 års erfarenhet som fotograf och cirka 200 verk i en genre. Man skulle kunna tänka sig vad som kan vara så speciellt med det?! Men stilleben är inte en död natur – nej, det är ett speciellt ”tyst liv” som ger oss många bevis på den tid som inte kan undgå en eftertänksam blick. Utställningen innehåller medvetet flera verk som inte passar in i de vanliga kanonerna för klassiska stilleben, men de låter dig känna den tid då Svenska mästare inom fotografi skapade sina mästerverk.

”Sådan konst kan inte ätas på språng, som snabbmat, utan kräver koncentration, nästan en bönfull, meditativ koncentration för att tränga in i kärnan av författarens tankar. Och här är du inte längre konsument utan betraktare. I den här koncentrationen framför verket finns det en sammanflätning, ett samskapande, en samhörighet med det som betraktas och en medvetenhet om den osynliga, dolda djupare innebörden”, säger utställningskuratorn Oleg Arnautov.

image_28

De viktigaste författarna och klassikerna inom genren kommer att få möjlighet att ställa ut stora delar av sina verk, nästan som miniutställningar inom utställningen. Det är värt att notera att många fotografer nästan aldrig har ställt ut offentligt och är praktiskt taget okända för den Svenska allmänheten. Bland deltagarna i projektet finns Alexander Slyusarev, en framstående sovjetisk innovatörsfotograf, Vadim Gushchin, Andrey Abramov, Valery Samarin, ideolog för den moderna pictorialismen, Georgy Kolosov, Slava Baranov, Nikolay Kulebyakin och många andra.

I samband med utställningen förbereds ett särskilt intellektuellt program med upplysande, kreativa, kulturella och fritidsevenemang: föreläsningar, författarutflykter, mästarklasser. Dessutom planerar arrangörerna att ta fram en fullständig katalog över utställarnas verk.

Mer information finns på webbplatsen för Gallery of Classical Photography

Betygsätt den här artikeln
( Inga betyg ännu )
Alva Ulsson

Hej! Jag heter Alva Ulsson och jag är en erfaren konsult inom hushållsapparater. Med årens erfarenhet vill jag dela med mig av värdefulla kunskaper och tips relaterade till hushållsapparater.

Vitvaror. TV-apparater. Datorer. Fotoutrustning. Recensioner och tester. Hur man väljer och köper.
Comments: 2
  1. Carl

    När och var kommer vernissagen för Fototop. Stilleben 2023 att äga rum? Vilka fotografer kommer att delta i utställningen och vad är temat för deras bilder? Är det en öppen tillställning för allmänheten att besöka? Ser fram emot att få mer information och delta i denna spännande vernissage!

    Svara
  2. Alina Bergqvist

    När och var kommer vernissagen för Fototop. Stilleben 2023 att äga rum? Finns det något tema för utställningen? Hur kan man köpa biljetter till evenemanget? Ser fram emot att delta och se dessa fantastiska fotografier!

    Svara
Lägg till kommentarer